17 Ocak 2012 Salı

ISPANAKLI MANTARLI KİŞ


Uzun zamandır   Betül'ümden aldığım kiş reçetesini  hazırlamak istiyordum, facebook'tan arkadaşım lütfiye ,önereceğin ıspanaklı kiş tarifin var mı deyince ,olmazmı var elbette dedim:)) hazırlamak için fırsat oldu kısmet bugüneymiş:))değişik nefis bir  kiş oldu şiddetle öneririm.Üzeri için hazırladığım harcını kendim geliştirdim:) nasıl hazırladım işte tarifi.
Görüşmek üzere sevgiyle kalın...

Malzemeler:

Hamur İçin:
125 gr tereyağ(eritilmiş)
1 çay bardağı yoğurt(ajda  bardak)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un

Üzeri İçin:
3 orta boy kuru soğan
8-10 adet haşlanmış mantar
1 demet ıspanak(roka demeti kadar)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tane yumurta
1 kahve fincanı krema
1 su bardağı kaşar peynir rendesi

Hazırlanması:

Öncelikle hamuru hazırlayalım,hamur için tüm malzemeler ile kiş hamurunu hazırlayın.
Tart kalıbınızı sıvıyağ ile yağlayın,eliniz ile  bastırarak hamuru tart kalıbı ölçüsünde yaymaya çalışın.
Kenarlarını yükseltmeyi  unutmayın.İç malzemesini hazırlayıncaya kadar buzdolabına kaldırın.
İç malzemesi için;Ispanakları yıkayıp sularını süzdükten sonra bir tencereye alın kısık ateşte  kendi suyu ile pişirin .Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın 3 yemek kaşığı  zeytinyağında  kavurmaya bırakın üzerine haşlanmış ve doğranmış mantarları,  ıspanakları ilave edip karıştırın.
iyice bütünleşince tuz ve karabiber ilavesi ile tatlandırılıp soğumaya bırakın.
Soğumuş harcın üzerine  yumurtaları ve kremayı ilave edin iyice karıştırıp ,kiş hamurunun üzerine
serin.Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.Fırından almadan önce kaşar peynir rendesini ilave edin.Peynirler eridiği zaman fırından çıkarın.Ilık servis edin.
Hazırlayacak Olanlara Kolaylıklar Dilerim...
NOT:
Hamuru tart kalıbına yerleştirdikten sonra çatal ile bir kaç yerinden delin ki hamur fazla kabarmasın.
26-28 cm kalıp kullanılmalı..

10 yorum:

  1. Harika gözüküyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Canan'cığım çok teşekkür ederim canım:)
    öperim seni...

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık ablacım,süper gözüküyor:))

    YanıtlaSil
  4. İncim; görüntü beni benden aldı..
    Benim nazlı böcüğüm şu sıralar iyice iştahdan kesildi ıspanaga burun kıvırı oldu..
    Kısmet ise hafta sonu yapayım bakalım yiyecekmi bu şekıl de..
    Ellerine sağlık bereketi bol olsun.

    YanıtlaSil
  5. Ablacım bende Uzman tv için yapmıştım ve hala yayınlayacağım
    İnanılmaz güzel bir kiş oluyor yapmayanlara şiddetle tavsiye ediyorum.
    Ellerine sağlık afiyet bal olsun ablacım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. İncim,neli olursa olsun çok severim kiş'i,ellerine sağlık nefis görünüyor.
    Canım benim inşaallah bir gün bir yerde kesişir yollarımız,blogcu arkadaşlarımın hepsini ayrı ayrı seviyorum ama bazıları var ki biraz daha özel ve tanışmak için biraz daha çok can atıyorum,sen de bu listenin başında geliyorsun.Kim bilir belki bir gün :)
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  7. çok iştah açıcı görünüyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. İncim çok da güzel görünüyor ellerine sağlık canım. Mevsiminde iken denemek gerek.
    Ellerine sağlık..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Cok güzel nefis görünüyor ellerinize saglik .

    YanıtlaSil
  10. İncim ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil