Herkese hasret dolu selamlar arkadaşlar ve değerli izleyenlerim.Büyük tatiller dışında hiç bu kadar uzun süre ayrı kalmamıştım sizlerden ve blogumdan):blogların kapanması benim olduğu
kadar hepimizin keyfini kaçırmıştı ,blogumu güncelleme de bir isteksizlik yarattı:)
Bunun üzerine okulların açık olması ,sınavların sizlerinde basından takip ettiğiniz gibi sevimsiz hale gelmesi hanemizdeki ergenin bu konudaki halet-i ruhiyesinin bozulması:))zaten dürterek yürütmeye çalıştığımız eğitim:))bizi hepten zora soktu doğrusu.
Kısaca iniş ve çıkışı yaşadığımız bir hayat yaşıyoruz şu aralar:))bir yıl daha bu süreç içinde olacağız aslında allah yardımcımız olsun:))bu dönemde çocukları olan herkese de kolaylıklar dilerim.
Bütün olumsuzluklara rağmen hayatımda güzel şeyler de oluyor elbette:))önceki haftalarda sizlerden de desteğinizi istediğim ve yanımda olmanızla dünyanın en mutlu insanı oldum sayenizde:)) tekrar oy kullanan, kullanmayan tüm arkadaş ve izleyenlerime çok teşekkür ederim.
FikrimühimTefal aracılığı ile Bu Tarifler Çok Mühim Yarışmasının En Yaratıcı Tarifler dalında
Birinci oldum:)geçtiğimiz hafta hediye çekim geldi,aşağıda görmüş olduğunuz hediyeleri seçtim:))
Tefal clipso control muhteşem bir düdüklü tencere,evimde düdüklü tencere kullanmıyordum
fakat bu tencere ile kendimi aştım:))tarifleri yakında paylaşacağım.
Şimdi beni birinciliğe taşıyan Kaşık Helvası tarifimi yayımlayarak hepinize sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum...
Malzemeler:
300 gr tereyağ
250 gr un
1,5 su bardağı pudra şekeri
Üzeri için:
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Tefal ActiFry'da margarini 3 dakika zaman ayarlaması ile erimesini sağlayın.Daha sonra un ilave edin(un ilave edilince spatula ile biraz karıştırılsa iyi olur, zira unun uçuşmasını önlemiş olursunuz)Zamanı 25 dakikaya ayarlayıp unu kavrulmaya bırakın.Kavrulmuş unu bir tepsiye boşaltıp , topaklanmaları kaşığın tersi ile ezin ve bir taraftan pudra şekerini azar azar katın ve kaşık ile hamura yedirmeye çalışın. Helvanın hazırlama işlemi tamamlanınca,orta boy bir kaşığa helvalı karışımdan doldurup diğer elinizle sıkıca bastırın kaşığın şeklini alsın,şekil almış helvayı kaşığın içinde kırmadan ters çevirip tekrar sıkıştırın ve servis tabağına alın.Şekil verme işlemi bitince soğuyan kaşık helvalarının üzerinepudra şekeri eleyin.Afiyet olsun...