2 Kasım 2011 Çarşamba
FİNCANDA TEL KADAYIF TATLISI
Herkese selamlar sevgiler.Bayrama günler iyice yaklaştı, kaç post daha yayımlarım bilmiyorum
fakat tatlı tariflerimi yayımlamanın en uygun olacağını düşünüyorum ,malum bayramlar tatlısız olmaz:)
Arşivde bekliyordu fincanda tel kadıyıf tatlısı:)ben çok sevdim bu tatlıyı,şerbetli tatlıların en hafifi diyebiliriz,ağır şerbetli tatlılarını sevmeyenler için şiddetle öneriyorum :)hazırlanması biraz el oyalasada
pratik ve enfes bir lezzet.
Birçok blog hazırladı bu tatlıyı ben de kendimce böyle uyguladım...
Şimdilik sevgi ile kalın...
Malzemeler:
500 gr tel kadayıf
1 ajda çay bardağı sıvıyağ
İçi İçin:
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanması:
Öncelikle şerbet hazırlanması ile başlayalım ki şerbeti soğusun.Su şeker bir tencereye alınır şeker eriyinceye kadar karıştırılır kaynamaya bırakılır.
Burada benim gibi şerbet konusunda; oldumu olmadımı acaba diye tereddüt edenler için PÜF NOKTASI:Şeker eridikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakılır,içine limon diliminide atın bu arada.Önce tencerenin dibinde küçük küçük kaynama kabarcıkları oluşarak kaynar,daha sonra bu kabarcıklar ceylan gözü gibi büyük olur:)işte böyle olduğu zaman saat tutuyorsunuz 10 dakika sonra ateşten alın soğumaya bırakın.
Şimdi tel kadayıfları, 1 çay bardağı sıvı yağı azar azar ilave ederek tel tel ayırarak harmanlayın.
Türk kahvesi fincanının içine bir parça tel kadayıf koyup iyice bastırın sonra bir tatlı kaşığı kadar ceviz koyun, üzerine yine bir miktar tel kadayıf koyup kenarlardakinide toparlayıp sıkıca bastırarak top haline getirin ve tepsiye ters çevirin.
kadayıflar bitinceye kadar bu işlemi yapın.
Eliniz alıştığında çok hızlı hazırladığınızı göreceksiniz,sakın vazgeçmeyin bu tatlıdan :) servisi kolay, lezzeti nefis:)
180 derecedeki fırına sürmeden önce ben kadayıfların üzerine 1/2 çay kaşığı oda ısısı tereyağ koydum,sonra doğru fırına üzeri kızarıncaya kadar.
Fırından çıkan kadayıfların ilk sıcaklığı çıkınca yavaş yavaş şerbetini verin .Soğuyuncaya kadar üzerini kapatın şerbetini çeksin.
Hazırlayacak olanlara kolay gelsin...
Etiketler:
püf noktası,
Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
Elinize sağlık:))
Canım benim ellerine sağlık kadayıf
çıtır çıtır olunca çok severim öpü
yorum.
bayram için güzel bir tatlı çeşidi ellerinize sağlık...
Harika görünüyor ellerine sağlık canım, ilk fırsatta hatta bayrama bizimkiler başka birşey istemezse yapmak isterim. Sevgiler dostçakal
Amanın nefis. Ellerine sağlık İnci ablacım. Sen yaparsın da güzel olmaz mı?
ablacım kadayıf sever biri olarak bayıldım mutlaka yapacağım :)
ellerine sağlık
Sevgiler
Eliine sağlık tam bir bayram tatlısı olmuş sevgiler...
İncim İncim canım İncimmmm,
valla billa acayip özledim ablacım.Gözümde tüter oldun.Keşke yine limonata içmeye gitsek karşılıklı:)))))
tatlı nefis olmuş,ellerine kollarına sağlık canımın içi.Çok kocaman öperim prensesle seni:)
çıtır çıtır çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
İncim bende çok yaparım bu tatlıyı ,eline sağlık:)
Ellerinize saglık telkadayıf çok güzel görünüyor.
çok şirin ve çok güzel. ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
bende tarif arıyordum çok güzel anlatmışsınız çok teşekkürler
Sevgili adsız takipçim,değerli yorumunuza teşekkür ederim:)
yorum yazdığınızda adını da yazarsanız çok mutlu olurum:)
Kucak dolusu sevgiler...
cevap yazdığınız için bende teşekkür ederim :)
Sevgili meryem ne demek:))
Sevgilerimle...
Yorum Gönder