19 Kasım 2012 Pazartesi

ÇABUK PATLICAN TURŞUSU

Herkese sevgilerimi  selamlarımı gönderiyorum.Sonbaharın ikinci  ayına neredeyse geldik serin havalar iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı:)Gündelik hayatı kış proğramına uygun rutine de
bağlamışınızdır umarım:)en azından bizim hanede öyle oldu tatiller bitti artık kış gelebilir:))

Kim en çok patlıcan sever parmak kaldırsın:))
şimdi  sizlerle paylaşacağım reçete ,patlıcanın tarladaki son hasatları ile olacak.Minik patlıcanları fotoğrafladım sizin için ,dolmalık patlıcanlar ile karıştırmayın :)turşuluk bu patlıcanlar havanın  etkisi ile vede  son verim olduğu için daha sert ve acı olabilir,yani her türlü turşu yapımına çok uygunlar.
Çabuk turşunun dayanma süresi ancak 15-20 gün kadar,yiyeceğiniz kadar hazırlamakta fayda var.Elinizi çabuk tutarsanız :))şimdi tam zamanı semt pazarlarından bulabilirsiniz.
Hazırlaması çok kolay ve lezzetli turşuyu nasıl hazırlamışım işte reçete...


1kg turşuluk  patlıcanı saplarını kesip yıkadıktan sonra yukarıda resimde gördüğünüz gibi dibinden ayırmadan  derin keserek, dörde bölünüz.
7  su bardağı su ve 1 yemek kaşığı tuzu kaynatın patlıcanları bu suyun içine  atın. Yaklaşık 5-7 dakika sonra ateşten alıp süzün ve iyice süzülmesi ve soğuması için  süzgeçte bırakın.
Soğumuş patlıcanları eliniz ile tekrar suyunu sıkarak  saklama kabına  alın.
Üzerine 2-3 diş ezilmiş  sarımsak  ve 1 çay bardağı  sirkeyi(üzüm,elma farketmez)karıştırın
bir saat kadar bekleme süresinden sonra,yiyeceğiniz kadarı servis edeceğiniz kaba alıp üzerine istenirse zeytinyağ dökülerek ,ince doğranmış maydonoz ile servis edebilirsiniz...
Afiyet Olsun...


13 yorum:

  1. Patlıcan çok severim ama açıkçası turşu da nasıl olur bilemedim ama denemek isterim. İnci abla o zaman geliyoruuumm bu akşam diduuuuu:)))) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Tümayım bekliyorum canımın içi:))
    patlıcan seviyorsan denenesi bir tarif.çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  3. Ben de cok sevenlerden biriyim. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. patlıcan turşunu ilk kez duyuyorum desem ablacım?
    merak ettim tadını: pek turşu sevme ama ilginç geldi..
    ellerine sağlık ablacım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Deniz'im ben anlamıyorum bu bizim memleketi:)her beldesi farklılezzetlerle dolu gerçekten:)
    Anneannemler çok sık hazırlarlardı bu turşuyu,bizim haneye kadar getirdim geleneği şimdi eşim çok seviyor bu turşuyu :)denemeni öneririm bakalım beğenecekmisiniz.
    çok öpüyorum canım...

    YanıtlaSil
  6. ay yerim o patlıcanları ben mini mini :)

    ellerine sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
  7. turşu mevsimide başladı.ellerine sağlık canım.gülerek yersin insallah.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Prenses ,sevde ve nesrin hepinizi bekliyorum patlıcan turşusuna canlarım:)
    kocaman öpüyorum hepinizi...

    YanıtlaSil
  9. AAA pek bir kolaymış. Denemek lazım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Bayildim tarife harikasin canim
    Ellerine saglik
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık arkadaşım eminim çok lezzetli olmuştur hem de kolaymış sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Ayyyy çok sevindim valla tarifi görünce.Bir patlıcan sever olarak, evdeki patlıcanları hemen yapacağım.Teşekkürler.Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  13. Patlıcan turşusuna bayılırım. Ne iyi olmuş tarifini paylaşman.

    YanıtlaSil