29 Mayıs 2010 Cumartesi

Böğürtlen Soslu Muhallebi



Herkese kucak dolusu sevgiler.sevgili zeynebin tarifini sosladım:)) çok da güzel bir lezzet oldu.

Ben kuplara doldurdum bu defa,borcama dökerek dilim dilim de hazırlayabilirsiniz yanına da bir top meyveli dondurma bu sıcak günler için çok ideal olur:)

Böğürtlen sos Dr.oetker , sunum için süper tadını çok beğendik.

Güzel hafta sonu tatilleri dilerim...


Malzemeler:

1 litre süt

150 gr tereyağ

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı nişasta

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya


Hazırlanması:

Tereyağ ,un ve nişastayı bir tencereye alıp kısık ateşte unun rengini sarartmadan çiğ un kokusu gidinceye kadar kavurun.Ateşten alıp üzerine şekeri ilave edip karıştırın,soğuk sütü azar azar bir taraftan da tel ile karıştırarak ilave ederseniz topaklanmayı önlersiniz.Tekrar ateş üzerine alıp üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin.Ateşten alıp vanilyasını ilave ettikten sonra beş dakika mikserle çırpın.ister kuplara paylaştırın isterseniz ıslatılmış borcama dökün üzerini böğürtlen sosla süsleyin.Hazırlayacak olanlara şimdiden afiyet olsun..



8 yorum:

  1. İnci Ablamm nasılsın çok güzel görunuyor.muhallebi ve böğürtlen ıkılısını cok severım.ellerıne sağlık.öpüyorum kocaman:)mutlu bır hafta sonu geçirmen dileğiyle.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Canım sıcaklar için ideal bir tatlı
    ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları
    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Of of böğürlen soslu hemde.:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık tam bu mevsimlik bir tatlı olmuş.... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. İnci hanımlar etkinlik etkinlik gezmekten bizi unutsadaaa:) Biz onu unutmadık efenim:))

    Nefis görünüyor ablacım,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar nazik yorumlarınıza çok çok teşekkür ederim:)
    kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  8. Sunumu harika eline sağlık İncicim. Çok öpüyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil