5 Aralık 2010 Pazar

PATLICAN KEBAP



Yeniden sevgiler selamlar blogcanlarım ve izleyenlerim.Bu tarifimi Kurban bayramı sofraları etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili özleme gönderiyorum.

Nazik davetine teşekkür ediyorum, kendisine kolaylıklar dilerim.


Patlıcan kebap için öncelikle et soteyi hazırlamamız gerekiyor.

Malzemeler:

500 gr kuşbaşı dana eti

1 tane orta boy kuru soğan

2-3 tane küp doğranmış domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

tuz,karabiber

1-2yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanması:

Etleri bir tencereye alın üzerine sıvıyağ ekleyin.Ateş üzerinde suyunu salıp çekinceye kadar kavurun,küp doğranmış soğanları ilave edin soğanlar sararmaya başlayınca salçalarını ve küp doğranmış domatesleri de tencereye ilave edin, çok kısık ateşte etler yumşayıncaya kadar pişirin.

Bu arada suyunu çekmişse çok az sıcak su ilave edebilirsiniz.



Etler pişedursun biz bu arada patlıcanları alaca soyalım yaklaşık 1 kg yeterli olacaktır.

fotoğrafda gördüğünüz şekilde veya başka şekilde :)orta kalınlıkda dilimleyin üzerine tuz serpin ki acısını çıkaralım.5-10 dakika sonra yıkayarak teflon tavada (ben üzerine fırça ile sıvıyağ sürerek kızartıyorum )önlü arkalı kızartalım.



pişmiş olan et soteyi fırın kabına dökelim üzerine kızarttığımız patlıcanları dizelim.Tepside yaklaşık iki su bardağı kadar suyu olmalı yemeğin yoksa suyunu verelim ve doğru önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirmeye,hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim..














16 yorum:

  1. Ellerin dert görmesin canım,enfes bir kebap olmuş..
    Gece gece görmek pek iyi olmadı ama :)
    Afiyet şifa olsun inşallah..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Selamlar İncim güzel bir gün geçirmeni dilerim arkadaşım.
    Patlıcanın hertürlüsüne bayılırım,etçilimdir :) kırmızı et benim vazgeçilmezim.Ee senin tarifinde ikiside bir araya gelmiş,bayıldım valla.Ellerine sağlık canım,afiyetler olsun yiyenlere.
    Keki denemeni tavsiye ederim,yapım aşamasını anlatırken zor gibi geliyor ama bir başlayınca çok kolay.Öpüyorum kocaman.

    YanıtlaSil
  3. İncim canım çok memnun oldum güzel yorumuna:) ellerine sağlık patlıcanlı kebabı severim:) çok çok öperim seni:)

    YanıtlaSil
  4. Canımmm patlıcanın her haline bayı
    lırım ellerine sağlık.İnşallah 19 Aralıkta görüşürüz öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. İNCİM
    ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.
    NASIL DA LEZİZ OLMUŞ.
    sevgiler gönderiyorum SANA.

    YanıtlaSil
  6. Elerinize sağlık inci hanım patlıcan kebebı nefis olmuş görüntüde lezzetinin harika olduğunu anlatıyor zaten.Sevgi ve selamlar mutlu olun mutlu kalın.

    YanıtlaSil
  7. Çok severim biliyorsun bu yemeği. Ellerine sağlık İnci'm.

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  9. İncim of of of görüntü süper ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. İçinde patlıcan olsun benim olsun İnci abla:) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık güzel görünüyor .Ben bütün patlıcan yemeklerine bir iki diş sarımsak koyuyorum güzel bir lezzet veriyor.

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık ablacımm patlıcanlı olan bir kebap nasıl güzel ollmaz dimi ama:D
    ellerine sağlık olsun ablamm..

    YanıtlaSil
  13. ablaların güzeli ellerine sağlık nefis olmuş afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  14. Blogcanlarım nazik yorumların benim için çok değerlidir:) hepinize çok teşekkür ederim.Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum hepinize..

    YanıtlaSil

  15. naydınlarrrr, Çok farklı ve nefis görünüyor denemek gerek böyle nefasetleri eline sağlık.. Görüşmek üzere sevgiler bırakıyorummmm.

    YanıtlaSil
  16. Canım ellerine sağlık fakat resim ve yazıları alamıyorum kopyalama yasağı var sanırım. mail adresime gönderirsen sevinirim.
    omeoz@hotmail.com

    YanıtlaSil