5 Kasım 2011 Cumartesi

YALANCI BAKLAVA


 Değerli Blog Arkadaşlarımın ve Tüm Misafirlerimin ;
Sağlıklı ,Huzurlu,Bol Bereketli  Aileleri ile Birlikte , Mutlu Bayramlar Dilerim.
KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN...
Yalancı baklava  pratik  adı üstünde:)baklava lezzetinde bir tarif .Şerbetli tatlı severlere kesinlikle denemeleri için tavsiye ediyorum.Yeşim'ciğimin çok harika tariflerinden biri.
Şimdilik sevgi ile kalın...

Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı ılık su
1/2  paket tereyağ(oda ısısında)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dolusu ceviz kırığı
Aldığı kadar un

Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanması:

Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğutun ki şerbet soğuk olarak sıcak tatlının üzerine dökülecek.
Tüm malzemeleri  bir tasın içine alın ,un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.Aldığı kadar undan endişelenmeyin,hamurun toparlandığını göreceksiniz.
Elde ettiğiniz hamuru 1cm kalınlığında ,sıvıyağ ile yağlanmış tepsinize eliniz ile bastırarak yayın.
Daha sonra baklava diliminde kesip ,önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.Tatlıyı fırından alınca serbetini verin .Soğuduğu zaman fıstık ile süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun...

12 yorum:

  1. ellerine sağlık...Canım sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir bayram geçirelim inşallah... Kocaman Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. İncim sağlıkla hayırlı bayramlar çok öperim

    YanıtlaSil
  3. İyi Bayramlar..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Gerçeğini aratmayacak lezzette, harika bir bayram tatlısı olmuş, ellerinize sağlık.

    Size de iyi bayramlar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık ablacığım enfes grünüyor,seninde bayramın kutlu olsun.sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. İnci'm mutlu bayramlar canım öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  7. yürek dolusu paylaşılacak ! nice bayramlar olsun İncim...
    çok sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Bayramın kutlu olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Değişik ve nefis bir tatlı olmuş ellerine sağlık. Böreği sormuşsun tek tek sarılıyor.

    YanıtlaSil
  10. Yumurta girmiyor sanırım?

    YanıtlaSil
  11. Tatlıyı geçen gün denedim nefis oldu.tadı gerçekten baklava lezzetinde kıyır kıyır herkese denemesini tavsiye ederim.bundan sonra favori tariflerimden birisi olucak.tatlının ağızda dağılma sebebi sanırım içerisinde tereyağının olması tatlıyı deneyenlere tereyağı yerine margarin kullanmamalarını öneririm.margarin asla tereyağının verdiği lezzeti vermez tarifiniz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil