Yaprak sarma genel olarak çok sevilen bir tattır bizim evde de öyle .Anne tembel olunca iş kızına düşüyor bir tencereyi olduğu gibi sardı bu ilk denemesi değil elbette ,sadece iç kısmını hazırlayamıyor işallah onuda öğrenecek:)iç harcını biz çok baharat karışımlı sevmiyoruz sadece
nane yeterli nasılmı hazırladım?
Malzemeler:
1/2kg asma yaprağı
1 kupa pirinç
1 tane kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 kesme şeker
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlıkaşığı acı biber salçası
1-2 yemek kaşığı nane
3-4diş limon tuzu
1 kupa sıcak su
tuz
Hazırlanışı:
Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur yıkanmış pirinçler,tuz şeker ve salçaları ilave edilip kavurmaya devam edilir,sıcak suyu dökülür limon tuzu ilave edilir, suyunu çeken pirinçler demlenmeden önce nanesi ilave edilir ve demlemeye bırakılır sonrası malum yapraklar sarılıp tencereye dizilir üzerine bir kupa su ve biraz zeytinyağ dökülür bir tabak kapatılıp( ağırlık yapsın dağılmasın
diye)kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir soğuyunca üzerine limon suyu dökülerek servis edilir.