11 Mart 2013 Pazartesi

3-2-1 POĞAÇASI

Tüm ziyaretçilerime  sevgilerimle.Bu aralar  işlerim, genellikle evde oluyor.Dışarıdaki
işlerimi hafta sonlarına bıraktım.İki tatil gününe sığdırmaya çalıştığım dış işlerimin arasına aksiliklerde gelince  sormayın halimi:)geçen cumartesi günü benim için adeta kabus gibiydi:)
Her işin başı sağlık,yine öyle  diyelim:)önemli olan odur elbette.Yolunda gitmeyen işler hayatın içinde  olabiliyor  üzerinde fazlaca durup üzülmeye de  değmez.Güzel şeylerden konuşalım , tüm hafta böyle devam etsin:)Şu sıralar mutfağımı  laboratuar gibi kullanıyorum yeni reçeteler üretmekten
denemekten inanılmaz  mutluyum efenim:)ev halkı diyette oldukları için çok hafif bir  o kadar lezzetli yemekler.Ay sonu gibi bu  tarifleri paylaşacağım.3-2-1 Poğaçasını  ise neredeyse,bütün blogger arkadaşlarım hazırladılar bende eksik kalmayayım dedim:)Şaka bir yana,bir reçeteyi herkes hazırlıyorsa vardır hikmeti:)durmadan önüme çıkan 3-2-1 poğaçasının tarifini hazırlamamda Çalışkan Arının anlatımı beni ikna etti:) hepinize tavsiye edeceğim bir lezzet fakat önerilerimi de dikkate almalısınız  derim.Görüşmek üzere...

Malzemeler:

3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çaykaşığı tuz
3,5-4 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu

İçi İçin:
200 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
2-3yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber,tuz

Hazırlanması:
Sıvıyağ,yoğurt,tuz  hepsini bir tasın  içine dökün iyice karıştırın.Sonra  bir su bardağı kadar un ile yoğurun.Kabartma tozlarını ilave edin ve yavaş, yavaş tekrar un dökerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Çabuk toparlanan bir hamur oluyor.Unu ilave ederken  4,5- 5 su bardağına  yakın un ilave ederseniz
poğaçadan ziyade küçük  ekmekçik lezzetinde oluyor.
Eğer ki 3,5-4 su bardağı kadar un ilave ederseniz  poğaça lezzetini yakalıyorsunuz.
İç malzemesi için;soğanı küp küp doğrayın sıvıyağında  ısıalıncaya kadar kavurun.Daha sonra  kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu salıp çekince ateşten alın.Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Hamurdan, istediğiniz ölçüde  parça koparıp elinizin içi kadar açın.Arada bir elinizi yağlamayı unutmayın.Hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı iç malzemesini doldurup bütün uçlarını ortada toparlayın
top haline getirin.Galeta ununa bulayıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye  uzak aralıklarla  dizin.Zira çok
kabarıyorlar bu şekilde  bir birlerine yapışmasını önlersiniz.Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet  Olsun...

NOT:
4,5-5 su bardağı ilavesi ile hamuru hazırlayıp iç malzemesini doldurmadan ,büyük hamburger sandviç veya küçük sandviçlerde hazırlayabilirsiniz.Üzerine yumurta sarısı sürüp,yine önceden ısıtılmış 190 derecede pişirin.Daha sonra  içine peynir domates veya köfte ilavesi ile servis edilebilir.
Ayrıca ,haşlanmış patatesi ezin.İçine kavrulmuş soğanı,tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
Poğaçanın iç malzemesi olarak kullanabilirsiniz.Benim önerim; patatesli veya kıymalı iç malzemeli olandan yana..


17 yorum:

  1. eline sağlık güzel görünüyor denemem gereken tarifler arasına yazdım hemen :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik.Ben de cok sik yapiyorum 3-2-1 pogacayi.Ancak galeta unlu denememistim. emirlehayatguzel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. inci ablammm 3-2-1 demeden yerim ben bunları:))ellerine sağlıkkk
    çok özledim ama seniiii görüşemiyoruz:((

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok güzel ve yumuşacık bir poğaça oluyor. Ellerine sağlık İncim..

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik hayatim,harika bir tarif denemeli...aksiliklerin ugramadigi gunlerin olsun insallah,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  6. Ebru'cuğum mutlaka denenesi değişik bir lezzet canım denemelisin:)Bu hamuru hazırladığınız zaman hiç vakit kaybetmeden hemen şekillendirip
    önceden ısıtılmış fırında pişirin.Hamur biraz bekleyince içinde fazlaca kabartma tozu olduğu için mayalanmaya anında başlıyor bu sebeple olan poğaçanın şekilleri ve lezzeti değişebiliyor...

    YanıtlaSil
  7. Mürvet'çiğim bizim ev halkı da galeta unundan çok hoşlanmıyor:)
    ben bazı böreklerde ve poğaçalarda beğenerek yiyorum:)bu şekilde de denemelisin canım.
    öperim seni..

    YanıtlaSil
  8. Zeynebim bende çokk özledim seni inan:)
    öpüyorum kocaman...

    YanıtlaSil
  9. Ferayım seninde ellerine sağlık canım benim:)

    YanıtlaSil
  10. u.aydın canım,güzel dileklerine çok teşekkür ederim:)cümlemize uğramasın aksilikler.
    Poğaçayı denemelisin canım değişik
    bir lezzet:)
    kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum hepinize canlarım...

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık ablacım birçok blogda gördüm bu poğaçaı ama henüz denemek nasip olmadı:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Güzel bir lezzet oluyor Denizim
    hazırlamalısın:)

    YanıtlaSil
  13. İnci Hanım emeğize sağlık, nefis bir lezzet olduğu kesin:).....3 adet kabartma tozu pohaçayı mayalı hamur gibi yapıyor herhalde... dediğiniz gibi sade yapılıp içine istenilen malzeme ile sandviçe çevrilebilir...sevgiyle...

    YanıtlaSil
  14. İncim bundan bende yaptıydım çok güzel bir lezzet oluyor ellerine sağlık arkadaşımmm.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. İnciciğim ilgin için çok teşekkür ederim, bir süre ara vermek durumunda kalmıştım, şimdi de fırsat buldukça yeni tarifler eklemeye çalışıyorum.
    umarım çörekleri dener ve beğenirsin.
    bu poğaçalara ben de çok rastlıyorum, senin de verdiğin ipuçlarıyla ilk fırsatta deneyeyim, yarım ölçü yapsam problem olurmu ki?
    ellerine sağlık canım, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. İnci'm ismi neden böyleymiş ji bu poğaçanın? Ben kaçırmışım bak herkes yapmış da:)) Ellerine sağlık canım canım.

    YanıtlaSil
  17. merhaba, bezelye patates tavuklu iç de çok güzel olabilir diye düşündüm :) elinize sağlık

    YanıtlaSil