12 Eylül 2011 Pazartesi

ŞEFTALİ KONSERVESİ

Malzemeler:
4 adet iri şeftali
1 su bardağı tozşeker
1/2 lt su
Hazırlanması:
Su ve şekeri kaynamaya bırakın,bu arada şeftalileri soyup irice doğrayın.Kaynar şerbetin içine
dilimlediğiniz şeftalileri ilave edin.Oluşan ısı kaybı için önce harlı ateşte kaynamaya bırakın.daha sonra orta ateşde yaklaşık 15-20 dakika daha kaynatıp kavanoza doldurun ,kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin ve soğumaya bırakın.

10 yorum:

  1. kayınvalidem her sene yapar bana sağolsun çok güzel oluyor gerçekten ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Suzancım gerçekten enfes oluyor
    şeftali severler için,kış mevsiminde de şeftaliyi en doğalından yemek harika:)bende sık hazırlıyorum.öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  3. Ayyy İnci abla yemin ederim dün dedim şeftali konservesi yapayım diye simay çok seviyor şeftaliyi. yazında yesin dedim. hemen yapıcam saollll ellerine sağlık:) bugün şeftaliden gidiyoruz:)

    YanıtlaSil
  4. BİRDE İNCİ ABLA BU KONSERVE KOMPOSTO OLARAK TÜKETMEK İÇİNMİ?BENDE HEVESLENDİM DENİYECEM.

    YanıtlaSil
  5. Canım kış için harika bir hazırlık. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNE SAĞLIK İNCİM,
    GÖRÜNTÜ SÜPER TADINI DÜŞÜNEMİYORUM BİLE ŞEFTALİ SEVER OLARAK.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  7. Tümayım ,simaycığım kışın da en doğalından yesin şeftaliyi enfes oluyor gerçekten:)
    kolay gelsin canım ,seni ve prensesimi öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. Nilaycım hem komposto olarak hemde pastalarda tatlılarda süper oluyor
    canım,püre haline getirince:)
    mutlaka denemelisin tam zamanı üstelik çok pratik:)
    öpüyorum canım seni paşamı da:)

    YanıtlaSil
  9. Hülyacım,sevalim özlemişim yorumlarınızı)teşekkür ederim.
    Denenesi bir tarif tavsiye ederim canlarım.çok öpüyorum ikiinizide...

    YanıtlaSil