9 Şubat 2012 Perşembe

PORTAKAL SULU KEK


Çok soğuk istanbuldan  tüm  değerli misafirlerime sevgilerimi  gönderiyorum.Bugün dışarıya çıkmak zorundaydım inanılmaz bir soğuk vardı arkadaşlar,  sıcacık evimde soğuğun farkında değilmişim:))aslında sol kolumun  ağrısı sinyal veriyormuş  anlayana:))bugün ,akşam üzeri biraz daha iyiyim çok şükür.Hane halkı şu sıralar protestoda:))sebep; bloğumda yayınladığım lezzetleri  tekrar hazırlamıyormuşum hep yeni arayışlar içindeymişim,eski lezzetleri özlemişler:))haklılar aslında da ,yeniye yer vermezsem nasıl arşivimi geliştirebilirim ki değil mi:))
Portakal sulu  kek, blogumun  en acemi zamanlarında yazdığım ve fotoğrafladığım reçetelerinden eskilerden:)blog olmadan önce sıklıkla hazırlardım, enfes bir lezzet tavsiye ederim.
Çok kötü fotoğraflandığı için dikkatinizi çekmemiş olabilir:))
Ölçüleri  daha anlaşılır hale getirmeye çalıştım aynı zamanda elimden geldiğince tekrar fotoğrafladım.Eski  tarifime Buradan  bakabilirsiniz:)şimdi güncellenmiş hali ile  nasıl hazırlamışım işte reçete.
Hepinize sağlıklı ,huzurlu hafta sonları dilerim görüşmek üzere...
Malzemeler:
3 tane yumurta(küçükse 4 tane)
1/2 su bardağı toz şeker(1 su bardağı olabilir)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şurubu İçin:
1 su bardağı portakal suyu(3-4 portakal)
2-3 portakal kabuğu rendesi
4-5 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanması:
Öncelikle şurup hazırlamakla başlayalım ki şurubumuz soğusun.Rendenin ince gözü ile portakalların
kabuklarını  rendeleyin ve suyunu sıkın.İçine  şekeride ilave ettikten sonra  ateş üzerinde karıştırarak şekerin erimesini sağlayın,iki üç taşım kaynayınca ateşten alın soğumaya bırakın.
Yumurtalar ile şekeri krema kıvamına kadar mikserle çırpın sonra sıvıyağı ilave edip homojen oluncaya kadar karıştırın.Unlu kısmı kendi arasında karıştırın ve eleyerek karışıma ekleyin.
Bütünleşinceye kadar karıştırıp yağladığınız 20 cm kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin.Her zaman olduğu gibi kürdan veya bir bıçak ile pişip pişmediğini  kontrol edin ve fırından çıkarın.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra hazırladığımız şurubu kaşık kaşık kek'e yedirmeye çalışın.Tercihan bir gün sonra  servis edilmesi uygun olur fakat aceleniz varsa bir iki saat sonra da servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

17 yorum:

  1. inci tanem
    enfes olmuş kekin bayıldım...ellerine sağlık...
    canım benim bende seni çok öpüyor güzel bir gün diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık İnci hanımcığım..Muhteşem gözüküyor yine..Kekleri iyi yaptığımı söylerler övünmek gibi olmasın :):):)

    YanıtlaSil
  3. İncim ;
    Görüntü çok güzel davetkar..
    Ellerıne sağlık bereketı bol olsun.

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik cok güzel görünüyor afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  6. hımm çok nefis ablacım ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. İnci canım bende aynı dertten müzdaribim:)) evdekiler sürekli bir kere yapığını bir daha yapmıyorsun diyorlar:)) ne yapalım görev aşkı ..

    Kek nefis olmuştur eminim ,ev halkına afiyet olsun..

    öpüyorum..

    YanıtlaSil
  8. bizde en sevilen kek canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Çok pratik
    Çok merak ettim.
    Görüntüsünü de gayet beğendim.
    Ellerine sağlık
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  10. harika gorunuyor.ellerine saglik sevgilerle.

    YanıtlaSil
  11. Tarifkolik/Öznur13 Şubat 2012 00:47

    Ellerine sağlık canım bende çok severim bu tarifi süper görünüyor..

    YanıtlaSil
  12. ophhh mis gibi portakal kokusu bayılırım ellerine sağlık inci ablam

    YanıtlaSil
  13. İncim biz ev halkı da aynı şeyden şikayetçi yediğimiz beğendiğimiz bir şeyi bir daha bir daha yemek istiyoruz diyorlar ama blogcuysan yeni arayışlar da kaçınılmaz oluyor.Bu arada böyle nemli kekleri ben çok seviyorum çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım arkadaşım

    YanıtlaSil
  14. İncim ellerine sağlık portakallı tatlara bayılıyorum.
    Kekde çok güzel görünüyor.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. İncim,geçmiş olsun dileklerimle şifalar diliyorum.
    Bu ne muhteşem bir kek görüntüsü.Ben de,ayni tarifle yaptığım vardı,ama şurup yoktu. ben portakallı şurup olayını çok sevdim.şuruplu haliyle ilk kek yapışımda yapılacak:)
    Her günününn sevgiyle dolması dileklerimle,Sevgileri yolluyorum canım..

    YanıtlaSil
  16. Ayyyy içinde portakal olsun limon olsun benim olsun İnci ablacım. Ellerine sağlık mis gibi de kokusu vardır nasıl d güzel kabarmış:)

    YanıtlaSil
  17. Bnm sendenn bi ricam var :)

    http://www.cicileydi.com/2012/11/beslenme-menusu.html

    beslenmeye neler hazırlayabilirim'in ricası..
    bi bakıp önerilerini sunarsan çooook mutlu olurum...

    YanıtlaSil