Ölçüler konusunda bir post hazırlamakta geç kaldım farkındayım, anlaşılan şu ki ! en fazla kafa karıştıran kısım tariflerimdeki malzemeler listesindeki kesirli ölçüler.Açıkçası,bende işin kolayına kaçtım :)) "Sofra Dergisinden" fotoğraflayarak bu karmaşaya bir son vermek istedim.Fotoğraflar kesirleri muhteşem anlatmış fazla söze gerek yok.Yine de anlaşılmayan bir şey olursa sorabilirsiniz.
Tariflerimde kullandığım su bardağım fotoğrafta gördüğünüz gibi 200 gram olandandır.Yakın zamanda ölçülü bardak aldım mutfakta çok faydalı bir edavat.Kolaylıkla bulabileceğinizi varsayarak mutfağınızda bulundurmanızı öneriyorum.
Çay bardak ölçülerim fotoğrafta gördüğünüz şekildedir.En Sağdan başlayarak, işte benim meşhur
Ajda bardağım :)ortadaki incebelli ve en soldaki küçük çay bardağı kahvecilerin kulandıklarından.
Kaşık ölçülerimin fotoğraflaını görüyorsunuz.Yemek kaşığı,ortadaki tatlı kaşığı en ilerideki çay kaşığı ölçülerimdendir.
Kuru malzemelerde " Tepeleme Yemek Kaşığı" bu şekilde olmalıdır.
Silme yazdığımda;tepeleme kadar oldurulup,bıçağın tersi ile malzemenin fazlası "kaşığın sapından,
uç kısmına kadar çekilerek"atılmasından sonra geriye kalan kısım "Silme kaşık öçüsünü verir.
Sevgili İnci merhabalar,
YanıtlaSilÖlçüleri resimleyerek anlatman çok faydalı olmuş.
Ellerine ve emeklerine sağlık.
Seni takipteyim, sevgiler...