Herkese sevgilerimi gönderiyorum...Tırtıl kurabiye reçetemi aynı hamur ile iki farklı şekil de göstereceğim .
Yukarıda gördüğünüz şekil klasik hepinizin bildiği gibi ben sade olmasını istediğim için uç kısmını çikolataya ve hindistan cevizine batırmadım.:)Dilerseniz benmari usulde;erittiğiniz çikolataya kurabiyenin uç kısmını batırıp ,hindistan cevizine veya çekilmiş antep fıstığına batırap süsleyebilirsiniz.Özellikle limon kabuğu rendesini şiddetle öneririm.
Diğer vericeğim şekilde damla çikolatalı olacak:)
şimdilik sevgi ile kalın hepinize sağlıklı mutlu haftalar dilerim...
250 gr tereyağ(oda ısısı)
1 su bardağı pudra şekeri
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(ben 4,5 su bardağı kullandım)
1 tane limon kabuğu rendesi
Hazırlanması:
Tüm malzemeler ile hamur hazırlayın.Un'u kontröllü ekleyin ,kullanılan un farklılık gösterebilir.
sert olmayan bir hamur elde etmeniz gerekecek.Daha sonra hazırladığınız hamuru tırtıl kurabiye aparatından parmak uzunluğunda şekiller sıkarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin.Üzeri çok kızarmamalı,kurabiyelerin altı kızarmış ise fırından alabilirsiniz.
5 yorum:
Bende denemeliyim bu lezzeti ellerine sağlık İncim sevgiler...
ellerine sağlık İnci ablam hiç denemediğim bir kurabiye en kısa zamanda denemek isterim
Sevgiler
bir ara ne çok yapardık aparatını almak için az dolaşmadım çünki o zamanlar heryerde yoktu
ama enfes harika kıyır kıyır birkurabiye oluyor
ellerine sağlık canım
sevgiler:)
Bir ekre yapmak istedim hamur bir türlü aparattan çikmak bilmedi :D Ellerin dert görmezsin canim tekrar denemek için motive ettin beni :)
:) ağızda dağılsııııııııın :) yanınada çay ben aldım kaçtım ellerine sağlık
Yorum Gönder