22 Nisan 2013 Pazartesi

ASMA YAPRAĞINDA KIYMALI ENGİNAR DOLMASI

 Enginar  mevsimi  başlamış, o zaman  yeni denenmiş garanti  reçetelerimle devam etmek istedim:)
Portakal  Sulu Zeytinyağlı Enginar
 Zeytinyağlı Enginar  dolması
Zeytinyağlı  Baklalı Enginar
Arşivime baktığım zaman daha önce,tariflerini yayımlamışım.Hepsi birbirinden
enfes lezzetler.Fakat enginarı,soframızda daha fazla yer verdiğimizdenmidir yoksa  bu sebzeye karşı damak lezzetimiz mi gelişiyor bilemedim  ama galiba asma yaprağı  enginarın lezzetini katlıyor gibi:))yine şiddetle önereceğim bir reçete hem pratik , muhteşem sunum ve lezzet daha ne olsun değil mi:)) yine fotoğraflarla anlatmaya çalışacağım, reçetem umarım faydalı olur.

Malzemeler:
4 adet enginar
1 tane orta boy soğan
250 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı dolma baharı
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
2-3 yemek kaşığı domates sosu

Hazırlanması:
Kuru soğanı küp küp doğrayın bir tasa alın.Üzerine sırası ile ince kıyılmış maydanoz,kıyma yıkanmış pirinçler ve salçaları ekleyip  yoğurarak karıştırın.Biraz sulandırmak gerekecek 1 kahve fincanı suyu azar azar ilave ederken bir taraftan harcı yoğurmaya devam edin.Enginar dolmasının iç harcı kenarda beklesin.Siz şimdi yaklşık 4 asma yaprağını aşağıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi uç uca sererek daire oluşturun.Enginar çanağını iç malzeme ile doldurup  asma yaprağının ortasına oturtun.Yaprakların kenarlarını ortaya toplayarak top haline getirin.Bütün enginarları aynı şekilde paketleyin ve yayvan bir  tencereye dizin.Üzerine 1/2 kahve fincanı zeytinyağ ve 2 su bardağında ezilmiş 3 yemek kaşığı domates sosunu dökün  orta ateşte kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra çok kısık ateşte pişmeye bırakın.Sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...
NOT:
Paketlenmiş dolmaya çatal batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Suyunu çekmiş ise 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.





3 yorum:

*mehtap dedi ki...

harika bir sarma olmuş bu, eline sağlık.

Adsız dedi ki...

çok hoş sunumu harika önemli günlerde misafirlere yapılmalık bir lezzet

Unknown dedi ki...

ablacım ellerine sağlık
enfes
sevgiler