Herkese selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum arkadaşlarım izleyenlerim.Günlük koşturmaların arasında yetişemiyorum herşeye:)
aksattım blogumu farkındayım,fakat
size fırında kuru fasulye ile geldim:)
tadı değişik oluyor denemelisiniz:))
Kuru fasulyeyi bildiğiniz şekilde hazırlıyorsunuz sadece yarı pişiriyorsunuz,Haydi tarife:))
Malzemeler:
1 kup kuru fasulye
1/2 mısır yağı
1-2 tane kuru soğan
1tatlı kaşığı domates salçası
1tatlı kaşığı biber salçası
100 gr pastırma
yeterince su ,tuz
Hazırlanması:
Geceden ıslatılmış,haşlanmış kuru fasulyeleri mısır yağında kavrulmuş soğanların üzerine ilave edin, sonra salçalarını ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakın.10-15dk.pişirdikten sonra ateşten alın.ısıya dayanıklı borcama kepçe ile fasulyelerin yarısını alın ,
üzerine pastırmaları dilim dilim döşeyin(kişi başına iki dilim yeterli)pastırmaların üzerine kalan fasulyeleri serin, borcamın kapağını kapatıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
25-30 dakika sonra kontrol ederek fırından alabilirsiniz.
NOT:
Resimde gördüğünüz fırından çıkmış halidir ,suyunu yeterlice koymalısınız soğudukça suyunu çekiyor..
Bugünün Hürriyet gastesini al, Kelebek ekini, Sahrap Soysal'ın köşesini bir aç bakalım, kim varmış?
YanıtlaSilof of yanına bir de pilav sonra gelsin kilolar ellerine sağlık İncim
YanıtlaSilCanım selamlar,o kadar yoğun zamanlar geçirdimki epeydir hiçbirinize gelemedim.Bu arada birde bilgisayarımın şarzı bozulunca tamamen çaresiz kaldım.
YanıtlaSilKurufasulyeyi bizde çok severiz yanına birde pilav olunca ooohhh,ellerine sağlık canım ama pastırmayı ben pek sevmediğimden yemeklerimde kullanmıyorum. Tam tersi eşimde pastırmaya bayılır ( yedirmiyorum tabii :)) Sevgilerimi bırakıyorum canım.Öptüm
CANIM ELİNE SAĞLIK AMA BEN PASTIRMALARINDAN YMEYİM.SEVEMEDİM GİTTİ O NİMETİ.SEVGİLER CANIM BENİM
YanıtlaSilBizdede çok sevilir İncicim ellerin dert görmesin:)
YanıtlaSilsevgiler...
firinda ben de deneyecegim
YanıtlaSileline sağlık,fırında hiç denemedim erimiştir ne güzel ah birde benim kuruttuğum domates ve biberlerden koyacaksın mmm:)),kurutmayı sormuşsun, kurutma esnasında bol güneş alan havadar bir yer lazım sebzeler birbirine değmeyecek ve tuz atılmıyacak tuz atıldığında sebze sulanıyor en son safhada tuz atıyorum ve mümkün olduğunca buzdolabında saklıyorum,
YanıtlaSilhayırlı cumalar sevgiler
Neclacım dediğini yaptım:))ben utanırım böyle şeylerden:))öpüyorum canım.
YanıtlaSilKendimce canım:)kışın güzel depoladık bakalım depodan nasıl kıyıpda harcayacağız yağları:))çok öptüm canım..
YanıtlaSilNurşencim gerçekten özlettin kendini:)bilgisayarın umarım çabuk yapılır.pastırma sevmediğine çok şaşırdım:)genelde sevilen bir tat, kokusundan olsa gerek:))öptüm canım..
YanıtlaSilAleynacım sana da şaşırdım:))bu lezzeti sanıyorum ki kokusundan sevmiyorsunuz:))
YanıtlaSilbüyük kayıp değil elbette türk mutfağı engin lezzetlerle dolu canınız sağ olsun:))
öpüyorum canım..
Meltemim ben hep söylerim damak tadımız örtüşüyor diye:))böyle bir lezzet olamaz değilmi:))öpüyorum canım..
YanıtlaSilSevgili emel hoşgeldiniz:))denemelisiniz
YanıtlaSilközde pişmiş kadar güzel oluyor:)
sıcacık sevgilerimi gönderiyorum..
susamçörekotum canım:))söylediklerinle bir kere daha deneyeceğim çok teşekür ederim canım:))evet senin kurumuş biberlerle çok daha muhteşem olurdu:))öpüyorum canım..
YanıtlaSilUtanma utanma, hakkındır gururlanmak, ben gururulandım eşime bilem gösterdim.
YanıtlaSil