19 Şubat 2011 Cumartesi

KREM ŞANTİLİ KIYMALI POĞAÇA

Herkese sağlıklı ve mutlu tatiller dilerim arkadaşlar ve misafirlerim.Bizim için artık poğaça budur:)her çeşidini denemekteyiz.Bülbülünyeri ne tekrar teşekkürler.

Daha önce ki tarifime BURADAN bakabilirsiniz.
Bu tarifim de aynı hamur ile hazırladım, sadece iç malzemesi kıymalı işte tarifi..

Malzemeler:
1 paket toz krem şanti(1 poşeti)
200 gr tereyağ(oda ısısı)
1o gr yaş maya
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet yumurta (Bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
1 su bardağı süt
TuzKabartma tozu
5 – 6 su bardak Sinangil un

Hazırlanması:
Öncelikle hamur yoğuracağınız tas içine tereyağını 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını,krem şantiyi ,mayayı ,yumurtaları ,tuz ve ılık sütü iyice karıştırın.Kabartma tozunu ekleyin unu yavaş yavaş ilave edin yoğurun.(ben 5,50 su bardağı un kullandım)Hamurun üzerini kapatıp mayalandırın.Kabaran hamuru tekrar yoğurup gazını alın tekrar mayalanmaya bırakın.
Artık şekillendirip pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizebilirsiniz ,birazda burada mayalanmasını beklerseniz güzel sonuç alırsınız.
Üzerine yumurta sarısı sürüp istenirse biraz susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180-190 derecedeki fırında pişirin.

içi için:
2oo gr kıyma
1 tane büyükçe kuru soğan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanması:
Soğanı küp küp doğrayıp sıvıyağda kavrulmaya bırakın.Başka bir tavada kıymayı kavurun.
(Bir kaç defadır ben böyle hazırlıyorum, bu şekilde çok daha güzel oluyor sizde denemelisiniz)
Suyunu salıp çeken kıymayısoğana ilave edin,güzelce karıştırdıktan sonra ateşten alın üzerine karabiber ve tuzunu ilave edin.İstenirse ince kıyılmış maydanozda çok yakışacaktır..

17 yorum:

  1. Merhaba!
    Ne kadarda güzel görünüyor.Keşke kahvaltı da yapsaymışım (: Neyse artık başka zaman inşallah.Afiyet olsun.
    Hayırlı hafta sonları...

    YanıtlaSil
  2. Fatoşum çok teşekkürederim canım:)
    Budan yazmış olayım akşamdan hamuru hazırlayıp buzdolabında bırakın,yarın pazar kahvaltısına
    mis gibi poğaça yiyebilirsiniz:)
    hamur beklediği zaman lezzeti bir o kadar artıyor bilginize:)
    çok öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  3. ya bende merak ettim şu kremşantili poğaçayı, aklıma düşürdünüz yapsammı acaba.ellerinize sağlık çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Bende deniyeceğim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ablacımm ellerine sağlık bu hali ile de nefis olmuştur..:)
    mutlu haftasonalrı dilerim ablacım..

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık poğaçalar ye beni diyor:)) öpüyor mutlu hafta sonları diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. ARKADAŞIM ÇOK DEĞİŞİK GELDİ TADI NASIL OLUYOR ÇOK MERAK ETTİM ŞİMDİ İLK FIRSATTA DENEMELİM.ÇOK TATLI OLUYORMU?
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  8. çok ilginç!
    ilk defa duydum şanti tatlı olur yaa tuzlu bir lezzet çıkması harika,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. selam İnciciğim
    ellerine sağlık bende tarifi aldığımdan bu yana 3 defa yaptım ve yiyen herkesden beğeni toplayan bir poğaça oldu bizde çok sevdik
    maşaallah seninkilerde nefis görünüyor
    aklına takılanlara da cevaben hamur hiç de tatlı filan olmuyor merak etmeyin
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Başka güzel görünüyor bu poğaça aşkım yaa, kahvaltıya bi şeyler yapsam diyorum ama elim kolum kalkmıyor işte.
    mutlu pazarlar canımın içi.

    YanıtlaSil
  11. Canım merhaba ellerine sağlık bu poğaçayı hep yapmak istiyorum ama şanti poğaçada tatlı olmuyormu merak ediyorum.Bir sonraki gün bayatlama durumu ne oluyoe onu merak ediyorum.Bilgilendirirsen sevinirim.Soruna gaelince süt ve sarımsak çok yakışıyor.Zaten birçok dünya mutfağı programlarında sütle yapılacak soslarda önce sütün sarımsak ve başka otlarla kaynatılılıp onra süzüldüğünü izledim.Güvenerek yapabilirsin.Hem karnıbaharın kokusunu alıp tavuk ççorbası lezzeti veriyor.Öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Krem şanti ve poğaçayaı birarada düşünemiyorum ama o kadar da güzel görünüyor ki. Ellerinize sağlık. Kimin aklına gelmiş acaba.

    YanıtlaSil
  13. Çok ilginç geldi tarif, mutlaka deneyeceğim İncicim not ettim
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Canım,
    ellerine ve emeğine sağlık. Nefis görünüyor.
    Çok da iştah açıcı bir görüntü olmuş.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  15. Kremşanti ile hiç denememiştim. Değişik bir tarif, hemen not ettim.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. maya ve k.tozu ikilisi ne gibi bir fark veya etki yaratıyor acaba.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. Canım merhaba mısır unlu poğaçaların çok güzel ellerine sağlık.Bir de sana birşey söyleyeceğim mayalı hamurlara yumurta kullanmazsan çabuk bayatlamıyor.Karbonatlılara kullanıyoruz ama mayalılarda kullanmamanı tavsiye ediyorum bir de öyle dene sevgiler...

    YanıtlaSil