Merhabalar herkesin bildiği klasik tavuk göğsü tarifimi yayımlamak istiyorum.
Malzemeler:
1 lt süt
2,5 kahve fincanı un
0,5 kahve fincanı pirinçunu
4 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Un , pirinçunu,şeker bir tencereye alınır,tel ile karıştırarak süt yedirilir yavaş yavaş süt ilavesi topak olmasını önler.Daha sonra pişirilerek muhallebi yapılır.Ateşten alınca içine yağ ve vanilya ilave edilir mikser ile 10 dakika kadar çırpılır,ıslatılmış tepsiye dökülür soğuyunca servis edilir.
çok severim bu tatlıyı..pratik ve lezzetli..ellerine saglık canım.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilAnnem pek yapardı eskiden, şimdilerde unutmuş olmalı, başka tatlılar yapıyor!
YanıtlaSilBen yalancı tavuk göğüsünü gerçeğinden çok seviyorum.Bu hali ile daha lezzetli ve hafif oluyor.Tarçında lezzetine lezzet katıyor.Ellerine sağlık seninkide çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilsevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
Harika görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilmaşşallah inci abla bikaç gün girmeye fırsat bulamadım döktürmüşsün yine :) ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür edrim arkadaşım seninde ellerine sağlık çok sık yaptığım bir tatlıdır
YanıtlaSilEllerine sağlık.....
YanıtlaSilSevgiler.