8 Ocak 2012 Pazar

SODALI SARDALYA TAVA


 Tüm değerli misafirlerime sağlıklı mutlu bir hafta dilerim.Kuşak  çatışması :)nesilden nesile
ebeveyn ve çocuklar arasında kaçınılmaz  bir anlaşmazlık:)Bizim dönemimize baktığımda ,klasik kültür ile yetişmiş ana babalarımızda  vardı. Onların iyi eğitim veriyoruz dedikleri; kendi fikirlerini dayatma şeklinde kabul ettirmeleriydi,kabul etmezsen asi çocuk işte kuşak çatışması:)))Her işin başı eğitim denir ya,yeni kuşak ebeveynler yazılı ve görsel medyadan,kitaplardan ,internetlerden en önemlisi kendileri  eğitimli, konu ile ilgili:)
Zamane ebeveynliğini kabul etmiş bizler:))çocuklarımız  ile birlikte aynı  teknolojinin yeniliklerini  kullanıyor,aynı müzükleri dinliyor aynı şeylere gülüyoruz aynı şeylere üzülüyoruz
aslında analar , babalar nesil  farkı olan çocukları ile ortalarda bir yerlerde buluşmaları gerekir en büyük  görevde  ebeveyn ne düşüyor bana göre:)) öncelikle onlar  aynı dünya görüşü ve yaşam tarzını çağdaşlığı kabul etmeliler:))
fikirlerini dayatmadan , günümüze göre uyarlayarak daha esnek olmalılar diye düşünüyorum.
Zaman zaman beni burada takip edenler bilirler yeni nesil gençlere alışamadım alışamayacağım şeklinde yazılarımı:)))onlarda bana aileden miras  öyle görünüyor:)

Tarifime  gelince:))hemşerim Muhterem'ciğimde görünce bir kaç defa denemeler yaptım çok beğendik  sardalya balığının soda ile kızartmasını şiddetle öneririm mutlaka denemelisiniz.
Görüşmek üzere sevgi  ve huzur ile kalın..

Malzemeler:

1 kg  sardalya balığı
1 su bardağı un
1 şişe soda
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanması:

Sardalya balıklarını temizleyin  ve kılçıklarını da ayıklayın.Un, tuz ve sodayı derince bir tabağın içinde yumurta teli  ile karıştırarak hazırlayın.Balık tavasına 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ dökün ve kızdırın.Kılçıklarını ayıkladığınız balıkları  düz şekilde , hazırladığınız sodalı karışıma bulayın ve kızdırdığınız yağda  orta ateşte kızartın.
Tavada yağ kalmazsa , tava boşken yağ dökün böylece balıklarınız gereksiz yağ çekmemiş olur. 
Afiyet Olsun... 

12 yorum:

  1. Canım,
    Ellerine sağlık, balık nefis görünüyor.
    Tarifi beğenip denemene çok sevindim, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Canımın içi ellerin dert görmesin,afiyet şeker olsun, sevgimle kocaman öptüm....

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor, bende çok severim sardalya balığını. Sodayla da deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir tabak canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Canımmm o tabağı uzanıp almak isti
    yorum ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyorlar..ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  7. offf nefis gözüküyor inci abla ellerine sağlık.

    öpüyorum seni

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. harikaaa bayıldım nar gibide kızarmış tabağı alsam iyi olacak:)) ellerinize sağlık inci hanım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık ,çok güzel gözüküyorlar.En kısa zamanda denenecekler listeme ekledim bile:))

    YanıtlaSil
  10. her gün her öğün balık yiyebilirim çok severim deneyeceğim mutlaka afiyet olsun İncim

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım balıklar harika
    olmuş, sardalyayıda ben çok severim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Tarif için çok teşekkürler gayet güzel oldu. 1 çay kaşığı tuz yeterli oluyor.

    YanıtlaSil