3 Kasım 2011 Perşembe

ISLAK KEK


Malzemeler:

3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ(veya 1 su bardağı erimiş tereyağ kullanılabilir)
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao

Üzeri İçin:
1 su bardağı  şekerli süt
Hazırlanması:

Karıştırma  tasının içinde, oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri krema kıvamına kadar çırpın.Üzerine
sıvıyağını ekleyin bir dakika çırpmaya devam edin.Daha sonra unlu kısmı ilave edin ve mikserin hızını düşürün çırpın,sonra tahta kaşık ile karıştırıp bütünleştirdikten sonra yağlanmış kalıbınıza  kek hamurunuzu dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.Fırının kapağını 20-25 dakika hiç açmayın ,daha sonra temiz bir kürdan veya bıçağın ucu ile bir kontrol edin hamurlu çıkmıyor temiz çıkıyorsa fırından alabilirsiniz.Sıcak kekin ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ,servis tabağına aldığınız kek'in üzerine soğuk şekerli sütü yedirin.Soğuduğu zaman servis edin.
Afiyet Olsun...

7 yorum:

  1. kakaolu olsun ne olursa olsun, ve asla hayir diyemeyecegim bir lezzet islak kek ! Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. çocuklarımın çok sevdiği güzel bir tarif:)ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM NEFİS GÖRÜNÜYOR,SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  4. NEFİS NEFİS NASIL GÜZEL KABARMIŞ ))
    ELLİNE SAĞLIK
    SEVGiLER:))

    YanıtlaSil
  5. Islak kekleri çok severim,bol sütlü güzel olmuş,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. İncim uzun süredir yorum yazamıyorum kusura bakma ellerine emeklerine sağlık canım sevgiler bizden

    YanıtlaSil
  7. harika olmuş canım ellerine sağlık
    çayımın yanına bir dilim alayım mümkünse:))))
    mutlu bir hafta dilerim
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil