Değerli misafirlerim ve blog arkadaşlarım hepinize sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.
Yine çarşamba günü bitti bu ne demek hafta sonuna geldik:))eminim bir ben değilim böyle yoğun yaşayan ,daha bir önce postuma gelen yorumlarımı okuyup açamadım bile:) bu arada yorum bırakan sayfamı inceleyen herkese çok teşekkür ederim:)
Yarın kahvaltıya misafirim var:)güldüm, zira yeni denemeler için fırsat bu fırsat demek:)
ev ahalisi artık isyanlarda:)) fakat onların fikrini almadan olmuyor elbette, 00,30 kek fırından çıktı ve tadım için servis edildi:)))yine bana kıyamadılar birer dilim yiyerek değerli fikirlerini
sundular:)kek henüz çok sıcak olduğu için sanıyorum biraz yumurta kokusu vardı.Soğuduğu zaman
eseri kaldı,bunun dışında enfes bir kek oldu.Bu reçeteyi sevgili Zerrin'den aldım.Sadece yağ kısmında biraz değişiklik yaptım her zaman olduğu gibi Orjinali Burada.
Kış mevsiminin muhteşem sebzesi ıspanağı çok severek tüketiyoruz,ıspanak ile ilgili reçetelerimi arka arkaya yayımlamak istiyorum.Bakalım, kısmet:))
Görüşmek üzere,sevgi ile kalın...
Malzemeler:
1 Demet ıspanak(2 adet roka demeti kadar )
3 tane yumurta
1/2 çay bardağı süt(ince bel çay bardağı)
100 gr tereyağ(eritilmiş soğutulmuş)
5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanması:
Ispanağı yıkadıktan sonra ince ince doğrayın kenarda beklesin.Yumurtaları karıştıracağınız tasa kırın üzerine tuzu ekleyip mikserle iyice çırpın.Daha sonra süt ve yağları karıştırın çırpmaya devam edin.
un'u , kabartma tozunu,karabiberi ilave edin çırpmaya devam,ve ıspanakları ekleyip kaşıkla karıştırın,ıspanaklar fazla geldi diye düşünmeyin ,pişince çöküyorlar.Katı bir yağ ile yağlanmış kek kalıbına dökün.Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinni serpin ,doğru fırına.Ben soğuk fırına sürdüm ve 165 derecede pişirdim .Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edip fırından aldım.Ilınınca servis edin.
Afiyet Olsun...
İncim,
YanıtlaSilBu ne güzel bir görüntü eline emeğine sağlık.
Tarif güvenilir kaynaktan gelince yapmak da şart oluyor:)
Yorumlar konusunda Sen canını sıkma hepimiz ayni sıkıntıyı yaşıyoruz,hemen açamadığımız,geri dönemediğimiz oluyor zaman zaman.
Müsait oldukça telafi etmeye çalışıyoruz:)
Sevgilerimle...
çok farklı olmuş canım.görüntü harika.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHiç bu şekilde denemedim farklı bir tarif ellerinize sağlık inci hanım.Kucak dolusu sevgiler
YanıtlaSilKışın sebzeleri otları tüketmenin değişik bir yolu.
YanıtlaSilEline sağlık canım.
Çok güzel görünüyor..
Sevgiler...
hep dereotlu kek yapardım herkezde çok beğenir. buda tuzlu keklere değişik bir tarif olmuş mutlaka deneyecem. ellerine sağlık inci ablacım
YanıtlaSillezzet patlaması olmuş İncim ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSenin ıspanaklı pastanı yemiş birisi olarak bununda çok çok lezzetli olduğuna eminim İnci ablacım. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTuzlu keklerde fazla çeşit yok.Değişik bir alternatif olmuş.Sevgiler.
YanıtlaSilNe kadar güzel görünüyor ...ıspanakta desen yapmış :) harika! ellerine sağlık... birtasimkaynasin.blogspot.com
YanıtlaSilellerine sağlık canım tam kış keki olmuş,denemek lazım bence tadı da güzel olmuştur,sevgiler...
YanıtlaSilen kısa zamanda deneyeceğim teşekkürler :)
YanıtlaSilbu keki yaptım ablacım ve bayıldık bugünde yayına aldım haberin olsun,ellerine sağlık,teşekkürler..
YanıtlaSilİncim,
YanıtlaSilBu nefis tarif için teşekkürler.Ben de yaptım ve bugün yayınladım:)
Sevgiler...