1 Aralık 2011 Perşembe

PANCAR TURŞUSU


Pancar turşusunu sevmeyen varmıdır:)yok yok  şöyle yazmalıyım pancar turşusunu sevenler parmak kaldırsın:)))Biz çok seviyoruz çok,neredeyse soframızdan hiç eksik olmaz,muhteşem rengi ,sayısız faydaları ile sizde sofranızın baş tacı  yapmalısınız:)hazırlaması çok kolay ve enfes bu  lezzetten mahrum bırakmayın kendinizi ve ailenizi:)
Pancar turşusunu sadece turşu olarak tüketebileceğiniz gibi salataların üzerinde garnitür olarak da kullanılabilirsiniz, hatta yemek olarak hazırlayan arkadaşlarım da oldu .Denemelerim devam ediyor muhteşem sebze için ,gurmelerim tarafından onay almış  reçeteleri sizlerle paylaşacağım elbette:))
şimdi çabuk  pancar turşusunu nasıl hazırlamışım işte reçetesi..

Malzemeler:
1 kg pancar
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi(ajda çay bardağı)
tuz

Hazırlanması:

Pancarları çok güzel yıkayın üzerinde çıkıntı oluşmuş dallarını kesin.Büyükçe bir tencereye pancarlarınızı alın ,üzerine çıkacak kadar su doldurun.Aynı patates haşlar gibi ,yumuşayıncaya kadar pişirin.Bıcağın veya çatalın ucunu batırdığınız da  yumuşamış ve pişmiş olduğunu anlayacaksınız.
Tenceredeki pancarların suyunu süzün ve ılınınca  önce kök kısımlarını kesin daha sonra  neredeyse bıçak kullanmanızı gerektirmeyecek kabuklarını soyun.
İstediğiniz büyüklükte doğrayın üzerine tuz serpmeyi unutmayın.Tadarak karar verin tuz oranına
rendelenmiş sarımsağı sirke ile karıştırıp ,doğradığınız pancar ile bütünleştirin.Yiyeceğiniz kadarını servis edeceğiniz tabağa alın arzu ederseniz bir iki yemek kaşığı zeytinyağ ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
NOT:Pancarın haşlanmadan önce kabuklarının soyulması taraftarı değilim, zira kırmızı kan rengini haşlama suyuna  verdiği  için  renk kaybı oluşuyor.Sizin arzunuza kalmış,önceden soyup ortadan kestikten sonrada hazırlayabilirsiniz...

10 yorum:

  1. Ellerine sağlık İnci, turşu nefis görünüyor.
    Bizim evde de çok sevilir pancar turşusu, hele kızım o topraksı kokusuna bayılır.

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım pancar turşusuna. BEn bu sene Yonca Gıdanınkini kullanıyorum hep çok beğendim. Seninki de nefis görünüyor. Ellerine sağlık İnci ablacım:)

    YanıtlaSil
  3. Çok severim hatta dün akşam masamızdaydı kendisi. Ellerine sağlık İncim. Öperim

    YanıtlaSil
  4. Salataya verdiği renkte muhteşemdir. Bayılırım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Himmm cok severim ama kendim yapmayi hic denemedim...eminim cok leziz olmustur, ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  6. ben parmak kaldırdım:) bizde çok sevilir.ancak hep hazır alıyorum.aslında yapımı çok kolaymış ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık İncicim bizdede çok seviliyor..

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık ablacımm..
    ağız tadı ile tüketin inşallahh:)

    YanıtlaSil
  9. görüntü nefis yarın ilk defa deneyeceğim inşallah... ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili tuba,vazgeçemeyeceğin bir lezzet olacak buna eminim:)üstelik
    bu kadar çok faydalı besin.
    Kolaylıklar dilerim...

    YanıtlaSil