17 Ekim 2010 Pazar

HAMUR KIZARTMASI


Herkese mutlu haftalar dilerim arkadaşlarım izleyenlerim.Arşivede bekleyen tarifim, prensesim ve arkadaşları için ikindi kahvaltısı için hazırlanmıştı:)çok pratik bir hamur kızartması fakat küçük ayrıntıları lezzetli hale getirebiliyor,denemenizi tavsiye ederim.
Durumun aciliyetinden fırın hamuru ile hazırladım:)evde hazırlamak isteyenler için mayalı hamur tarifi vereceğim.
Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 küp yaş maya veya
(1 yemek kaşığı toz maya)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane kesme şeker
aldığı kadar un
pul biber,çörek otu
sıvıyağ
Hazırlanması:
Ilık haldeki su ve süt karışımına şeker,tuz ve maya ilave edilir,maya eriyinceye kadar karıştırılır yavaş yavaş un ilavesi ile hamur hazırlanır.Hamur sert kıvamda olmalı ve ılık bir oramda üzeri kapalı olarak mayalanmaya bırakılır.
Hacminin iki katı olunca tekrar yoğrulur on onbeş dakika daha bekledikten sonra hamurumuz hazırdır.
Bir çorba kasesi sıvıyağ hazırlayın ,ellerinizi arada yağlamak için; hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye sıralayın.Siz işlerinizi bitirinceye kadar hamur burada bir daha da mayalanacaktır.
Zevkinize göre baharatları ve çörek otunu hamurların üzerine serpin.
kızartma tencerenizi ateş üzerinde ısıtmaya aldığınızda hamurlar üzerindeki işlemlerinizde başlayacak.
İlk yağlayıp bıraktığınız hamurdan başlanacak işleme, ellerinizi yağladıktan sonra boyutu gene zevkinize kalmış, ister çok inceltin isterseniz kalınca bırakın kızdırılmış bol yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın .
Çabuk kızaracaktır bu aşamada elinizi çabuk tutmanız gerekebilir:)kızarmış hamurları kağıt serilmiş servis tabağına alıp sıcak servis ediniz, çok soğuduğu zaman tadı hiç hoş olmuyor.
Hazırlayacak olanlara afiyet olsun..





28 yorum:

  1. Çok severim ama bizde hiç yapılmaz sevgili İnci..Ellerine sağlık nefis görünüyorlar..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Gül hanım o zaman siz bize gelin lütfen sıcacık çayla beraber sıcacık sohbet ne dersiniz:)
    çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  3. İNCİM,BİRKAÇ GÜNDÜR NASILDA CANIM İSTİYORDU BİR BİLSEN:(( HENÜZ YAPMAYA GÜCÜM YOK İYİLEŞİNCE İNŞALLAH YAPARIM SİZE ŞİFA OLSUN,
    KADAYIFI DOLAPTA BİRAZ BEKLETİP AZ ŞEKERLİ MUHALLEBİ İLE TEKRAR DEĞERLENDİRMEK GELDİ AKLIMA AMA NASIL OLUR BİLEMEM:))
    SEN BECERİRSİN
    SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  4. Fariha hanımcım aklın yolu birmiş:)
    etimek tatlısı gibi düşünüyordum
    muhallebi ve şanti ile bütünleştirmeyi:)
    Buradan tarif verirken emin olun
    bir tarafım hep buruk kalıyor, ya yapamayan olursa, malzeme almakta zorlanan olursa diye diye tarif yazıyorum.Keşke yakın olsak bir koşu bırakıp dönsem:)çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı haftalar, ellerinize,emeğinize sağlık. Çayın yanında ne güzel giderler.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. inci abla ellerine saglık süperler kilo sorunu olmasada bol bol yesek..

    YanıtlaSil
  7. bizde çok sevilir.ellerine sağlık incicim...sizlere afiyet şifa olsun.güzel bir hafta diliyorum.sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. selam
    sevgili İnci bayılldığım bir kahvaltılıktır şimdide canım nasıl istedi bir bilsen ama kızartma yasağımız olduğundan sanırım uzun bir süre daha yapamayacağım sizlere afiyet şifalar olsun ellerine sağlık
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  9. İnciciğim harika olmuş canım ellerine sağlık. Çayımın yanına alıp, yerine sevgilerimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  10. Ayy Düzcede annemler çok sık yapardı biz okuldan gelince:) Ellerine sağlık İnci ablacım çok güzel gözüküyorlar.

    YanıtlaSil
  11. İncim ellerine sağlık çok sık olmasada arada böyle şeyler yemek insanı mutlu ediyor çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  12. bayılırım hamur kızartmasıne elerine sağlık inci ablam

    YanıtlaSil
  13. Elinize sağlık inci hanım hamur kızartmasını bende çok severim görüntü nefis.Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. İnci'm iyi haftalar olsun. Hamur kızartmasını benim cücükler de çok seviyor, sık yapıyorum bu yüzden. Canım, özledim seni, öpüyorum, kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
  15. bayılırım hamur kızartmasına birde kilo yapmasa:))
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Sevgili İnci,
    Hamur kızartması nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Resimde görünen kahvaltılıklarla birlikte bu güzel hamur kızartmasına asla hayır diyemem : )

    YanıtlaSil
  17. canım ablacım bizim buralarda hemencecik yapar eski hatunlar bilirsin:)) ne ara hamuru hazırlar ne ara pişirirler anlamam:))
    ellerin dert görmesin ablacım:)

    YanıtlaSil
  18. Canım ellerine sağlık olsada yesem şimdi.Çok severim kahvaltıda öpüyorum

    YanıtlaSil
  19. Ay ay ay...işte en makbul hamurişlerinden biri(bana göre)yanıda peynir ve çayla nede güzel olurdu şimdi.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Bana pek lazım değil ama ;) bende pek severim.. Canım ellerine sağlık,afiyetler olsun.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. ablaaa bu papatya prensesin için de yapar mısın bi günn:)

    ellerine sağlıkk..

    YanıtlaSil
  22. Yanında bol peynir, domates ne kadar lezzetli olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  23. Blogcanlarım:)hepinize nazik yorumlarınız için çok teşekkür ederim.kucak dolusu sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  24. ımmm bayılırım ama hep hazır ekmek hamurundan yaparım bunuda denemem lazım ellerine sağlık canım harika olmuşlar

    YanıtlaSil
  25. sevgili inci yeni takipçinim.sevgiler canım

    YanıtlaSil
  26. Sevgili minti hoş geldiniz sayfama:)güzel günlerde görüşmek dileğiyle.kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
  27. ben çok severim hamur kızartmasını ellerine sağlık. afiyet şifa olsun. hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  28. incimmmmmm canım benım nasıl severım hamur kızartmasını yıllar var kı yemedım:)şurdan uzanasım ve bir kaçını yiyesım geldı.cok guzel olmus ellerıne sağlık.bu arada çok özledımm.sevgiler kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil