Herkese selamlar sevgiler blogcanlarım ve değerli misafirlerim.İrmikli lokma tatlısını hazırlayalı uzun zaman oldu yayımlamak için ancak sıra geldi:))kurban bayramıda yakınlaşmışken,değişik
lezzet arayanlara vede şerbeti az sevenlere enfes bir tatlı.Sunum da çok şık oluyor, üzerine batıracağınız dekoratif kürdanlar ile sofranızda enfes duruyor.
Tarif canparem:)HİLAL'in ,hiç bir değişikliğe gitmeden uyguladım,hatta reçete çok güzel anlatılmış aynen kopyaladım:)
Şimdilik sevgi ile kalın...
Malzemeler:
Lokma için:
2 su bardaktan bir parmak eksik İrmik
125 gr tereyağı
2 su bardağı süt
3 ad yumurta
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Su, şeker ve bir dilim limon kaynatılarak şerbeti hazırlanır.( Yoğun kıvamlı bir şerbet olmamalıdır.Biraz sulu kalmalıdır) Ve soğumaya bırakılır. Bir teflon tavaya tereyağ konarak eritilir. İrmik ilave edilir ve altın sarısı renge gelene kadar kavrulur. Daha sonra üzerine 2 su bardağı süt ilave edilerek karıştırılır. Çok hafif bir ateşte irmik sütü çekene kadar ağzı kapalı olarak pişirilir. Sütü çekince altı kapatılır ve karıştırılarak eli yakmayacak kıvama gelene kadar soğutulur. 3 yumurta soğuyan irmiğe ilave edilir ve bir hamur hazırlanır. Bu hamurdan ufak parçalar alınarak yuvarlanır ve kızgın yağda kızartılarak soğuk şerbetin içine atılır. Soğuyunca servis yapılır.
Not: Arzu edilirse İrmik hamuruna portakal kabuğu, limon kabuğu veya vanilya da ilave edilerek aromalı hazırlanabilir.
Not: Son gelen yorumlar üzerine bu notu eklemek sorunda kaldım. Bu tatlı İsmi lokma olmasına rağmen bildiğimiz lokmadan farklıdır. İçine şerbet çekmemektedir. Dışı çıtır içi aromalı irmik helvası kıvamındadır.
Not: Son gelen yorumlar üzerine bu notu eklemek sorunda kaldım. Bu tatlı İsmi lokma olmasına rağmen bildiğimiz lokmadan farklıdır. İçine şerbet çekmemektedir. Dışı çıtır içi aromalı irmik helvası kıvamındadır.
16 yorum:
harika bir görüntü canım.nefis nefis.ellerine sağlık.öpüyorum.
ellerinize sağlık çok farklı bir tarif ilk fırsatta deneyeceğim. sevgiler...
Ah canım benim ne kadar güzel duruyor. Elimi uzatıp alasım geldi:) Ellerine sağlık canım benim
Nefis olmuşlar gerçekten.
Ellerine yüreğine sağlık
Sevgiler
canım ellerıne sağlık çok güzel gorunuyor
mmmm bayılırım ben konyada otururken komşum yapardı bunu bide minik minik olurdu yey yey ye doymazdım. sanki kızartma gibi değildi okadar hafif oluyorki.
ellerine sağlık inci abla
ablacımm ben onları böyle çatır çutur yemek istiyorumm:))
ellerine sağlık:)
sevgiler..
Sevgili İnci,
Ellerine sağlık, tatlı nefis görünüyor.
Bende irmikle buna benzer bir tatlı yapıyorum, tarifi yıllar önce bir gazeteden almıştım, ama o bunun gibi muhallebi olarak pişirilmiyor.
Yuvarlamak yerine kaşıkla yağın içine atılıyor.
Ama bunun görüntüsü çok güzel olmuş, çok beğendim, mutlaka denemek isterim.
ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM,FARKLI VE ENFES GÖRÜNÜYOR,SEVGİLER..
cnm görüntü muhtesem eminim tadıda öyledir denenecekler listeme ekliyorum bu güzel tarifi..
Nottan sonra canlandırdım aklımda nasıl bir şey olduğunu. Eline sağlık İnci'm. Evde malum sebepten epey irmik var, biriyle yapılabilir bak bu.
oh oh ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor...:)
Canım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Lokmaların harika görünüyor, ellerine sağlık.
İncim maaşallah hızına yetişemiyorum.Ellerine sağlık ben bu aralar mutfakla mesafeliyim hala enerjimi toparlayamadım
İncim,Ellerine sağlık.
Görüntüsü harika sanki küçük portakal görünümünde.
Lezzetini de tahmin edebiliyorum.Denenecekler listesine aldım.))
Sevgilerimle...
bak hala yok yorumum :(((
Yorum Gönder