Selamlar sevgiler herkese bugün kastamonu yöremizin meşhur Kulaklı Makarnasını yayımlayacağım.Bu tarif hiç kimseye yabancı değil türkiyenin her bölgesinde değişik
isimlerle yapılmakta .Ben kayseri mantısını ilk duyup tattığımda çok şaşırmıştım sadece biz yapıyoruz böyle bir şey sanıyormuşum.Her yörenin mantısını ,kulaklısını adı her ne ise
hepsinide beğenerek yedim .Şunu farkettim ki hepsi de farklı lezzetler.
Köyümüz artık turizme de açıldı ,alternatif tatil isteyenler için mükemmel bir yer yeşil ile mavinin ahenk içinde buluşmasını seyrederken kanınıza kadar dinleniyorsunuz.
nasıl bir yermi birde siz bakın:http://www.yakaoren.com/adresinden gezebilirsiniz.
şimdi gelelim tarife .
Malzemeler:
1 kg un
1 tane yumurta
tuz
İçi için:
1/2 kg kıyma
1 tane soğan
1/2 demet maydanoz
karabiber ,tuz
Hazırlanışı:
Un yumurta tuz ve su ile olabildiği kadar sert bir hamur hazırlanır.Bezelere ayrılan hamur açılır
resimdede gösterdiğim gibi çok büyük olmayan karelere kesilir ve üçgen şeklinde kapatılır .
kulak kısımları açık bırakılır kaynamış tuzlu suyun içinde pişirilir,süzülüp tepsiye alınır,üzerine
eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karımı dökülür.İster sade olarak tüketin isterseniz yoğurtlu sarımsaklı.
isimlerle yapılmakta .Ben kayseri mantısını ilk duyup tattığımda çok şaşırmıştım sadece biz yapıyoruz böyle bir şey sanıyormuşum.Her yörenin mantısını ,kulaklısını adı her ne ise
hepsinide beğenerek yedim .Şunu farkettim ki hepsi de farklı lezzetler.
Köyümüz artık turizme de açıldı ,alternatif tatil isteyenler için mükemmel bir yer yeşil ile mavinin ahenk içinde buluşmasını seyrederken kanınıza kadar dinleniyorsunuz.
nasıl bir yermi birde siz bakın:http://www.yakaoren.com/adresinden gezebilirsiniz.
şimdi gelelim tarife .
Malzemeler:
1 kg un
1 tane yumurta
tuz
İçi için:
1/2 kg kıyma
1 tane soğan
1/2 demet maydanoz
karabiber ,tuz
Hazırlanışı:
Un yumurta tuz ve su ile olabildiği kadar sert bir hamur hazırlanır.Bezelere ayrılan hamur açılır
resimdede gösterdiğim gibi çok büyük olmayan karelere kesilir ve üçgen şeklinde kapatılır .
kulak kısımları açık bırakılır kaynamış tuzlu suyun içinde pişirilir,süzülüp tepsiye alınır,üzerine
eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karımı dökülür.İster sade olarak tüketin isterseniz yoğurtlu sarımsaklı.
sen onları tut kulağından getir bana:))ellerine sağlık.bu arada adrese girip inceledim.güzel bir yere benziyor..bilmem yolumuz düşer mi ama düşerse seni kesin bulurum...sevgiler canım...
YanıtlaSilellerine sağlık inci abla benim babanemler peynirlisini yapıyorlar adına da kaypak diyorlar o da nefis oluyor hatta ben onu daha çok seviyorum kıymalının yeri başka tabi :)
YanıtlaSilblogunuz pek gzel olmuş. blog manşetde görünce merhaba demek istedim.
YanıtlaSilkulaklı mantı pek güzel. şekli farklı ama içerikleri aynı dediğiniz gibi.
ben pek severim mantı yemesini :)
ellerinize sağlık
sıcacık sevgiler.
Harika görünüyor.Şimdi orda olup yemek vardıyaaa...
YanıtlaSilgerçekten çok lezzetlidir.Ben mantıyıda çok sevdiğim için bu tam benim damak tadıma uygun olmuş.ellerine emeğine sağlık.Afiyet bal şeker olsun...
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
merhabalar. "hediyeleşme" üzerine güzel bir etkinliğimiz var, sizin de katılmanızı arzu ederim. ayrıntılar sayfamda, sevgiler
YanıtlaSilTam benlik olmuş. Harika görünüyor, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilOyy oyy oyy.
YanıtlaSilİnci Abla ya bu yapılırmı bana.Ben hala hamur açamıyorum da :( Artık annemler yaptıkça idare ediyoruz. Ellerine sağlık harika gözüküyorlar. Yiyenleri kıskandım valla. :)
Ben de aynı tarifi bir Tatar yemeği olarak bilir ve yaparım yıllardır. Yayınladım daha önce hatta. Ama ismi ne farkeder değil mi? Lezzet süper ya. Kayseri mantısı gibi uğraştırmıyor da. Karnım da aç zaten. Olmaz ki! Şimdi akşam akşam olmaz ki!
YanıtlaSiliyi geceler ii pazarlar arkadaşım ellerine sağlık canmım çok severim
YanıtlaSilSelam,
YanıtlaSilBizde bu yemege tatar deniyor ve manti gibi kucucuk hazirlaniyor ama kulakli ismini de duymustum. Eline saglik inci!
canım yorumun için teşekkür etmeye geldimmm..
YanıtlaSilAma bak sana söyleyeyim ben bu kulaklıyı yapıcam bu gidişle her geldiğimde yalanıp duruyorum.
Sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
sayfamda seni bekleyen birşey var!!!
YanıtlaSilsevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
İnci Hanım anasayfamda ödülünüz var. Bir bakın isterseniz.
YanıtlaSilsevgiyle kalın.
Hayırlı günler dilerim canım.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilismi çok hoş görütüde harika
YanıtlaSildenemem lazım
ellerine sağlık cnm
Söz ettiğiniz gibi her yörenin mantya verdiği isim farklı. Mantı denilince tarifinizde ki mantıyı hatırlarım ve yöremizde adı 'Kulak Mantısı' diye geçer.
YanıtlaSilVe tarifinizle birebir aynıdır. Büyük yapılışı nedeniyle ağızda çiğnerken alt çenenin fazla açılmasından dolayı kulak bölgesinde çıtlatma sesi duyulduğu için kulak mantısı adının verildiği duyduğum bir rivayet. Ayrıca şekil olarak kulak yapısını andırdığı için de bu isimle anılmış olabileceği varsayım.
Emeğinizle çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık.
Of of olsada yesek :)
YanıtlaSil