7 Aralık 2011 Çarşamba

ISPANAKLI TUZLU KEK


Değerli misafirlerim ve blog arkadaşlarım hepinize sevgilerimi  selamlarımı gönderiyorum.
Yine çarşamba günü bitti bu ne demek hafta sonuna geldik:))eminim bir ben değilim böyle yoğun yaşayan ,daha bir önce postuma gelen yorumlarımı okuyup açamadım bile:) bu arada  yorum bırakan sayfamı inceleyen herkese çok teşekkür ederim:)
Yarın kahvaltıya misafirim var:)güldüm, zira yeni denemeler için  fırsat bu fırsat demek:)
ev ahalisi artık isyanlarda:))  fakat  onların fikrini almadan olmuyor elbette, 00,30 kek fırından çıktı ve tadım için  servis edildi:)))yine bana kıyamadılar birer  dilim yiyerek değerli fikirlerini
sundular:)kek henüz çok sıcak olduğu için sanıyorum biraz yumurta kokusu  vardı.Soğuduğu zaman
eseri kaldı,bunun dışında enfes bir  kek  oldu.Bu reçeteyi sevgili  Zerrin'den aldım.Sadece  yağ kısmında biraz değişiklik yaptım her zaman olduğu gibi Orjinali Burada.
Kış mevsiminin muhteşem sebzesi ıspanağı çok severek tüketiyoruz,ıspanak ile ilgili reçetelerimi arka arkaya yayımlamak istiyorum.Bakalım, kısmet:))
Görüşmek üzere,sevgi ile kalın...

Malzemeler:

1 Demet ıspanak(2 adet roka demeti kadar )
3 tane yumurta
1/2 çay bardağı süt(ince bel çay bardağı)
100 gr tereyağ(eritilmiş soğutulmuş)
5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanması:

Ispanağı yıkadıktan sonra ince ince doğrayın kenarda beklesin.Yumurtaları karıştıracağınız tasa kırın üzerine tuzu ekleyip mikserle iyice çırpın.Daha sonra süt ve yağları karıştırın çırpmaya devam edin.
un'u , kabartma tozunu,karabiberi  ilave edin çırpmaya  devam,ve ıspanakları ekleyip  kaşıkla karıştırın,ıspanaklar fazla geldi diye düşünmeyin ,pişince çöküyorlar.Katı bir yağ ile yağlanmış kek kalıbına dökün.Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinni serpin ,doğru fırına.Ben soğuk fırına sürdüm ve  165 derecede pişirdim .Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edip fırından aldım.Ilınınca servis edin.
Afiyet Olsun...

13 yorum:

  1. İncim,
    Bu ne güzel bir görüntü eline emeğine sağlık.
    Tarif güvenilir kaynaktan gelince yapmak da şart oluyor:)
    Yorumlar konusunda Sen canını sıkma hepimiz ayni sıkıntıyı yaşıyoruz,hemen açamadığımız,geri dönemediğimiz oluyor zaman zaman.
    Müsait oldukça telafi etmeye çalışıyoruz:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. çok farklı olmuş canım.görüntü harika.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hiç bu şekilde denemedim farklı bir tarif ellerinize sağlık inci hanım.Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Kışın sebzeleri otları tüketmenin değişik bir yolu.
    Eline sağlık canım.
    Çok güzel görünüyor..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. hep dereotlu kek yapardım herkezde çok beğenir. buda tuzlu keklere değişik bir tarif olmuş mutlaka deneyecem. ellerine sağlık inci ablacım

    YanıtlaSil
  6. lezzet patlaması olmuş İncim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Senin ıspanaklı pastanı yemiş birisi olarak bununda çok çok lezzetli olduğuna eminim İnci ablacım. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Tuzlu keklerde fazla çeşit yok.Değişik bir alternatif olmuş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar güzel görünüyor ...ıspanakta desen yapmış :) harika! ellerine sağlık... birtasimkaynasin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım tam kış keki olmuş,denemek lazım bence tadı da güzel olmuştur,sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. en kısa zamanda deneyeceğim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. bu keki yaptım ablacım ve bayıldık bugünde yayına aldım haberin olsun,ellerine sağlık,teşekkürler..

    YanıtlaSil
  13. İncim,
    Bu nefis tarif için teşekkürler.Ben de yaptım ve bugün yayınladım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil