![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnGuuZYbMUvWyJsNsGN1jm1OKq_BDsXNoPyEn-79-5uJiJ_aEiFXGaFDbpKiP4OmprqGSvmMyNkKvXvspkhtxu6t2UZ6x8AN8Emy4Zd7T3k3PpwzSqSlknpaBXYsVtTRs5StmC5zjDeww/s280/12112008091.jpg)
Malzemeler:
1 su bardağı süt
20 gr. yaş maya veya (1 yemek kaşığı kurumaya)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içinde)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
(3,5 su bardağı kadar)
Arasına 75 gr. tereyağ oda ısısı
arası için:peynir
hazırlanışı:
tereyağ hariç hepsi ile hamur hazırlayın,mayalanmayı beklemeden hamuru 8 parçaya ayırın.Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp arasına oda ısısındaki tereyağ sürün en üste sürmeyin, üst üsteki hamurları fazla ezmeden hepsini beraber açın 60-70cm kadar sonra sigara böreği yapar gibi kesin ve arasına peynirini koyup sarın. kağıt serilmiş tepsiye alıp mayalanmasını bekleyin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Ellerine sağlık İnci Abla'cım. Poğçalar harika gözüküyorlar.
YanıtlaSil