3 Haziran 2010 Perşembe

Saklı Yumurta







Herkese kucak dolusu sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum .Çok uzun ara vermişim, haftanın sonu oldu :)aslın da ben hep buralardaydım blogcanlarımla doya doya ilgilendim :)Arşivim yemek tarifleri ile dolu sıra sıra size sunmaya çalışacağım.
Bu tarif emel başdoğan tarifi,bizim evde kahvaltı için çok revaçta:))sade peynirli hazırlanacağı gibi,peynirin üzerine istediğiniz şarküteri ürünleri ilave ederek hazırlayabilirsiniz.kolay bir tarif anlatabilmek için resimlerden yardım aldım:)
Haftanın son tarifi ile hepinize mutlu hafta sonları diliyorum..
Malzemeler:
2 tane yufka
2 su bardağı kaşar peyniri
4 tane yumurta
Hazırlanması:
Yufkayı elimizle şöyle ortadan ikiye bölüyoruz , yarım su bardağı kadar kaşar rendesini döküp ortasını havuz gibi açıyoruz.Ve havuzun tam ortasına bir yumurta kırıyoruz.



işte tam bu aşamada peynirin etrafına şarküteri malzemesi küçük doğranmış şekilde koyabilirsiniz.yada benim hazırladığım gibi peynir biraz pul biber istenirse biraz maydanoz.




Daha sonra yufkayı ön ve arka uçlarını birleştiriyoruz.yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi..



sağ kenarındaki uzunluğu,daha sonra sol taraftaki uzunlukla kare şekline getirmeye çalışıyoruz.Bu arada yumurtalı yufkayı kaldırmanız gerekirse içince yumurta olduğunu unutmayın:)tam yumurtalı bölümün üzerine elinizin ayası ile kaymayacak şekilde çok da bastırmadan toparlayabilirsiniz.



Ve hazır olan böreğiniz doğru yağsız tavaya,üzerine fırça ile sıvıyağ sürmeniz yeterlidir.
pişme şekli tamamen size kalmış,şöyleki :katı pişmiş yumurta isteniyorsa kısık ateşte ağır ağır pişirilmeli veya az pişmiş yumurta olsun diyenlere orta ateşte pişirilmeli.Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin..





49 yorum:

  1. Üzerinin kıvamı tam benlik olmuş.Şimdi olsa da yesem. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Handancığım denemelisin canım çok değişik güzel bir lezzet:)
    çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  3. Offfff canım şimdi yemekten kalktım
    ama olsa inan yerdim:))Ellerine sağ
    lık hayırlı cumalar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı cumalar deryacım.Mutlaka denemelisin güzel ve pratik bir lezzet çok öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  5. Görünüşüde harika daha önce hiç görmemiştim.Emeklerine sağlık İncim.Güzel bir hafta sonu diliyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Harika olmuş. Ellerine sağlık canım. Çok beğendim deneyeceğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Arzucum beğendiğine sevindim canım denemelisin kahvaltı için mükemmel:)çok öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyor canım ellerine sağlık... benimde kahvaltı arşivimde mutlaka olması gereken bir tat diyorum... sevgilerimle öptüm...

    YanıtlaSil
  9. Banucum senin kahvaltı arşivin mükemmel :))bu lezzetide denemelisin canım.çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  10. Ben de bu hafta sonu kıymalı yaptım, eşim bir yedi bir yedi. Kıymalı, soğanlı, domatesli, bol karabiber, biraz acı. Yeme de yanında yat!
    Bi dahaya da böyle yapayım...

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  12. Canım İncim ya nefis ve kurtarıcı bir tarif ellerine sağlık.Bak toparlanda görüşelim artık Asuman geldi:)öptüm seni

    YanıtlaSil
  13. Neclacım senin yazdığın gibi tarife ben bayılıyorum:)
    bir de aynı malzeme kıymasız olan tarifini hazırlayacağım canım.çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  14. Fuat bey çok teşekkür ederim.
    saygılar benden..

    YanıtlaSil
  15. Tuğbacım çok pratik tarif denemelisin canım:)tamamdır tatlım
    görüşelim okullarda kapanıyor:)çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  16. Mesut bey sizin daha önce hazırladığınız börekten daha kolay olacak denemelisiniz.mutlu tatiller..

    YanıtlaSil
  17. Minecim çok teşekkür ederim canım denemelisin çok pratik ,çalışan bayanlar için ideal.çok öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  18. Çok değişik ve süper olmuş 5 çayı da yaklaşıyor off olsa da yesek

    YanıtlaSil
  19. Hilalim göründüğü kadar nefis canımın içi denemelisin,çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  20. Çok hoş ya:) Ellerine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  21. Çok çok çok güzel bir sonuç bu! Ya ben de denemek istiyorum en kısa zamanda. Ellerine sağlık. Çok lezzetli bir tarif. O kadar lezzetli geldi ki resimden bana içimdeki birçok şeyi söyleyemedim heyecandan:) Tekrar ellerine sağlık. Hemen çıktısını alıyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. prensesim beğendiğine çok sevindim canım:)çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  23. Tümayım canım:)denemelisin hem pratik hem güzel bir lezzet.Bak şimdi canın çekecek yarına bırakma hemen hazırlamalısın bence:)çok öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  24. Bu ne güzel bir sunum,denemeliyim hemen:))
    İncicim ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. Pelinim çok teşekkür ederim canım:)
    denemelisin değişik bir lezzet.çok öpüyorum.En kısa zaman da görüşmek dileğiyle canım..

    YanıtlaSil
  26. mmmm çok beğendim çook:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  27. güzel bir fikir..elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  28. Ellerinize sağlık inci hanım nafis olmuş.Sevgi ve selamlarımı yolluyorum.

    YanıtlaSil
  29. İncim ellerine sağlık çok güzel görünüyor yapıp yemeli

    YanıtlaSil
  30. Ellerine sağlık,çok hoş olmuş,bende sık sık yaparım,çocuklar çok sever,sevgilerrrrrr....

    YanıtlaSil
  31. Susam çörek otu beğenmenize çok sevindim:)çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  32. sevgili esrs hoşgeldiniz sayfama:)
    güzel bir hafta diliyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
  33. Gülercim denemelisin canım çok pratik.çok öptüm..

    YanıtlaSil
  34. Zehra hanım çok lezzetli ve pratik bir tarif değilmi sizin de ellerinize sağlık.kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
  35. Selamlar incim,bu tarifi bende çok yaparım,ben sadece yumurtayı çırpıp koyuyorum, ne güzel kabarır değilmi.Ellerine sağlık canım,afiyet şeker olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  36. canım arkadaşım.güzel ziyaretin için çok teşekkürler.Seni tanıdığıma çok mutlu oldum.Ne kadar lezzetli gözüküyor yaptığın gözleme diyecem.Kesinlikle deniycem.Sevgilerimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  37. Sevgili arkadaşlarım,blogcanlarım Blogkulübü'nde 15 gün sürecek olan Yemekteyiz etkinliği başlıyor, etkinlikte evsahipliğini ben ( http://nursen-yemek.blogspot.com/ ) yapacağım.Konuklara ikram edeceğimiz yemekler sizin elemeğiniz olacak.Yemek tariflerinizi 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' göndererek kendi sitenizde yayınlayıp,bana haber vererek etkinliğimize katılabilirsiniz.Bende yemek tariflerinizi resimleri + sitenizin linkiyle benim bloğumda, bir menü oluştuğunda yemeklerinizin resimleri + sitenizin linkiyle Blog Kulübünde yayınlayacağım.Yemek tarifleri 6 kategoriden oluşacak,isterseniz sadece bir kategoriye,isterseniz bütün kategorilere tarif gönderebilirsiniz. Yemek tarifleri için kategoriler şöyle ;
    1) ÇORBA
    2) APERATİF
    3) SALATA
    4) ANA YEMEK
    5) ZEYTİNYAĞLI
    6) TATLI
    Bu devatiyeyi okuyan bütün blogcanlarımı etkinliğe davet ediyorum

    YanıtlaSil
  38. Nurşencim bir de bu tarifi denemelisin canım anlattığından farklı bir lezzet oluyor:)çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  39. Sevgili zuhal sayfama hoş geldiniz:)sizin sayfanızı daçok beğenerek izliyorum fakat sorun var nette sayfanız açılmıyor.sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  40. İnciciğim nasıl mest ettin beni burda yanına da çayy, hazır karnım acıkmışken ne güzel olur. Ellerine sağlık canım, her zaman duble bardakta bir kahve içimine varım öpüyorum seni, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  41. Hafta sonu kahvaltımız için notumu aldım canım,ellerine emeğine sağlık...
    kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  42. incim canımm slmlar:)) kahve içmeye gelmiştim :))) nasılsın iyimisin görünmüyosun sayfanıda güncellemiyosun merak ettim bu arada saklı yumurtada nefis görünüyorr llerine saglık canım öpüyorumm:))

    YanıtlaSil
  43. Sevgili İnci,
    Tarif nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Bende bu tarifi yıllar önce Ala Luna programından Gülriz Sururi'den öğrenmiştim.

    YanıtlaSil
  44. İnciciğim ellerine sağlık, ne kadar değişik bir tarif, güzel bir kahvaltı alternatifi. Yufkanın bir tarafını pişirince diğer tarafını çeviriyorsun değil mi, bu durumda içindeki yumurtadan dolayı bir problem oluyor mu merak ettim!

    ayrıca desteğin, güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum:)
    canım yorumda lezzet yazmışsın, karışmasın diye not düşeyim istedim, leziz dergisi!

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  45. Haticeciğim nazik yorumuna çok teşekkür ederim canım:))
    yufkanın içine öncelikle kaşar peyniri rendesinden havuz yapılıyor onun içine yumurta burada paketleme aşamasında yumurtanın kaydırılmaması gerekiyor,
    elinin ayası ile bastırmadan çevirip tavaya aldıktan sonra kaşar peynir eriyip yumurta ile bütünleşmiş oluyor,istediğin şekilde çevirebilirsin:)
    başarılarının devamını diliyorum
    canım:)dergi için yazı hatası olmuş doğru dergi alındı:))çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  46. Annem yapardı bana, o kadar uzun zamandır yememiştim ki... Gerçekten çok güzel bir gözleme türü. Elinize sağlık, iyi hatırlattınız:)

    YanıtlaSil
  47. Gezgin Blogunuzu ziyaret etti...

    YanıtlaSil
  48. Gezgin sizi yine ziyaret etti...

    YanıtlaSil