31 Ocak 2012 Salı

ELMALI BİSKÜVİ


Tüm  değerli misafirlerime sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.Geçen hafta gelecek misafirlerim için Balık Sofrası  hazırlayacaktım  sizden tarif göndermenizi istemiştim ,yorumlara yazdığınız benim için çok değerli aynı zamanda sayfama gelen misafirler için çok faydalı olacağını düşündüğüm tüm tariflere  teşekkür ederim arkadaşlar:)canım arkadaşlarım iyi ki varsınız sayenizde değişik bir dolu tariflerimiz oldu tabii aynı zamanda balık mönümüz:)vaktimin elverdiği kadar  verdiğiniz tavsiyeleri denemeye çalıştım enfes lezzetler çıktı  fakat çok üzüldüğüm nokta şuydu):
ben mutfak ve salon arasında koştururken bizim çocuklara bıraktığım masanın fotoğraflamasını
unutmuş olmaları:))üzüldüm  şaka yapıyorlar sandım:))fakat gerçek bu idi neyse yapacak bir şey yok
bir daha ki sefere kaldı yine:)Allahtan bir kaç lezzeti tekil olarak çekmişim.
Şu atasözünü boşuna söylememişler,ceylana sormuşlar boynun neden kalın diye kendi işimi kendim yaparım da ondan demiş:))bu sözü unutmamak gerekiyormuş.
Balık sofrası menümü yazarak link 'e bağlayacağım ,en yakın zamanda yayımlarım inşallah.
Hilalimin Elmalı Bisküvisi de o gün hazırladığım lezzetlerden bir tanesiydi çok beğendim beğenildi:)tavsiye ederim  sadece aynı gün tüketmelisiniz bu enfes lezzeti:)Tarifte  değişikliğe gitmedim sayılır,sadece içi  çikolata dolgulu petibör çoko bisküvi kullandım.
Şimdi nasıl hazırlamışım işte  reçete.

Malzemeler:
2o tane çikolata dolgulu pötibör  bisküvi
3 tane orta boy elma
2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tane yumurta
1 çay bardağı şeker(küçük çay bardağı)
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
pudra şekeri

Hazırlanması:
25'e 39 cm bir tepsi kullandım.20 tane bisküviyi dizin tepsiye (boşlukları bisküvileri kırarak doldurun)üzerine soyduğunuz elmaları ince ince doğrayın yine boşluk kalmayacak şekilde arka arkaya dizin.Ceviz ve kuş üzümlerini tarçını serpin.
Bir tasın içinde yumurtalar ile şekeri  krema kıvamına gelimceye kadar çırpın.Un ve kabartma tozunu ekleyin bütünleşinceye kadar çırpmaya devam edin ve hazırladığınız bu karışımı elmaların üzerine serin.170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serpin istediğiniz şekilde kesin servis edeceğiniz tabağa alınca tekrar pudra şekeri serpin.
NOT:
Tepsideki elmaların üzerine hazırladığınız  yumurtalı karışım çok sert kıvamda ise 1-2 damla sıvı yağ döküp yoğunluğunu yumşatabilirsiniz.
Karışımı sermek çok kolay olmuyor, bu sebep ile parça parça ve kaşık kaşık dökmenizi tavsiye edeceğim.Yinede arada boşluklar kalabiliyor hiç endişelenmeyin  sıcak fırında boşluklar  doluyor..
Fırından çıkarmadan önce kürdan ile pişip pişmediğini kontrol ederek  alabilirsiniz.
İster çay bardağı isterseniz kare şeklinde kesebilirsiniz.Ben su bardağı ile kestim 15 tane elmalı bisküvi oldu aradaki boşluklardan  minik minik kurabiyelerde ziyan olmuyor.

 

15 yorum:

  1. nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. yeni makinam geldiğinde bende yapıcam bu lezzetten :)
    Ellerine sağlık ablacım

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor canım.afiyet bal olsun.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok da güzel olmuş İncim ellerine sağlık deneyeceğim aldım tarifi.
    Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  5. Ben de yaptım bu tarifi. Gercekten harika bir tarif. Hilalcigime teşekkürler . Senin de ellerine saglık

    YanıtlaSil
  6. Onlar sofranın güzelliğine dalmış olmasınlar İnci'm?

    YanıtlaSil
  7. İncim ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık
    dergide tarifleriniz çok güzeldi
    hepimize başarılar
    :))))))

    YanıtlaSil
  9. İncim ;
    Ellerıne sağlık canım...
    Balık sofrası menüsü benım şahsen çok işime yarıyacak..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten harika bir lezzet, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Canım ellerine sağlık, nefis görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. canım harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Ben de bu tarifi çok merak ediyorum.
    Denemek istiyorum
    Nefiss görünüyor
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık İnci abla, balık menünde eminim çok leziz oluştur.
    Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık İnci ablacım. Kısmetse bende bu haftasonu yapıcam:)

    YanıtlaSil