22 Aralık 2010 Çarşamba

İRMİKLİ ELMALI KURABİYE



Herkesi selamlıyorum .4. blog yazarları toplantısına getirdiğim ve özellikle yeni arkadaşım Arseli hanımın çok beğenerek yediği tarifimi vermek istiyorum.
Tarifi sevgili hülyanın sayfasında gördüm,hamurunun içinde irmik olması çok ilginç geldi ben deneyinceye kadar kız kardeşim hazırlamış :)kesinlikle nefis bir lezzet dedi,haklı çıktı:)
ben de size tavsiye ediyorum mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin :
5 orta boy elma
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı fındık veya ceviz içi
1 şeker kaşığı tarçın

Üzeri İçin :
Pudra şekeri

Hazırlanması:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlamalıyız ki soğusun. Elmalarımızı soyup rendeleyelim üzerine şekeri ekleyip elmalar suyunu salıp tekrar çekene kadar güzelce pişirelim. Ateşten almaya yakın tarçınımızı ekleyip karıştırdıktan sonra ateşten alıp içine cevizini ilave edip soğumaya bırakalım.


Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
istediğiniz şekilde kapatarak şekillendiriniz.

Ben iri ceviz büyüklüğündeki hamuru avucumda açtım iç malzemesini koyduktan şekilde görüldüğü gibi kapattım.


Bu şekilde tüm hamurumuzun sarma işlemini bitirdikten sonra kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.

Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpip servis edelim .Hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim..


NOT:

Hamur malzemesindeki aldığı kadar un sizi endişelendirmesin,hamuru çok yoğurmak gerekiyor

hamurun çabuk toparlanmasından kıvamını anlayacaksınız.

Hamuru mutlaka 30 dak.dinlendirmelisiniz bir kaç deneme de bunu farkettim zira içinde irmik var hamurun içindeki malzemelerle bütünleşiyor.
üzerinin beyaz pişmesi için fırının üçüncü rafına yerleştirmelisiniz.Kurabiyelerin altı kızarınca fırından alabilirsiniz.





12 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. banada hamurdaki irmik değişik geldi.Elmalı tatları severim bunu deneyeceğim canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canımmm günaydın sayfan harika olmuş içim açıldı.Elmelı tüm lezzet
    lere varım ellerine sağlık öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. Tadına bakamadığım bir çeşit daha:) Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ellerine sağlık
    Elmalı kurabiyeyi hep yaparım ama irmikli hiç denememiştim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Aaaa bunun icine irmik konuyormuydu?
    Citri citir olmustur.negüzel..

    YanıtlaSil
  7. İrmikli hiç denememiştim, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. İrmikli olması çok ilginç. Çok merak ettim. Orada tadına bakamayan şansızlardanım bende(:

    Ellerine sağlık canım

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuştu ..Tekrar ellerinize sağlık..

    Sevgiler
    Arseli..:) :)

    YanıtlaSil
  10. İncim çok güzeldi ellerine sağlık sayfan çok iç açıcı olmuş güle güle kullan

    YanıtlaSil
  11. ablacım irmiklisini hiç denememiştim aklıma da gelmemişti..
    ellerin dert görmesin ablacımm harika:))

    YanıtlaSil
  12. Ben de daha önce hiç irmikle denemedim. Ama bu kadar beğenildiyse denemek şart oldu.
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil