![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyLIQ_8n2r1Tpj0tgl4PdDZkTkK9s9nOV-6_weI0YOrC0ohweaM6_BGA3Zyyo3Xav4zMICWr-wFQ7Dq6Au1PoS_prQ96oZn7BdWnpObcDxZy8hC-A1SMSFAhvz8d4Mg8h8aUvx7mTMYT8/s280/DSC_3761e.jpg)
Pancar turşusunu sevmeyen varmıdır:)yok yok şöyle yazmalıyım pancar turşusunu sevenler parmak kaldırsın:)))Biz çok seviyoruz çok,neredeyse soframızdan hiç eksik olmaz,muhteşem rengi ,sayısız faydaları ile sizde sofranızın baş tacı yapmalısınız:)hazırlaması çok kolay ve enfes bu lezzetten mahrum bırakmayın kendinizi ve ailenizi:)
Pancar turşusunu sadece turşu olarak tüketebileceğiniz gibi salataların üzerinde garnitür olarak da kullanılabilirsiniz, hatta yemek olarak hazırlayan arkadaşlarım da oldu .Denemelerim devam ediyor muhteşem sebze için ,gurmelerim tarafından onay almış reçeteleri sizlerle paylaşacağım elbette:))
şimdi çabuk pancar turşusunu nasıl hazırlamışım işte reçetesi..
Malzemeler:
1 kg pancar
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi(ajda çay bardağı)
tuz
Hazırlanması:
Pancarları çok güzel yıkayın üzerinde çıkıntı oluşmuş dallarını kesin.Büyükçe bir tencereye pancarlarınızı alın ,üzerine çıkacak kadar su doldurun.Aynı patates haşlar gibi ,yumuşayıncaya kadar pişirin.Bıcağın veya çatalın ucunu batırdığınız da yumuşamış ve pişmiş olduğunu anlayacaksınız.
Tenceredeki pancarların suyunu süzün ve ılınınca önce kök kısımlarını kesin daha sonra neredeyse bıçak kullanmanızı gerektirmeyecek kabuklarını soyun.
İstediğiniz büyüklükte doğrayın üzerine tuz serpmeyi unutmayın.Tadarak karar verin tuz oranına
rendelenmiş sarımsağı sirke ile karıştırıp ,doğradığınız pancar ile bütünleştirin.Yiyeceğiniz kadarını servis edeceğiniz tabağa alın arzu ederseniz bir iki yemek kaşığı zeytinyağ ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
NOT:Pancarın haşlanmadan önce kabuklarının soyulması taraftarı değilim, zira kırmızı kan rengini haşlama suyuna verdiği için renk kaybı oluşuyor.Sizin arzunuza kalmış,önceden soyup ortadan kestikten sonrada hazırlayabilirsiniz...
Ellerine sağlık İnci, turşu nefis görünüyor.
YanıtlaSilBizim evde de çok sevilir pancar turşusu, hele kızım o topraksı kokusuna bayılır.
Bayılırım pancar turşusuna. BEn bu sene Yonca Gıdanınkini kullanıyorum hep çok beğendim. Seninki de nefis görünüyor. Ellerine sağlık İnci ablacım:)
YanıtlaSilÇok severim hatta dün akşam masamızdaydı kendisi. Ellerine sağlık İncim. Öperim
YanıtlaSilSalataya verdiği renkte muhteşemdir. Bayılırım
YanıtlaSilSevgiler
Himmm cok severim ama kendim yapmayi hic denemedim...eminim cok leziz olmustur, ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
ben parmak kaldırdım:) bizde çok sevilir.ancak hep hazır alıyorum.aslında yapımı çok kolaymış ellerine sağlık...
YanıtlaSilEline sağlık İncicim bizdede çok seviliyor..
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımm..
YanıtlaSilağız tadı ile tüketin inşallahh:)
görüntü nefis yarın ilk defa deneyeceğim inşallah... ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili tuba,vazgeçemeyeceğin bir lezzet olacak buna eminim:)üstelik
YanıtlaSilbu kadar çok faydalı besin.
Kolaylıklar dilerim...