Tüm değerli misafirlerime sağlıklı mutlu bir hafta dilerim.Kuşak çatışması :)nesilden nesile
ebeveyn ve çocuklar arasında kaçınılmaz bir anlaşmazlık:)Bizim dönemimize baktığımda ,klasik kültür ile yetişmiş ana babalarımızda vardı. Onların iyi eğitim veriyoruz dedikleri; kendi fikirlerini dayatma şeklinde kabul ettirmeleriydi,kabul etmezsen asi çocuk işte kuşak çatışması:)))Her işin başı eğitim denir ya,yeni kuşak ebeveynler yazılı ve görsel medyadan,kitaplardan ,internetlerden en önemlisi kendileri eğitimli, konu ile ilgili:)
Zamane ebeveynliğini kabul etmiş bizler:))çocuklarımız ile birlikte aynı teknolojinin yeniliklerini kullanıyor,aynı müzükleri dinliyor aynı şeylere gülüyoruz aynı şeylere üzülüyoruz
aslında analar , babalar nesil farkı olan çocukları ile ortalarda bir yerlerde buluşmaları gerekir en büyük görevde ebeveyn ne düşüyor bana göre:)) öncelikle onlar aynı dünya görüşü ve yaşam tarzını çağdaşlığı kabul etmeliler:))
fikirlerini dayatmadan , günümüze göre uyarlayarak daha esnek olmalılar diye düşünüyorum.
Zaman zaman beni burada takip edenler bilirler yeni nesil gençlere alışamadım alışamayacağım şeklinde yazılarımı:)))onlarda bana aileden miras öyle görünüyor:)
Tarifime gelince:))hemşerim Muhterem'ciğimde görünce bir kaç defa denemeler yaptım çok beğendik sardalya balığının soda ile kızartmasını şiddetle öneririm mutlaka denemelisiniz.
Görüşmek üzere sevgi ve huzur ile kalın..
Malzemeler:
1 kg sardalya balığı
1 su bardağı un
1 şişe soda
2 çay kaşığı tuz
Hazırlanması:
Sardalya balıklarını temizleyin ve kılçıklarını da ayıklayın.Un, tuz ve sodayı derince bir tabağın içinde yumurta teli ile karıştırarak hazırlayın.Balık tavasına 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ dökün ve kızdırın.Kılçıklarını ayıkladığınız balıkları düz şekilde , hazırladığınız sodalı karışıma bulayın ve kızdırdığınız yağda orta ateşte kızartın.
Tavada yağ kalmazsa , tava boşken yağ dökün böylece balıklarınız gereksiz yağ çekmemiş olur.
Afiyet Olsun...
Canım,
YanıtlaSilEllerine sağlık, balık nefis görünüyor.
Tarifi beğenip denemene çok sevindim, afiyet olsun.
Canımın içi ellerin dert görmesin,afiyet şeker olsun, sevgimle kocaman öptüm....
YanıtlaSilNefis görünüyor, bende çok severim sardalya balığını. Sodayla da deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...
YanıtlaSil(Yemek Sevdam)
çok güzel bir tabak canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanımmm o tabağı uzanıp almak isti
YanıtlaSilyorum ellerine sağlık öpüyorum.
nefis görünüyorlar..ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilofff nefis gözüküyor inci abla ellerine sağlık.
YanıtlaSilöpüyorum seni
sevgiler
harikaaa bayıldım nar gibide kızarmış tabağı alsam iyi olacak:)) ellerinize sağlık inci hanım.Sevgiler
YanıtlaSileline sağlık ,çok güzel gözüküyorlar.En kısa zamanda denenecekler listeme ekledim bile:))
YanıtlaSilher gün her öğün balık yiyebilirim çok severim deneyeceğim mutlaka afiyet olsun İncim
YanıtlaSilEllerine sağlık canım balıklar harika
YanıtlaSilolmuş, sardalyayıda ben çok severim.
Sevgiler...
Tarif için çok teşekkürler gayet güzel oldu. 1 çay kaşığı tuz yeterli oluyor.
YanıtlaSil