Hepinize selamlar arkadaşlar tekrar geçmiş bayramınız mübarek olsun,okullar açıldı allah zihin açıklığı versin bütün evlatlarımıza diyerek yoğun ramazan günlerini ve bayramı geride bıraktık,
bayramda erdekteydik çok güzel bayram geçirip dinlendik derken bayram sonrası ilk gün yeğenimin geçirmiş olduğu trafik kazası ile gene dibe vurdum.onlar köyümüze gitmişlerdi bayram için bayram sonrası ehliyetsiz arkadaşının arabasına binmiş ve bir motosikletli gence çarpmışlar motosikletteki genci kaybettik bizimkiler ters dönmüş araçtan çok şükür sağ çıktılar üç kişi .Sevinelim mi üzülelim mi karmaşık duygular içindeyiz hepsi çok gençler ve hepsi köyümüzün çocukları bunlar delikanlı derler ya kanlar deli akıyor.
Allah cümlemizi kazalardan belalardan korusun işallah diyelim bir daha böyle günler göstermesin bu olaydan da işallah gerekli dersler çıkarmıştır gençler ve ehliyetsiz gence araba veren aileler.
Gelelim yemeğimize yemeğin adı iç evet :)kastamonu bölgesine ait bir yemek .kastamonulu olup da bu yemeği bilmeyen arkadaşlar olabilir,zira aynı şehirde ki ortak lezzetler dışında beldelerinde kendine özgü tatlarından olabilir bu yemek kaldıki kastamonuya ait bir lezzet olan
bandumayı çok geç tatmıştım:)
Nasıl hazırlandığına gelirsek bir ölçü vermeyeceğim ramazandan kalan bazlama,katmer adına ne derseniz hepsi aynı tatlar benim için (sadece mayalı olmasın)küp şeklinde doğruyorsunuz veya benim hazırladığım gibi rondodan çekin kalınca. Bir kaşık tereyağ ile büyükçe bir tencerede
teflon olursa iyi olur un kavurur gibi kuruyuncaya kadar kavrulur.
Diğer tarafta etin kemikli olmasını tercih ederim bulunması zor ise orta yağlı dana eti ile de olabilir üzerine çıkacak kadar su ile etler yarı pişirilir daha sonra yeterince soğan ilave edilir
ve soğanlar pişince tepsiye alınan kavrulmuş bazlamanın üzerine yeterince suyu ve eti serilir tamamen damak tadı ile alakalı ne kadar su ve etinin koyulacağı üzerine karabiber serpilir ve sıcak yenilir,afiyet olsun.
bazlamanın rondodan çekilmiş hali