2 Kasım 2011 Çarşamba

FİNCANDA TEL KADAYIF TATLISI


Herkese selamlar sevgiler.Bayrama günler iyice yaklaştı, kaç post daha yayımlarım bilmiyorum
fakat tatlı tariflerimi yayımlamanın en uygun olacağını düşünüyorum ,malum bayramlar tatlısız olmaz:)
Arşivde bekliyordu fincanda tel kadıyıf  tatlısı:)ben çok sevdim bu tatlıyı,şerbetli tatlıların en hafifi diyebiliriz,ağır şerbetli tatlılarını sevmeyenler için şiddetle öneriyorum :)hazırlanması biraz el oyalasada
pratik ve enfes bir lezzet.
Birçok blog hazırladı bu tatlıyı ben  de kendimce böyle uyguladım...

Şimdilik sevgi ile kalın...

Malzemeler:
500 gr tel kadayıf
1 ajda çay bardağı sıvıyağ

İçi İçin:
1 su bardağı  çekilmiş ceviz

Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Hazırlanması:
Öncelikle şerbet  hazırlanması ile başlayalım ki şerbeti soğusun.Su şeker bir tencereye alınır şeker eriyinceye kadar karıştırılır kaynamaya bırakılır.
Burada benim gibi şerbet konusunda; oldumu olmadımı acaba diye tereddüt edenler için PÜF NOKTASI:Şeker eridikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakılır,içine limon diliminide atın bu arada.Önce tencerenin dibinde küçük küçük kaynama kabarcıkları oluşarak kaynar,daha sonra bu kabarcıklar  ceylan gözü gibi büyük olur:)işte böyle olduğu zaman saat tutuyorsunuz 10 dakika sonra ateşten alın soğumaya bırakın.

Şimdi  tel kadayıfları,  1 çay bardağı sıvı yağı azar azar ilave ederek tel tel ayırarak harmanlayın.
Türk kahvesi fincanının içine bir parça tel kadayıf  koyup iyice bastırın sonra bir tatlı kaşığı kadar ceviz koyun, üzerine yine bir miktar tel kadayıf koyup kenarlardakinide toparlayıp sıkıca bastırarak top haline getirin ve tepsiye ters çevirin.
kadayıflar bitinceye kadar bu işlemi yapın.
Eliniz alıştığında çok hızlı hazırladığınızı göreceksiniz,sakın vazgeçmeyin bu tatlıdan :) servisi kolay, lezzeti nefis:)
180 derecedeki fırına sürmeden önce ben kadayıfların üzerine 1/2 çay kaşığı  oda ısısı tereyağ koydum,sonra doğru fırına üzeri kızarıncaya kadar.
Fırından çıkan kadayıfların ilk sıcaklığı çıkınca yavaş yavaş şerbetini verin .Soğuyuncaya kadar üzerini kapatın şerbetini çeksin.

Hazırlayacak olanlara kolay gelsin...

16 yorum:

Nigar SARGIN dedi ki...

Elinize sağlık:))

Unknown dedi ki...

Canım benim ellerine sağlık kadayıf
çıtır çıtır olunca çok severim öpü
yorum.

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

bayram için güzel bir tatlı çeşidi ellerinize sağlık...

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

Harika görünüyor ellerine sağlık canım, ilk fırsatta hatta bayrama bizimkiler başka birşey istemezse yapmak isterim. Sevgiler dostçakal

Tümay Öztürk dedi ki...

Amanın nefis. Ellerine sağlık İnci ablacım. Sen yaparsın da güzel olmaz mı?

Sevil Şahin (birdemliksohbet) dedi ki...

ablacım kadayıf sever biri olarak bayıldım mutlaka yapacağım :)
ellerine sağlık
Sevgiler

Özgen dedi ki...

Eliine sağlık tam bir bayram tatlısı olmuş sevgiler...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

İncim İncim canım İncimmmm,
valla billa acayip özledim ablacım.Gözümde tüter oldun.Keşke yine limonata içmeye gitsek karşılıklı:)))))
tatlı nefis olmuş,ellerine kollarına sağlık canımın içi.Çok kocaman öperim prensesle seni:)

mutfagabuyrun dedi ki...

çıtır çıtır çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

LEZZETİKRAM dedi ki...

İncim bende çok yaparım bu tatlıyı ,eline sağlık:)

aymuzese dedi ki...

Ellerinize saglık telkadayıf çok güzel görünüyor.

LeylaK dedi ki...

çok şirin ve çok güzel. ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Adsız dedi ki...

bende tarif arıyordum çok güzel anlatmışsınız çok teşekkürler

İnci Yemek dedi ki...


Sevgili adsız takipçim,değerli yorumunuza teşekkür ederim:)
yorum yazdığınızda adını da yazarsanız çok mutlu olurum:)
Kucak dolusu sevgiler...

Unknown dedi ki...

cevap yazdığınız için bende teşekkür ederim :)

İnci Yemek dedi ki...

Sevgili meryem ne demek:))
Sevgilerimle...