Hayırlı cumalar arkadaşlar izleyenlerim.Bugün blogcanlarımı öncelikle ziyaretle başlamak istedim zira geçen haftalarda malum işler çok yoğundu özledim hepnizi:)maşallah lezzetler
hepsi bir birinde güzel :)ve yetişemiyorum yorum yazmaya uğramadığım bir çok blogcanım kaldı, tarifimi verdikten sonra devam edeceğim:)gerçekten her biriniz süpersiniz:))
herkesin ellerine emeklerine sağlık..
İglo'nun soya fasulyesini çok seviyoruz,mutlaka denemelisiniz arkadaşlar çok nefis bir lezzet.
Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum...
Malzemeler:
1 kutu iglo soya fasulyesi
1 tane kuru soğan
1-2 domates
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tane kesme şeker
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
Hazırlanması:
Öncelikle donmuş halde bulunan soya fasulyesini 2 su bardağı kaynamış suda bir dakika haşlanır
ve süzülmeye bırakılır.
Bir tencerede soğanlar zeytinyağında ısı alıncaya kadar kavrulur,üzerine şeker, küp doğranmış domatesler ilave edilip kavurmaya devam edilir.
Daha sonra soya fasulyesi ve salçaları da ilave edilir karıştırılır 1-1,5 su bardağı kadar sıcak suyu ve tuzu ayarlanır pişmeye bırakılır.Kaynama noktasından sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Fasulyeler yumuşayınca ateşten alınır.Afiyet olsun..
NOT:
Yemeğin suyu sizin için yeterli değilse sıcak su ilave edebilirsiniz..
hayırlı cumalar inci abla hayırlı cumalar soya fasulyesini hiç denemedim bir kere kıymasını kullanmıştım onuda begenmedim ama fasulyesini deniyecem ellerine saglık
YanıtlaSilCanım benim ellerine sağlık harika
YanıtlaSilolmuş öpüyorum.
bende geçenlerde pişirdim gerçekten güzeldi
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika görünüyor sanada ahayırlı cumalar mutlu haftasonları
hayırlı cumalar
YanıtlaSilsoya fasulyesinin tadını çok merak ediyorum bir gün deneyeceğim
ellerinize sağlık
İglo yu çok severiz ailecek. eline sağlık İncim nefis
YanıtlaSilHayırlı cumalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Oooo aman efendim ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş canım.
Sürekli yapan biri olarak bu tarifin altına imzamı atarım
Afiyet bal şeker olsun canım
ablaların güzeli ellerine sağlık nefis olmuş
YanıtlaSilbende çok seviyorum çok
Soya fasulyesini hiç denemedim tadını çok merak ettim doğrusu Ellerinize sağlık inci hanım.Sevgiler selamlar
YanıtlaSilellerıne saglık
YanıtlaSilHayirli cumalar size de. Esim bir sure once buradaki bir soya fasulyesi ciftligine gitmisti. Bir torba dolusu soya fasulyesi getirdi oradan. Daha once hic soya fasulyesi pisirmedim. Acaba normal fasulye gibi islasam ve sizin pisirdiginiz gibi pisirsem olur mu? Denemek lazim. Tesekkurler tarif icin...
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor, elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,soya fasülyesinin ismi de cismi de sempatik gelir bana :)
YanıtlaSilEllerine,gönlüne sağlık ablacığım.
Sevgi ve selam ile
Fatmacım ve izgünüm soya fasulyesini denemelisiniz bu lezzetten kopamayacaksınız:)
YanıtlaSilDeryacım,handecim,hilalim sizlerin de ellerinize sağlık bu lezzeti hazırladınız:)lezzetini biliyorsunuz..
güzel yorumlarınıza çok teşekkür ederim canlarım..
Fuat bey çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilTijencim:))nasıl tereddüt ediyordum bu lezzete hatırlarmısın:))şimdi ailecek vazgeçemiyoruz.çok teşekkür ediyorum her şey için tatlım .çok öpüyorum..
YanıtlaSilSevilim kalbi gibi kendi güzel insan,canımsın:))
YanıtlaSilçok güzel bir lezzet değil mi canım.öpüldün canım..
ellerine sağlık.
YanıtlaSilTarif diyarı deryacım:)biz çok sevdik denemelisin canım.öpüyorum seni..
YanıtlaSilIşılım teşekkür ederim canım:)
YanıtlaSilgüldencim ne kadar güzel bir dolu fasulyen olması:)kuru olarakmı yaş mı bilemedim.
kuru ise eğer ıslayarak hazırlayabilirsin,yaş ise benim hazırladığım tarifi denemelisin canım:)ben teşekkür ederim canım.çok öpüyorum seni..
Swotpisces hoş geldiniz sayfama:)
YanıtlaSilgüzel günlerde görüşmek üzere.
Beğenmiş olmanıza sevindim.kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum..
pepelacım teşekkür ederim tatlım:)çok öpüyorum seni..
YanıtlaSillezzet sarayı çok teşekkür ederim.kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum..
YanıtlaSilsevgili inci ellerine sağlık canım.çok lezzetli görünüyor...
YanıtlaSil