Merhabalar ,biz bu aralar çok sık balık tüketiyoruz haftanın 3-4 günü diyebilirim:))
sizlerede tavsiye ederim evlerinde küçük çocukları ve öğrencileri olan herkes omega 3 den zengin
bu besini haftanın en az iki üç günü pişirilmeli derim, tam da balık mevsimiyken:))
Ev halkı balığı balık gibi yeriz garnitür'e hiç gerek yok diye diye her zaman aynı tarifler etrafında
dönüp duruyorduk,artık bol garnitürlü bir reçetenin zamanı geldi:))
Tümay'ımın sayfasından esinlendim:) orjinal tariften çok farklı bir reçete oldu.Balıklar görücüye çıkacakları için süslendiler:))balık dilimlerini sarmak zor olmadı fakat daha pratik olması için bundan sonra hazırladığım mantarlı garnitürü tepsinin altına serip üzerine balıları dizmeyi düşünüyorum :)özel sofralarda balıklar yine süslenir :)))Ev halkı çok beğendi:)kesinlikle denemelisiniz.
Görüşmek üzere sağlıklı ve sevgi ile kalın...
Malzemeler:
1 tane karadeniz somon'u
1 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
15-20 tane haşlanmış mantar
1 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
karabiber,tuz
Hazırlanması:
Balıkçınıza aldığınız balıkları fileto halinde kestirin ve derisini çıkarttırmayın lezzet verecektir.
İki parça filetoyu ortadan kesin yani 4 parça fileto balığınız olsun.
Eliniz ile veya cımbızla alabildiğiniz kılçıklarını çıkarın yıkadıktan sonra süzgeçte süzülmeye bırakın.
Diğer tarafta kuru soğanı küp küp doğrayın,2-3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurmaya bırakın sonra üzerine sırası ile ince ince doğranmış sarımsağı,biberleri ve mantarı ilave edin arada bir karıştırın.5-10 dakika sonra yarım su bardağı domates sosunu ilave edin bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Balığınızın bir parçasını alın içine malzemesini doldurup kapak gibi kapatın ve kürdan batırın açılmasın.Kalan balıklara da aynı işlemi uygulayın,sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye dizin üzerine kalan domates sosunuzu dökün kalan zeytinyağını karabiber tuzunu ayarlayın.Yarım su bardağı su ilave edip 200 derecedeki fırında pişirin.
NOT:
Malzeme listesindeki zeytinyağ ölçüsünden fazla yağ kullanmayın.
Domates sos'u kışlık hazırladığım kübik domateslerden,kullanmadan önce rondodan geçirip püre haline getirdim.
Haşlanmış mantarları daha önce tarifini verdiğim şekilde bulundurduğum mantarlardan kullandım..
Canim bu güzel görünüyor böyle ellerine saglik afiyetler olsun hayirli aksamlar.
YanıtlaSilGülcanım teşekkür ederim canım:)denenesi bir tarif..
YanıtlaSilöperim seni...
Vaay,emek kokuyor bunlar,ellerinize sağlık.
YanıtlaSileline sağlık incicim.harika gözüküyor.Oğlum somunu çok sever.Çok bekleteden hemen deneyecğim.Öpüyorum,sevgilerimle:)
YanıtlaSilEllerinize saglik. En saglikli balik cesitlerinden bir tanesidir. Burada cok tuketilen bir balik.
YanıtlaSilSevgiler
İncim keşke bende yiyebilsem balığı böyle haftada bir kere bile zorla yiyebiliyorum. Müthiş bir güzellik ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAyrıca milföyleri tek katlı yaptım kenarlar katlanınca öyle görünüyor.Resimlerde görünüyor zaten..
Sevgiler canım..
Bağlantı yaptığın mantar tarifine bakayım derken yorumu oraya yapmışım, neyse buraya da yazayım. Eşim de bende mantara bayılırız, balıkla garnitür olarak çok yakışıyor. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...
YanıtlaSil(Yemek Sevdam)
mantar yemesemde sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsardalya tava-mantarlı somon ay hepsi nasıl iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık inci tanem.öperim tatı yanaklardan...sevgilerimle.
YanıtlaSilEllerine sağlık İncicim)
YanıtlaSilNefissss:))
Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Ben de beklerim.Sevgiler...
YanıtlaSilElinize sağlık İnci hanım.
YanıtlaSilBalık gerçekten de çok faydalıdır, hele de böyle değişik ve lezzetli tariflerle daha da keyifli hala geliyor.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler,
Evren