Hayırlı bereketli cumalar, blogcanlarım ve izleyenlerim.Dün telefonuma gelen kargonuz var mail ile şaşırdım ,kargo beklemiyordum zira gerekli yere telefonla ulaşıp nereden geldiğini sordum Turkuaz grup denilince hemen anladım http://www.sofra.com.tr/ geldiğini :))o kadar çok sevindim ki anlatamam.Her zaman yazarım blog dünyasına girdiğimden beri yemek kitapları ile bağımı kopartmış olduğumdanmıdır,küçük şeylerle mutlu olma durumumdanmıdır bilinmez:)
Ayrıca bu kitap için küçük şeyler diyemem elbette,neredeyse şimdiye kadar sofra dergisinde yayınlanan tarifleri içeriyor.Artık bu tarifleri bol bol hazırlayıp sizlerle paylaşırım:))
Bu hediye için ESRA DÜZDAĞ'a ve sevgili ZEYNEP'e çok teşekkür ederim.
Bugün ki tarifimi Tijenciğimin balık kokoreç tarifinden yola çıkarak hazırladım.Balıkda değişiklik yaptım hamsi oldu malzemem:)çok da güzel oldu biz beğendik denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.Hamsinin ağır kokusunu sevmeyen ve diet yapanlar için gerçekten çok uygun.Orjinal tarif BURADA .
Hepinize sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim...
Malzemeler:
1 kğ hamsi
2 orta boy soğan
2 tane sivri biber
3-4 diş sarımsak
2-3 orta boy domates
1/kahve fincanı riviera zeytinyağ
tuz,pul biber,karabiber.
Hazırlanması:
Öncelikle balıkları ayıklayıp kılçıklarınıda aldıkdan sonra yıkayıp süzülmeye bırakın.
Bir tencerede zeytinyağını biraz ısıtıp üzerine doğranmış sarımsakları ilave edin, kokusu çıkmaya başlayınca küp doğranmış soğanları ilave edin biraz sararınca biberleri ilave edin kısık ateşte bırakın.
Diğer tarafda bir tavaya bir kaşık yağı iyice kızdırdıktan sonra süzülmüş balıkları ilave ederek kavurun.Üzerine soğanlı harcı ilave ederek karıştırın .Baharat ve tuz ile tatlandırdıkdan sonra küp doğranmış domatesleri ilave edin.suyunu çekince ateşten alın.
hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin..
NOT:
Ben balıkları temizleyip kılçıklarını ayıkladıkdan sonra ortadan ikiye keseserek hazırladım hiç gerek yokmuş aslında:)