Son pastırma sıcaklarını yaşayan istanbuldan sevgi ve selamlarımı gönderiyorum blogcanlarım ve izleyenlerim.
Şuale hamuru ile ilk tanışmam orta okul yıllarıma dayanır,ev idaresi yemek dersinde mutfak atölyesine inip heycan içinde hazırladığımız tariflerden di:)fakat bu lezzeti evde hazırlayabilmem çok zordu elbette o yıllarda,leman çıdamlının kitabına bakarak malzemeleri gramlarla ölçmek ,mutfağı adeta laboratuar gibi kullanıyor olmak,fırınlar dersen önce alttan ısıtılacak on dakika sonra üstten ısıtılacak ve hamur fırına sürülecek:)arada bir kontrol edilecek gibi gibi.. profiterol ile aram bozulmuştu:)ta ki yine yıllar önce(blogumun adı da zaten dünden bügüne uygun olsun diye yazıyorum:)))emel başdoğanın TV.deki programında bardak ölçüsü tarifini buluncaya kadar.
Fakat pişirme heycanı içime çok işlemiş anlaşılan ya kabarmazsa endişeleri ve el yordamı ile
sıkça hazırladım profiterolü:)sayfamda nasıl anlatacaktım :))ta ki sevgili mügenin videosunu görünceye kadar:)mügeciğim çok emek vermiş muhteşem bir video olmuş tebrik ederim kendisini mutlaka bu videoyu seyredin ve endişelenecek hiç bir şey yok bu tatlı için.
Bütün kuralları yaparsanız mükemmel bir profiterolünüz oluyor.Kolay gelsin:)
Hamur İçin Malzemeler:
1 su bardağı su
50 gr tereyağ
1 su bardağı un
3 tane yumurta(küçükse 4 yumurta)
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Hazırlanması:
Bir tencereye su ,şeker, tuz ve tereyağ alınır kaynatılır.1su bardağı un boşaltılıp hızlıca karıştırarak bulamaç haline getirilir hamur çiğ un kokusu gidene kadar pişirilir.
Ateşten alınır ara sıra karıştırarak kaymak tutması önlenir .
iyice soğuduğu zaman yumurtalar teker teker kırılır ve mikserle çırpılarak yedirilir.
Kıvamı bulununca yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Dilenmiş hamur katı yağ ile yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye çay kaşık ile bire ölçü dökülür.(çay kaşık ölçüsünü az bulmayınız kesinlikle normal ölçü oluyor)
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırının üçüncü rafına yerleştirin.
200 derecede 20 dakika daha sonra
160 derecede 20 dakika ve süre sonunda fırını kapatıyorsunuz.
20 dakika fırında bekletip çıkarıyorsunuz.
İşte bu kurallara uyarsanız tenis topları gibi şuale hamurlarınız oluyor:)
Bundan sonraki işlemler çok daha kolay hamurları nazikçe bir bıçak yardımı ile kesip yine arasına çay kaşığı ile muhallebi doldurup servis tabağına dizip üzerine hazır çikolata sos dökülür.
Kreması İçin Malzemeler:
2,5 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Hazırlanması:
Vanilya hariç bütün malzemelerle karıştırarak muhallebi hazırlayın.Ateşten alınca vanilya ilave edin,ben ayrıca 1 çay kaşığı besel de ilave ettim.
Üzeri İçin:
1 paket çikolata sos(paketin üzerinde yazdığı gibi hazırladım)
Benim yeni sayılabilecek değerli arkadaşım Anneanneninemekleri kendisi kadar değerli bu ödülü layık görmüş.Hatırlanmış olmak çok güzel ve özel duygu tarif edilemez :)kendisine çok teşekkür ederim, ödülünü benimle paylaştığı için.Bende sayfamı ziyaret eden bütün blogcanlarıma ve hatta izleyicilerime gönderiyorum..
Canım Bengü'cüğümün yaptığı header
YanıtlaSiltam sayfana ve ismine çok yakışmış.
Profeterol enfes bayılırım ellerine
sağlık öpüyorum.
İnci Ablacım;
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim, mahçup oldum.
Ne mutlu bana sizlere faydalı olabiliyorsam...
Çok öpüyorum.
Link istemişsin canım;
http://hunerlibayanlar.blogspot.com/2010/04/profiterol-videolu-anlatm.html
Sevgilerimle...
Deryacım Bengümün headerini bende çok beğendim:)arkadaşımın ellerine emeğine sağlık.
YanıtlaSilGüzel yorumuna teşekkür ederim canım.çok öpüyorum..
Mügecim sen herşeye layıksın tatlım az bile yazdım:)bu video muhteşem hazırlanmış öyle böyle değil:)link için teşekkürler video çıkmadı sandım benim verdiğim linkte,daha sonra tarifin en altdaki hünerlibayanların üzerine tıklayınca videonun açıldığını gördüm:)çok öpüyorum canım.
YanıtlaSilincicim headerin harika olmuş.sevgili bengünün ellerine sağlık.profiterol nefis görünüyor.afiyet bal olsun.öpüyorum.sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba ben Özgen
YanıtlaSilBen de artık aranızdayım.Eşim profiterolu çok sevdiği için sık sık yaparım aynen tutuyor.El alışınca da zor gelmiyor.Ellerinize sağlık.
Beni de izler yorumlarınızı bırakırsanız çok sevinirim. Bu benim için çok önemli.Benimle de güzel bir blog arkadaşlığı paylaşmanız dileğiyle...
mutfakta1inci.blogspot.com
incim profiterolü de ne ço kseverim.olsa da yesek mmhhh..aslında insanın gözünü korkutmayacak kadar çabuk hazırlanıyor..nefis olmuş..ellerine sağlık..
YanıtlaSilcanım ablacım ellerine sağlık o kitap bende de var hoş ben yemek tarifi okumadım ama bir arkta görünce almıştım mutfak merakım orta okullu yıllara dayanıyor :=))
YanıtlaSilcanım ablacım afiyet bal olsun
kocaman sevgiler
nefis olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık valla olsa da yesem:)
Ellerine sağlık,epeyce zahmetli bir tatlı ama süper görünüyor.
YanıtlaSilProfiterole hiç dayanamam, koca bir tabak yiyebilirim:) Ellerine emeklerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilDuaların için çook teşekkür ederim, her daim bekliyorum:)
Sevgilerimleee
incimm canım merhabalar:) nasılsın iyimisin görüşemiyoruz canım:( özledim vallahi yaa. profetrol nefis görünüyorr ellerine saglık canım döktürmüşün yine.incimm bak ne diycem sitemde ziyaretci defteri actım yorumları artık üye olmadan kolayca yazabilirsin ok canım. cokk öpüyorummm senii:)
YanıtlaSilbendede profıtrol var
YanıtlaSilinci abla bende profıterola bayılırım benim yaptıgım tarife benziyor mutlaka böylede deniyecem ellerine saglık
YanıtlaSilCanım ellerin dert görmesin harika olmuş:)
YanıtlaSilafiyet bal şeker olsun size:)
kucak dolusu sevgiler...
Yeşimcim headeri ve tatlıyı beğenmene çok sevindim canım:)
YanıtlaSilçok öpüyorum seni..
sevgili özgen hoşgeldin sayfama ve blog dünyasına.güzel günlerde görüşmek üzere canım.sevgiler..
YanıtlaSilBalparem senin hazırladığın lezzetlerin yanında nedir ki tatlım :)çok öpüyorum..
YanıtlaSilsevilim leman çıdamlı ülkemizde neredeyse ilk yemek kitabı ben öyle
YanıtlaSilbiliyorum:)fakat tarifler gramla arasanız bulunmayan malzemelerle
dolu:)iyi ki bloggerler var.çok öpüyorum seni..
izgün,anneanneemekleri çok teşekkür ederim değerli yorumlarınıza.öptüm ikinizide.
YanıtlaSilprensesim o zaman beklerim tatlı yemeye:)
YanıtlaSilAytülüm senin beğenmiş olman benim için önemliydi:)çok teşekkür ederim canım..
Işılım evet seninle pişti olduk bu tarifle:)
Fatmacım bu tarifi deneyip kuralları uygulaman yeterli canım.
Meltemim dileklerine çok teşekkür ederim canımın içi.
hepinizi en sevgi dolusundan öpüyorum blogcanlarım..
güzel arkadaşım.kendin gibi güzel bir tatlı yapmışsın.ellerine sağlık.bizde kızkardeşimle toplanınca mutlaka yapar bunu.sevgiler
YanıtlaSilOhhh mis gibi! Ayy ben bir tabak aldım çikolata sosunu da kaşıkla yedim ona göre:) Ellerine sağlık nefis:) Ödülün için de tebrikler:)
YanıtlaSilIncicim cok guzel kabarmislar. Ellerine saglik. Sevgi ve muhabbetle.
YanıtlaSilcanım ablacımm ellerine emeklerine sağlık profiterol yapmayı bende çok seviyorum:))
YanıtlaSilellerin dert görmesinn:))
öpüyorumm sımsıcak..
memleketten selam ve sevgiler..
Canım blog ödülün için tebrik ederim. Profitöröl rüya gibi olmuş ellerine sağlık gerçekten nefis ayrıca entel böreğni şekilli gösterdiğin için çok teşekkürler püf noktasını gördüm oda nefis olmuş arşivime aldım size afiyetler olsun... sevgiler...
YanıtlaSilsevgili inci ellerine sağlık arkadaşım.profiteroller şahane görünüyorlar.ödüle gelince yürekten tebrikler balım.sen fazlasıyla hakediyorsun zaten
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilbayılırım:))))
Blogcanlarım sizler kadar değerli yorumlarınıza çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilkocaman öpüyorum hepinizi..
Selamlar çok güzel görünüyorlar bende profiterol yapmayı ve yemeyi çok severim. Ellerine sağlık, sevgiler..
YanıtlaSil