Herkese sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim.Hafta sonunu tatlı karşılayalım
istedim:)Harika kurabiye tarifi ile geldim.Yine hazırlaması pratik ve
lezzetli,yiyenler tarafından çok beğenildi.Hatta versiyonlarını da yaptım:)
Aynı malzemelerle kuru üzüm yerine kuş üzümü kullanarak "Kuş üzümlü Kurabiye"de hazırladım.Sofra dergisinin tarifi,tavsiye ederim efenim.
250 gr tereyağ (oda ısısında)
2 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri(tatlı severseniz yarım bardak artırabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı kuru üzüm
2,5-3 su bardağı un
Hazırlanması:
Yağ ,yumurta,pudra şekerini kendi arasında karıştırın, yoğurun.Kabartma tozu,vanilya ekleyin.
Azar, azar un ilave ederek kurabiye hamurunu oluşturun.Çabuk toparlanan bir hamur oluyor.Kulak memesi yumşaklığında bir hamur oluncaya ve de elinize yapışan hamur kalmayıncaya kadar un ekleyin.Sonra üzümleri ilave edin ve tekrar yoğurun.25 dakika dinlendirince,Kurabiye hamurunuz hazırdır.İstediğiniz şekli verin.Ben kerebiç kalıplarımı yeni aldığım için kullanmak istedim:)
Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye şekillendirdiğiniz kurabiyelerinizi dizin.Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında kurabiyeler kızarıncaya kadar pişirin.Soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMutfağabuyrun,teşekkür ederimcanım,denenesi bir,tarif
YanıtlaSiltavsiye ederim:)
kucak dolusu sevgiler...
Şnci hanım kurabiyeler harika gözüküyor ellerinize sağlık en kısa zamanda deniyeceğim sevgiler.
YanıtlaSilSevgili çiğdem hoş geldiniz sayfama :)güzel yorumunuza teşekkür ederim.Biz beğenerek yedik umarım sizde beğenirsiniz:)
YanıtlaSil