Çok soğuk istanbul'dan sevgiler arkadaşlar ve izleyenlerim.Havalar ılıman gidiyor derken kış geldi sonunda:)istanbul çok soğuk, fakat iyi olan tarafı okulların tatil olması:)karneler alındı
eh fena değiliz bu yıl)): çocukları okula giden güzel karne getiren herkesi tebrik ediyorum.
Krem şantili poğaçayı Bülbülünyeri arkadaşımda gördüm malzemeleri inceledim ve reçeteyi
okudum mutlaka güzel bir poğaçadır dedim ben de hazırladım.Muhteşem üstü bir lezzet,
bu kadarını beklemiyordum doğrusu:)çok bereketli bir poğaça oldu ve tadım için kitlem genişti :)herkesten tam puan aldı ,şiddetle öneriyorum mutlaka denenesi bir tarif.
Arkadaşımın kendi buluşu ellerine emeklerine sağlık:)tarifi bizimle paylaştığı için de teşekkür ederim.
Aslında biz bloggerler paylaştıkça büyüyoruz bilgileniyoruz , bilgilendikçe güçleniyoruz üretiyoruz.Ben kendi adıma bildiğim ne varsa çevremde ve blogumda paylaşmaktan keyif alıyorum doğrusu,blog arkadaşlarımda zaten bu niyetle yola çıktıktıkları aşikar:)
Yıldızlarını parlatan blogcanlarımla'da gurur duyuyorum:))
Şimdi poğaçayı ben nasıl hazırladım, küçücük değişiklik yapmak zorunda kaldım:)evdeki ve eldeki imkanları kullanırken.Tereyağım verilen ölçüden eksikti üzerini zeytinyağ ile tamamladım birde yaş maya kullandım bu kadar.Orjinal tarife BURADAN bakabilirsiniz.
Malzemeler
1 paket toz krem şanti(1 poşeti)
200 gr tereyağ(oda ısısı)
10 gr yaş maya
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet yumurta (Bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
1 su bardağı süt
Tuz
Kabartma tozu
5 – 6 su bardak sinangil un
Hazırlanması:
Öncelikle hamur yoğuracağınız tas içine tereyağını 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını,krem şantiyi ,mayayı ,yumurtaları ,tuz ve ılık sütü iyice karıştırın.Kabartma tozunu ekleyin unu yavaş yavaş ilave edin yoğurun.(ben 5,50 su bardağı un kullandım)
Hamurun üzerini kapatıp mayalandırın.Kabaran hamuru tekrar yoğurup gazını alın tekrar mayalanmaya bırakın. Artık şekillendirip pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizebilirsiniz ,birazda burada mayalanmasını beklerseniz güzel sonuç alırsınız.Üzerine yumurta sarısı sürüp istenirse biraz susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180-190 derecedeki fırında pişirin.
NOT:
2oo gr tereyağımın üzerini tamamlamak için yaklaşık üç yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağ kullandım.
Yaş mayayı 20 gr kullandım sütün içinde eritmedim ,malzemenin içine ufalıyarak yoğurdum
fakat 20 gr kullanmıştım sadece benim hoşnut olmadığım maya kokusunu hissettim. daha sonra tekrar denediğimdeki 10 gr yaş maya ile hazırladığım poğaçadaki sonuç çok güzeldi.
Poğaçanın içine istediğiniz bir iç malzemesi kullanabilirsiniz.Ben peynir+maydanoz ile hazırladım.