30 Aralık 2010 Perşembe

İŞKEMBE ÇORBASI


Herkese sevgilerimi gönderiyorum blog arkadaşlarım ,dostlarım ,sayfamı ziyaret eden misafirlerim.
Yılın son tarifi ile...
Hepinizin yeni senesinin , eskisinden çok daha güzel olmasını;Yeni bir yılda sağlıklı ,huzurlu
başarılı, umutların gerçekleştiği bir yıl olmasını diliyorum..
HEPİNİZE MUTLU YILLAR...
Malzemeler:
1 kg dana işkembe
1 büyük kuru soğan
1 baş sarımsak
7-8 bardak su
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
SOS İÇİN:
1 baş sarımsak
1 su bardağı üzüm sirkesi
pul biber,kekik,karabiber
Hazırlanması:
Dana işkembeyi çok güzel yıkayıp suyun içinde ıslamaya bırakalım.Suyunu değiştirerek bir kaç su ıslatalım.
Derin bir tencereye alalımüzerini bir karış geçecek kadar su dolduralım ,içine kabukları ile birlikte yıkanmış bir baş soğan ve sarımsakları atalım pişmeye bırakalım.
İyice yumuşamış işkembelerimizi biraz irice doğrayalım bir kenarda beklesin.
Diğer tarafda tencereye yağımızı alıp eritelim,içine unu ilave edip tel ile karıştırarak hafifçe rengi dönene kadar kavuralım.
Ateşten alıp, soğutulmuş ve süzülmüş işkembe suyundan azar azar ekleyerek ilave edelim.
daha sonra işkembeleri ve tuzunu ilave ederek bir taşım daha kaynatıp ateşten alalım.
İşkembe çorbasını servis kaselerine alıp sarımsak sirke karışımlı sos ile servis edin.
Hazırlayacak olanlara kolay gelsin...
NOT:
Terbiyeli hazırlamak istiyorsanız;1 tane yumurta sarısı ile bir limon suyunu iyice karıştırdıktan ve işkembe suyu ile ılıştırdıktan sonra tencereye ilave edin.



YOĞURTLU KABAK VE HAVUÇ


Malzemeler:

3 tane rendelenmiş kabak

2 tane rendelenmiş havuç

1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt

Hazırlanması:

Rendelenmiş kabakları bir tencereye alın üzerine sıvıyağın yarısını dökün harlı ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Kapağını açmadan soğumaya bırakın.

Havuçlar içinde aynı işlemi yapın.

Daha sonra kabakları bir süzgecin içine bırakın kalan suyu varsa süzülsün.Bir karıştırma kabında havuç ve kabakları karıştırın ,üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edip harmanladıktan sonra servis tabağına alın üzerine bol ceviz serpin..


GÜVEÇTE MANTAR




Malzemeler:

500gr mantar
2 tane kuru soğan
2-3 tane sivri biber
2-3 küp domates
yumurta
tuz,kekik
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
Hazırlanması:
Mantarları yıkayıp istediğiniz ölçülerde doğradıktan sonra bir tencerede harlı ateş üzerinde suyunu salıp çekmesi için pişirin.
Diğer tarafda bir tavaya sıvıyağ koyun üzerine ay şeklinde doğranmış soğanları hafif sararıncaya kadar kavurun.
Küçük küçük doğranmış biberleri ekleyin, üzerine suyunu çekmiş mantarları ilave edip karıştırın ve küp doğranmış domatesleri serdikten sonra kapağını kapatıp domatesler ezilinceye kadar pişirin ve ateşten alın.
Mantarı güveç kaplarına bölüştürün üzerine bir yumurta kırıp bir dim kaşar peynir ile kapatın.
200 derecedeki fırında yumurtayı istediğiniz şekilde pişirin.



 

LİMONLU KEREVİZ

Malzemeler:
2 tane kereviz
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
1 tane kuru soğan
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Hazırlanması:
Öncelikle kerevizin kabuklarını soyun ve dilimleyin, su dolu kabın içinde bekletin.
Bir tencereye zeytinyağını koyun ,küp doğranmış soğanı hafif sararıncaya kadar kavurun
üzerine tuzu,şekeri ,kerevizleri ,limon suyunu ve yaklaşık1- 1,5 su bardağı içme suyu ilave edin.
Kaynama noktasına kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağını hiç açmadan
pişirin.
NOT:
Kapağını sık açarsanız kerevizler kararır.Yaklaşık 20 dakika sonra pişme kontrolünden sonra ocaktan alıp, soğuduktan sonra servis tabağına alınız...

BALSAMİK SOSLU BROKOLİ

Bu nefis lezzeti mutlaka denemelisiniz.Ölçü vermeyeceğim ,buharda pişirdiğiniz brokolilerin üzerine hazırlayacağınız, Balsamik sos ,sarımsak ve zeytinyağ karışımı ile tatlandırıyorsunuz.
Afiyet olsun...







29 Aralık 2010 Çarşamba

KAŞAR PEYNİRLİ MÜCVER



Daha önce hazırladığım mücver tarifime BURADAN bakabilirsiniz.
Malzemeler:
3-4 tane kabak
2-3 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 tane havuç
2 küçük yumurta
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
1/2 kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hazırlanması:
Kabakları rendeleyin ve hafifçe suyunu sıkın büyükçe bir kaba aktarın üzerine sırası ile rendelenmiş havuçları ince doğranmış soğanları ve maydanozu,yumurta ,kaşar rendesi ,kabartma tozu,tuzu ilave edin.Unu kaşık kaşık dökün, kıvam buluncaya kadar devam edin. koyu kek kıvamında olmalı hamurunuz.
Sonra kaşık kaşık kızdırılmış ve yağlanmış teflon bir tavada kızartın.Ilık servis edin.
NOT:
Tavaya 1-2 kaşık yağ döküp kızartmaya başlayın,bol yağda kızartırsanız çok yağlı olacağından
fırça ile yağ sürmenizde fayda var.


27 Aralık 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma -2-


Selamlar arkadaşlar izleyenlerim.Yazımı sona bıraktım:))bugün bir değişiklik yapıp dolmamı baharatlı sardım tarifi sizinle de paylaşmadan olmazdı:)daha önce klasik tarifime BURADAN
bakabilirsiniz,baharatlı tarifler bizim evde çok rağbet görmez fakat yeni yıl sofrası için hazırlandılar:)Ben arada bir değişiklikten yanayım aslında dostlarla tam fırsatı diye düşündüm:) Değişik lezzet arayanlar için denenesi bir tarif.

MALZEMELER:

500 Gr. asma yaprağı

2 adet iri soğan
1 büyük nescafe fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı dolma baharı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı nane
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
tuz
2 nescafe fincanı su
Hazırlanması:
Zeytinyağında dolmalık fıstıklarımızı sarı renk oluncaya kadar kavurun, küp doğranmış soğanları ilave edip kavurmaya devam edin,şekerleri, tuzu,pirinçleri ve salçalarını ilave ettikten sonra pirinçler yağı çekip salıncaya kadar kavurmaya devam edin.Suyunun 1 fincanını ilave edip sonra kuş üzümlerini serpin, kısık ateşte pişmeye bırakın.Ateşten aldıktan sonra baharatlarını karıştırıp demlemeye bırakın.
Artık dolmalarımızı sarabiliriz.Pişireceğimiz tencerenin dibini asma yaprağı ile döşeyin dolmaları tencerenize öyle dizin ki dolmalar tencereye yapışmasınlar.
Kalan son 1 fincan suyu ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağını dizilmiş dolmaların üzerine dökün ve üzerine bir tabak kapatın.

Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin,kontrol edin arada ,suyunu çekmiş ve pişmemiş ise 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.
Ateşten aldıktan sonra kapağını açmadan soğumasını bekleyin sonra servis tabağına alıp limonla soğuk servis edin.afiyet olsun...

26 Aralık 2010 Pazar

DAMLA SAKIZLI MACUNLU KEK

Sağlıklı ve mutlu bir hafta geçirmenizi dilerim blogcanlarım ,misafirlerim.

Pelinin sayfasında bu keki görmez olaydım:)))yana yakıla sakız macunu aradım:))neyse ki semtimdeki aktara sipariş ettim buldu getirdi:))çok nefis bir kek oldu ,tavsiye ederim arkadaşlar.
Damla sakızı aromasına yeni yeni alışmaya başladım fakat hoş bir lezzet bıraktı damla sakızı macunu.
Olaki sakız macununu temin ettiniz sakın benim gibi buzdolabında muhafaza etmeyiniz:)
saatlerce oda ısısına dönmesi için zamanınız gidebilir,benden söylemesi:))

pelinim'e paylaşımı için teşekkür ederim ,tarifle birlikte muhteşem resimlemiş ,mutlaka orjinaltarife bakmalısınız..

Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker(0,5 su bardağı az ekledim)
250gr oda ısısı margarin(ben 1 su bardağı sıvıyağ ekledim)
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sakız reçeli
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Hazırlanması:
Yumurtalarla şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın,içine sırası ile yağ,süt ve sakız reçelini ekleyip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırmaya tahta kaşık ile devam edin.
Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin.
Ilınınca üzerine pudra şekeri serpin.Hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim...

23 Aralık 2010 Perşembe

Kahve Dünyasından Bonte...




Sevgiler selamlar ziyaretçilerim.


Kahve Dünyası bizi Şaşırtmaya Devam Ediyor! Sürprizler Bitmedi!..Çok lezzetliler çok...
Bu lezzeti ilk gördüğümden itibaren biliyorduk ve müptelası olmuştuk diyebilirim:))
Kahve dünyasının göndermiş olduğu bir kova BONTELERLE kaldığımız yerden devam ettik:))
muhteşem bir lezzet arkadaşlar .

Konu komşu eş,dost herkese dağıttık bonteleri onlardan gelen tepkilerde bizimle aynı idi:))
Kahvenin yanında çok güzel bir lezzet olacağını düşündüm, hemen kahvelerimizi hazırladım
muhteşem bir ikili oldular:))
Fican tabağına koyulmuş bonteler muhteşem bir sunum oluştururken lezzeti muhteşemdi:))
Teşekkürler kahvedünyası...

















KAHVE DÜNYASI’NDAN YEPYENİ BİR LEZZET BONTE






Çikolatalı Atıştırmalık Çeşit Çeşit Lezzet BONTE…Hem Bitter Çikolatalı, Hem Sütlü Çikolatalı; Hem De Portakallı Çikolatalı…Çıtır çıtır, ağızda dağılan yapısı bu kadar da lezzetli olmaz ki dedirtiyor!..






Kahve Dünyası çikolata koleksiyonuna yepyeni bir lezzet katıyor: Çikolatalı atıştırmalık BONTE…Bitter, sütlü, bitter-sütlü portakallı çeşitleri ve ağızda dağılan yapısı ile yepyeni bir atıştırmalık tutkusu olarak konumlanan BONTE; 50, 80 ve 200 gr’lık paketleriyle 7’den 70’e lezzet tutkunlarının tadına doyulmaz lezzeti olmaya aday…






Kahve Dünyası tarafından özel olarak geliştirilen BONTE, tadına bakanın vazgeçemeyeceği bir alışkanlık olarak tanımlanıyor…






Lezzet dünyasına yepyeni bir keşif olarak katılan BONTE: Hem hafif...Hem çıtır çıtır…Hem çeşit çeşit…Hem vitaminli…Hem de Kahve Dünyaları’nda…Çalışırken, okurken, sinemadayken, vapurdayken, yoldayken, yürürken, maç izlerken, tv seyrederken size de çikolatalı atıştırmalık “BONTE-molası” gerek!






50 gr 1 TL / 80 gr 1,5 TL / 200 gr 4 TL / 400 gr 7 TL / 700 gr 12,5 TL / 1.000 gr 15 TL




















22 Aralık 2010 Çarşamba

İRMİKLİ ELMALI KURABİYE



Herkesi selamlıyorum .4. blog yazarları toplantısına getirdiğim ve özellikle yeni arkadaşım Arseli hanımın çok beğenerek yediği tarifimi vermek istiyorum.
Tarifi sevgili hülyanın sayfasında gördüm,hamurunun içinde irmik olması çok ilginç geldi ben deneyinceye kadar kız kardeşim hazırlamış :)kesinlikle nefis bir lezzet dedi,haklı çıktı:)
ben de size tavsiye ediyorum mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin :
5 orta boy elma
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı fındık veya ceviz içi
1 şeker kaşığı tarçın

Üzeri İçin :
Pudra şekeri

Hazırlanması:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlamalıyız ki soğusun. Elmalarımızı soyup rendeleyelim üzerine şekeri ekleyip elmalar suyunu salıp tekrar çekene kadar güzelce pişirelim. Ateşten almaya yakın tarçınımızı ekleyip karıştırdıktan sonra ateşten alıp içine cevizini ilave edip soğumaya bırakalım.


Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
istediğiniz şekilde kapatarak şekillendiriniz.

Ben iri ceviz büyüklüğündeki hamuru avucumda açtım iç malzemesini koyduktan şekilde görüldüğü gibi kapattım.


Bu şekilde tüm hamurumuzun sarma işlemini bitirdikten sonra kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.

Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpip servis edelim .Hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim..


NOT:

Hamur malzemesindeki aldığı kadar un sizi endişelendirmesin,hamuru çok yoğurmak gerekiyor

hamurun çabuk toparlanmasından kıvamını anlayacaksınız.

Hamuru mutlaka 30 dak.dinlendirmelisiniz bir kaç deneme de bunu farkettim zira içinde irmik var hamurun içindeki malzemelerle bütünleşiyor.
üzerinin beyaz pişmesi için fırının üçüncü rafına yerleştirmelisiniz.Kurabiyelerin altı kızarınca fırından alabilirsiniz.





4. BLOG YAZARLARI BULUŞMASI




Herkese sevgilerimi gönderiyorum blogcanlarım izleyenlerim.Yeni bir yılın nefesi duyulmaya başladı:))yeni bir yılda ne yapılır blog sayfası düzenlenir,nasıl olmuş:))bu son şansım sanıyorum minik kuşum beğensemde ,beğenmesemde bana yardımcı olamayacak artık son sözü söyledi:))Ellerine emeğine sağlık oğluşumun.Sağlıklı güzel günlerde hep beraber kullanırız:))sizlerde yeni temaya zamanla alışırsınız umuyorum:))

Yeni bir yıl gelmeden başka ne yapılır:))Elbette 4. blog yazarları buluşması:))

Yazarlar buluşmasını ilk özgeciğim başlattı:)bu işin mesleği gibi mimarı odur.Daha sonra 2,3 derken 4 oldu birlikte kaynaşmamız 5. buluşma için start verildi bile:))

Blog toplantıları tarihi açıklanır açıklanmaz bir bayram heycanı içinde beklerim adeta blogcanlarımla iyice kaynaştım :))her toplantıda kaldığımız yerden devam ediyoruz çok keyifli geçiyor zamanın nasıl geçtiğini anlamadan.

4.log toplantısını AYLİN'im ve komitesi tarafından hazırlandı,tek kelimeyle her şey muhteşemdi,daha önce de aylinin eli değen bütün toplantılarda olduğu gibi:))sıcacık karşıladılar bizi kalamışdaki MOSS MARİNE CAFE 'de her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş,

Hediyelere boğulduk bir çok firma hediyeler verdi , biz de DAGİ'den donandık:)))yeni yıl öncesi (aylincim mutlaka sayfamda yazmamı söylemiş:))

aylin ve birlikte yola çıktıkları ekibi : Sevgili Aylin'ne,Cihan Kaloğlu ve Seviye Kaloğlu'na,Serap Yücesoy'a bir kez daha çok teşekkür ederim.

Ben kendi adıma çok keyifli saatler geçirdim,daha önce yazıştığım zehracığımla tanıştım:))bol bol sohbet etme imkanı bulduk,Bursadan gelen deryamla tekrar kucaklaştık:)blog dünyasına yeni katılan iki blogcan ile tanışarak sanal dünyanın geleneğini bozdum , yani önce yazışıp sonra tanışma şekli:)

kızlarla kaldığımız yerden devam ettik.Moss cafedeki enfes kahvaltılıklar yanında her birimizin getirdiği lezzetlerde eklenince yemek şölenine döndü cafe:))fakat o kadar yiyeceği yemek ne mümkün ancak bir kaç tanesinin tadına bakabildim:)Blogcanlarımın sayfalarından yayınladıkları tarifleri gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz benden söylemesi hepsi muhteşem lezzetler:))

Yaşam koçu Yasemin hanım herkesi kendi benliği ile sorgulattı,prensesimi iyi ki getirdim diye düşündüm:)blog toplantıları aslında eğlencenin dışında da eğitici geçiyor en azından ben öyle düşünüyorum.

Eğitici konuşma bittikten sonra hediye çekilişleri başladı ,bizim masada da gülüşmeler zirve
yapmıştı:)))eve geldiğim de hala gülüyordum.
Aylinciğim ,kızlar hepinizi çok seviyorum:)))

























































STYLİSH BLOGGER AWARD

STYLİSH BLOGGER ÖDÜLÜM
TEŞEKKÜRLER ŞİFALI YEMEKLER Arkadaşım beni "STYLİSH BLOGGER AWARD" ödülü ile onurlandırdı.

Kendisine çok teşekkür ediyorum hatırlanmış olmaktan mutluyum:) Bende bu ödülümü her zaman olduğu gibi ayrım yapmadan benim sayfamı izleyen blogcanlarımla ve misafirlerimle paylaşmak istiyorum.

Lütfen kabul ediniz...

21 Aralık 2010 Salı

BUHARDA YOĞURTLU HAVUÇ


Merhabalar arkadaşlar ve misafirlerim.Resim yüklemekte ve yorum yazmakda sorun yaşıyorum :))inşallah kısa sürelidir.kısa bir tarif ile durumu kontrol etmekteyim:)
güzel haberlerle tekrar döneceğim..

Sebzeleri buharda pişirmekle vitamin kaybını önlediğimizi hepimiz biliyoruz fakat lezzetini biliyormuyuz:)) muhteşem lezzetli oluyor her türlü sebze ile kesinlikle denemelisiniz.
Ünlü markaların elektrikli küçük aletlerinde var fakat her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz
bu edavat çok kullanışlı:) vede ekonomik.
Her türlü sebzeyi buharda pişirebilirsiniz tek yapmanız gereken geç pişen sezeleri sepetin en altına dizmek,pişme sırasına göre doldurmak sepeti:)

Malzemeler:
4 tane havuç
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
Hazırlanması:
Havuçları bir bıçak ile kazıyıp yıkayın ,orta kalınlıkda istediğiniz şekilde kesin .Daha sonra buharda pişiricinizi bir tencerenin içine alın,yaklaşık küçük çay bardağı su ilave edin tencereye
havuçları ilave edin,kaynamaya başladığı zaman ateşi kısın .Pişme kıvamı size kalmış aslında:)
nasıl severseniz az pişmiş veya iyice yumşamış.
Pişmiş sebzeleri tencereden alıp soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin.Afiyet olsun ..





17 Aralık 2010 Cuma

Elmalı Tarçınlı kek



Selam blogcanlarım ve izleyenlerim. Sinangil unlarının yeni serisi elmalı tarçınlı kek ile hazırladığım çok pratik ve nefis keki sizde mutlaka denemelisiniz:)sonuçdan memnun kalacaksınız.

Sağlıklı ve mutlu hafta sonları diliyorum.

İki tane elma ve bir su bardağı rondodo çekilmiş ceviz kullanarak denediğim zaman malzemelerin çok fazla geldiğini gördüm.Aşağıda verdiğim ölçülerle denemelisiniz.Hem pişerken yaydığı kokuyu ve yerken doyumsuz lezzeti herkese tavsiye ederim..

Malzemeler:


1 kutu sinangil elmalı tarçınlı kek

1,5 elma

1 ajda çay bardağı ceviz

Hazırlanması:

Elmalı tarçınlı kek karışımını üzerinde yazılmış tarife göre hazırladım.İçine küp doğranmış elmaları ve cevizi ilave ettim .Yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirdim.Hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim..

12 Aralık 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI



Çok soğuk ve karlı istanbuldan sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum herkese.Şablonum için sizden istediğim yorumlarınıza çok teşekkür ederim blogcanlarım.Sizlerin görüşleri benim için çok önemli:)değişiklik yapmayı çok sevmem fakat yeni bir şablon edinmek istedim doğrusu:)
sizinde gördüğünüz üzere bir iki denemeler oldu ,bu işlere bizim evde oğlum ilgileniyor.İş benim işim olunca herzaman geriye kalan ben oluyorum:)
Terzinin eteği sökük olurmuş:)güldüğüme bakmayın gerçekten çok dertliyim bu konuda:)
Rengarenk bizim oğlan bu aralar futbol hakemliğine gönlünü verdi sınavlara girdi başardı,
maç alacağı günü bekliyor.Benim sinirselliğim artmış durumda:))onyediyıl babanın hakemliği ile uğraşıp emekli olduk derken bilmem nasıl olacak:))
Sporla uğraşıyor olması elbette güzel olacak fakat futbol hakemliği dışarıdan göründüğü kadar kolay değil, hem kendisine, hem ailesine.
Çocuklar büyüdükçe hayat daha yoğun oluyormuş aslında:)bir taraftan prensesin sınav zamanı
diğer taraftan istanbulda yaşamak artık çok güçleşti,havanın soğuması ve rehaveti ile mi
böyle hüzünlendim bilmem:)fakat istanbuldaki güç koşulları burada yaşayanlar benimle hemfikir olduklarını umuyorum:))yaşam koşullarında geçen yılı arar olduk doğrusu..
Her işin başı elbette sağlık keyifler yerinde olsun :)Hayatın ta kendisi ,sevgili YASEMİN yeni yıl etkinliği yemekleri düzenledi,bu tarifimi etkinliğe gönderiyorum, kendisine kolaylıklar dilerim.
Daha önce ki dolma tariflerimi klasik iç malzemesi hazırlarım herzaman fakat lahanada acılı olması gerçekten güzel bir lezzet oluyor denemelisiniz.
Malzemeler:
1,5 kg beyaz lahana
2-3 iri kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 türk kahve fincanı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı nane
2 tane kesme şeker
tuz
Hazırlanması:
Küp doğradığınız soğanları ve şekeri zeytin yağında kısık ateşte sararıncaya kadar kavurun.Yıkanmış pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin.salçalarını ilave ettikten sonra 1 su bardağı sıcak su dökerek kısık ateşte suyunu çekmesini sağlayın ,baharatlarını ilave edip demlemeye bırakın.

Diğer tarafda lahananın kökünü oyarak derince çıkartın,buradaki boşluğa 1 tepeleme yemek kaşığı tuz doldurun.Büyükçe bir tencerede kaynamış suyun içine lahananın tuzlu kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin.3-4dakika bu şekilde kaynatın daha sonra kevgirle lahanayı ters çevirin,lahananın pişen yapraklarının tek tek dağıldığını göreceksiniz ,yaprakları fazla hasarlamadan tencerenin içinden çıkarın.kalan lahana topunu tekrar tekrar ters çevirip
aynı işlemi bütün yapraplar bitinceye kadar tekrarlayın.
Pişen yaprakları soğuk sudan geçirip şoklama işleminden sonra dolmalarınızı sarmaya başlayabilirsiniz.Lahana yapraklarının ortasındaki sert kısımlarını çıkartın büyük yaprakları ortadan ikiye bölün , bir ucuna iç koyup siğara böreği sarar gibi sarın.yapraktan çıkardığınız damarları tencerenin dibine döşeyin .Sarmalar bitince üzerine 1,5 su bardağı su ve 2-3 kaşık zeytinyağ ilave edip üzerine bir tabak kapatın. kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
kolaylıklar dilerim...


8 Aralık 2010 Çarşamba

KREMALI POĞAÇA



Merhabalar,şu blog düzenleme işinden bir türlü yüz akı ile becerip çıkamadık arkadaşlar:)
deneme yanılma ile karalayıp bozuyoruz,çok canım sıkkın bu anlamda)):yeni şablon oradan nasıl gözüküyor allasen yorum bırakan arkadaşlardan ricam bu konudada yazarsanız sevineceğim.
kremalı poğaça tarifini sevgili Handede görüp listeme almıştım sevgili mine benden önce hazırladı :) nefis bir lezzet olduğunu yazınca elimi çabuk tutmam gerekir dedim :)güzel bir lezzet oldu ,bu hamur çeşitli şekillerde denenebilir.Örneğin ben kalıplarla kesip tuzlu kurabiyeler hazırlamayı düşünüyorum bu hamur ile. Hamurun çabuk toparlanıyor olması kıvamı ,fırından çıktıktan sonra lezzeti ,çok nefis kesinlikle denemelisiniz.Handeye çok teşekkür ederim tarifi aynen
yazıyorum..
Malzemeler:

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı oda ısısında margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 kutu süt kreması(200ml.)
1 paket kabartmatozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri için: çörekotu
içi için : peynir +maydanoz

Hazırlanması
Oda ısısındaki yumurtalardan birinin sarısını ayırıp akını diğer yumurtayla beraber derin bir kaba kırın.İçine yağları ve kremayı katıp aldığı kadar un,kabartmatozu ve tuz ile bir güzel yoğurup kulak memesi kıvamında hamur yapın.Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp içine peynir maydanoz karışımından oluşan iç malzemeden koyup kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısından sürüp çörekotu serpip 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.




7 Aralık 2010 Salı

YEŞİL ZEYTİN SALATASI





Tüm islam aleminin hicri yılbaşını kutluyorum ,hepinize sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.
Zeytin salatasını neredeyse bütün blog hazırladı ,bu kadar çok seveceğimi hiç sanmıyordum:)
güzel bir lezzet oldu hala denemeyen varsa hiç vakit kaybetmeyin derim.
Malzeme listesi ve ölçü vermeyeceğim sadece zeytininizin tuzunu kontrol edin malum tuzlu oluyorlar ,10-15 dakika su içinde bekletin tuzu çıksın daha sonra dilim dilim kesin içine ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğan ekleyin.Limon ve zeytinyağ karışımı ile tatlandırın ,
baharat isterseniz arzunuza kalmış,ben eklemedim fakat nar eksisi olabilir bir daha ki hazırladığımda kullanacağım.Şimdiden afiyet olsun..







5 Aralık 2010 Pazar

PATLICAN KEBAP



Yeniden sevgiler selamlar blogcanlarım ve izleyenlerim.Bu tarifimi Kurban bayramı sofraları etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili özleme gönderiyorum.

Nazik davetine teşekkür ediyorum, kendisine kolaylıklar dilerim.


Patlıcan kebap için öncelikle et soteyi hazırlamamız gerekiyor.

Malzemeler:

500 gr kuşbaşı dana eti

1 tane orta boy kuru soğan

2-3 tane küp doğranmış domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

tuz,karabiber

1-2yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanması:

Etleri bir tencereye alın üzerine sıvıyağ ekleyin.Ateş üzerinde suyunu salıp çekinceye kadar kavurun,küp doğranmış soğanları ilave edin soğanlar sararmaya başlayınca salçalarını ve küp doğranmış domatesleri de tencereye ilave edin, çok kısık ateşte etler yumşayıncaya kadar pişirin.

Bu arada suyunu çekmişse çok az sıcak su ilave edebilirsiniz.



Etler pişedursun biz bu arada patlıcanları alaca soyalım yaklaşık 1 kg yeterli olacaktır.

fotoğrafda gördüğünüz şekilde veya başka şekilde :)orta kalınlıkda dilimleyin üzerine tuz serpin ki acısını çıkaralım.5-10 dakika sonra yıkayarak teflon tavada (ben üzerine fırça ile sıvıyağ sürerek kızartıyorum )önlü arkalı kızartalım.



pişmiş olan et soteyi fırın kabına dökelim üzerine kızarttığımız patlıcanları dizelim.Tepside yaklaşık iki su bardağı kadar suyu olmalı yemeğin yoksa suyunu verelim ve doğru önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirmeye,hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim..














CKLT ÇİKOLATA DİYARINDAN - 2 -

Önüm arkam sobe:))aramızdaki en küçük blogcan çikolatayı yemiş iz bırakmamış paşam:))) çok hoşuma gitti bu fotoğraf mutlaka blogumda yer almalıydı.Arda Nilaysihirliellerin paşazadesi:)çok şirin bir çocuk maşallah.. Geçen yazımdan kaldığımız yerden devam etmek istiyorum. Kendimi çok özel hissettiğim muhteşem bir gündü ,öğlen yemeğinin ardından workshop etkinliği için otel mutfağına indik ve çikolataya ait özel tarifleri öğrendik ve uyguladık. Çikolatanın tam kalbinde bol bol çikolata tüketerek aldığımız kalorileride bir müddet hatıra olarak saklayacağız:))) Bana bu fırsatı veren sevgili mehtaba ,bizi orada kendimizi çok özel hissettirerek ağırlayan SEÇİL ve YASEMİN hanıma .çikolatasepeti.com site yöneticisi GÖKHAN beye ve sapanca oteli çalışanlarıma çok teşekkür ederim...