26 Aralık 2010 Pazar

DAMLA SAKIZLI MACUNLU KEK

Sağlıklı ve mutlu bir hafta geçirmenizi dilerim blogcanlarım ,misafirlerim.

Pelinin sayfasında bu keki görmez olaydım:)))yana yakıla sakız macunu aradım:))neyse ki semtimdeki aktara sipariş ettim buldu getirdi:))çok nefis bir kek oldu ,tavsiye ederim arkadaşlar.
Damla sakızı aromasına yeni yeni alışmaya başladım fakat hoş bir lezzet bıraktı damla sakızı macunu.
Olaki sakız macununu temin ettiniz sakın benim gibi buzdolabında muhafaza etmeyiniz:)
saatlerce oda ısısına dönmesi için zamanınız gidebilir,benden söylemesi:))

pelinim'e paylaşımı için teşekkür ederim ,tarifle birlikte muhteşem resimlemiş ,mutlaka orjinaltarife bakmalısınız..

Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker(0,5 su bardağı az ekledim)
250gr oda ısısı margarin(ben 1 su bardağı sıvıyağ ekledim)
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sakız reçeli
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Hazırlanması:
Yumurtalarla şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın,içine sırası ile yağ,süt ve sakız reçelini ekleyip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırmaya tahta kaşık ile devam edin.
Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin.
Ilınınca üzerine pudra şekeri serpin.Hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim...

16 yorum:

  1. Ben de isterim bu kekden:)

    Ellerine sağlık ablacımm

    YanıtlaSil
  2. Prensesim elbette hazırlarım tatlım
    sanada mis gibi çayın yanında yeriz
    seninle:))çok öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  3. Selamlar:)
    Cok nefis gorunuyor, ellerinize saglik:)
    Damla sakizi macununu biz de cokca kullaniriz, cok hos bir aroma veriyor gercekten:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. bende yapmayı çok istedim sakız macununu bulabilirsem inşallah
    arkadaşım ellerine sağlık nefis bir kek olmuş

    YanıtlaSil
  5. Canım banada kaldımı ellerine sağlık harika öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. çok uzun zaman olmuş kek yapmayalı, bu da gerçekten insanın canını çektirecek cinsten.eline sağlık ablacım

    YanıtlaSil
  7. canım ablacım ellerine emeklerine sağlık..
    sakız macunundan bende alıcam izmirden inşallah yapcam çok merak ediyorum çünkü:))

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık, güzel bir alternatif. :)

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
    Yeşim hanımın (Yetur)kaymaklı taş kadayıfı bugün bloglardan seçmelerde
    http://gencalsabahattin.blogspot.com


    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  10. İnciciğim Merhabalar; Bursa'ya evime geldim, bloguna ancak gelebildim, İst.da bana gösterdiğin zarif ve yakın ilgine gönülden teşekkür ediyorum.İnan seni yakından tanımak beni çok mutlu etti, işallah daha uzun yıllar gerçek alemdeki arkadaşlığımız devam eder.
    Seni sevgi ile öpüyorum...Sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  11. benim de aklım kaldı bu macunda, damla sakızını dövüp katsak olmaz mı ki İnci?

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık inci hanım nefis bir kek tarifi.Damlasakız aromasına bayılırım bizim buralarda bu reçelden bol miktarda bulunuyor ilk fırsatta deniyeceğim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Merhaba ellerine sağlık ben de bu tarifi Lezzet dergisinde görmüştüm. Gayet lezzetli olmalı damla sakızı sevenler için sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. gerçekten nefis gözüküyor ellerine sağlık inci ablacım.

    YanıtlaSil
  15. Hımm çok güzel.damla sakızlı nekadarda güzeldir ellerine sağlık inci abla

    YanıtlaSil
  16. Damla sakızının aromasını ben çok seviyorum.Keklere tatlılara çok yakıştırıyorum ellerine sağlık İncim

    YanıtlaSil