21 Mart 2011 Pazartesi

KARTOPU

Herkese sağlıklı mutlu bir hafta dilerim arkadaşlar ve sayfama gelen misafirlerim.

Daha öncede yazmış sizleri bilgilendirmiştim; bir kaç densizin yüzünden kapanan blogumuza

uygulanan yasak kaldırıldı fakat arkadaşlarımın bir kısmına hala ulaşamıyorum,bir kısmı yeni adreslerine taşınma telaşında:))arkadaşlarımı ve blogumu özledim inanın:)inşallah eskisi gibi oluruz.

Bu durum da bütün keyfim kaçmış hiç tarif yazmak içimden gelmiyor fakat beklemek de çözüm değilmiş:)şimdilik adres değiştirmek gibi bir niyetim yok ulaşabildiğim blogcanlarım ile iletime geçip ,yazmaya devam edeceğim.

Arşivde bekleyen aperatif tatlı ev ahalisi ve misafirlerimden yıldızlı not aldı:)kesinlikle hazırlamalısınız portakal ağacı sevgili haticenin tarifi .Hindistan cevizini kontrollü ben yaklaşık 3 su bardağı kadar kullandım.Gerekirse malzemedeki kadar kullanırsınız.

Malzemeler:

3-4 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı süt tozu
3/4 subardağı toz şeker
1 küçük kutu krema
Hazırlanması:

Bütün malzemeyi karıştırma kabına alıyorsunuz güzelce yoğurup biraz donması için 20ü25 dakika kadar buzdolabının alt gözünde dinlenmeye bırakıyorsunuz.
Dolaptan çıkarıp cevizden biraz küçük veya sizin istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlıyorsunuz hindistan cevizine bulayıp servis edeceğiniz kaba diziyorsunuz .Bu kadar pratik
ve lezzetli bir tarif.
Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin...

15 yorum:

  1. GÜZEL OLDUĞU GÖRÜNTÜSÜNDEN BELLİ CANIM ELLERİNE SAĞLIK
    MUTLU HAFTALAR

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık sunum da çok güzel
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Biliyorum bu lezzeti İnci ablacım:) Nefis nefis nefis! Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Hindistan cevizine bayılırım...
    Canım çekti valla, hariha görünüyorlar.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmus canım insanın elini uzatıp bir tane alası geliyor:)tarifi değişikmiş nette ki klasik kartopları gibi değil..bende denerim bu tarifi insallah..

    YanıtlaSil
  6. Canım bu enfes lezzeti deneyen biri olarak kocaman ellerine sağlık diyor
    ve öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık sütlü tatlılara bayılırım süt tozuyla nasıl olduğunu merak ettim çok güzel görünüyor.Bende deniyecem
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ben denemiş ve hatta blogumda yayınlamıştım.3-4 su bardağı hindistancevizini 3/4 su bardağı anlayınca bir felaketle sonuçlanıştı:(Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Uzun zamandır aklımda bu cici topları yapmak, bakalım ne zamana kısmet:)

    Ellerine sağlık ablacımmm.

    Unutuldum yineee:)

    YanıtlaSil
  10. benmde tadını bildiğim ve özellikle evdekiler için denemek istediğim bir tariftir. Ellerine sağlık incim. sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Nefis olmuşlar harika görünüyorlar ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. İncim al benden de o kadar blogların keyfi kaçtı ama yine de ses gelince mutlu oluyorum ben de açıldı denmesine rağmen ben de bazı arkadaşların bloglarına hala giremiyorum.
    Ellerine sağlık gerçekten kar topu gibiler çok öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, Size etkinlik için davetiye birakiyorum, 9 mart / 29 mart tarih arasinda yapilan bu etkinlige katilmaniz ümidiyle. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 63.http://www.nasibimce.com/ tarafından hazırlanmıstır. Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler, böyle güzel bir etkinlige ben yani http://pasasofram.blogcu.com/ evsahipligi yapacagim icinde cok mutluyum. Umarim bu güzel tariflerinizle sizde katilirsiniz

    YanıtlaSil
  14. NE kadar sirin olmuslar, ellerinize saglik. Ismiyle musemma tam anlamiyla kar topu olmuslar.:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  15. Geldi yorumun geldi İnci'm. Valla benimki bir gelip bir gidiyor bakalım, el kol bağlı beklemedeyiz. İyisin umarım.

    YanıtlaSil