Malzemeler:
3 tane yumurta(küçük ise 4 tane)
11 yemek kaşığı un(1 tepeleme su bardağı)
11 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu,vanilya
1su bardağı sıvıyağ
Şurup için:
5 tane portakal suyu
3 tane portakal kabuğu rendesi
9 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı:
yumurtyı şeker ile iyice çırpın,sıvıyağ ilave edin çırpmaya devam edin daha sonra geriye kalan malzemeleri ilave edip unlu malzemeleri karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün.biraz sulu kalabilir ,önceden ısıtılmış fırında 170 derece ilk kokusu çıkınca 150 dereceye düşürün .Piştiği zaman servis tabağına alın üzerine soğuk şerbeti dökün.
portakal suyunun içine rendenin ince tarafı ile rendelenmiş portakal kabukları ve şeker beş dakika kadar kaynatılıp soğutulur.
8 yorum:
sanırım epey lezzetli olmuştur şerbetli şekşide.eline sağlık..
Portakal mevsimi geçmeden denemekte yarar var deryacığım değişik bir tat.Sevgilerimi yolluyorum...
Ya İnci Abla hızına yetişmek mümkün değil daha dün bakıp yorum yazmıştım yoğurtlu kabağına bugün onun üstüne 3 tarif eklemişsin. Valla sizin evdekiler çok şanslı çeşit çeşit poğçalar yemekler kekler...
Ellerine sağlık hepside harika olmuş. Yiyenlere afiyet olsun.
Sevgilerle...
öznurcum fotoğraf makinasından resimleri masa üstüne atın dedim çocuklara hepsini yayımlamışlar tariflerini yazmak zorunda kaldım.Ayrıca bizim evde bir hiddet gidiyor
sayfanda yayınlayacaksın diye kilo alıyoruz deniliyor:))sevgilerimi gönderiyorum canım...
içinde portakal olan tüm tatlara bayılıyorum.Kekte süper olmuş ellerinize sağlık.Değişik bir tarif denemek lazım.
size afiyet bal şeker olsun...
sevgiyle kalın,
www.meltemmutfakta.com
ımmm süper cnm kokusu buralara geldi
ellerine sağlık
güzel yorumun ve iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
çok severim kabağı sizinkide hem sağlıklı hem lezzetli olmuş...ellerinize emeğinize sağlık.iyi bi hafta sonu geçirmeniz dileğiyle.
sevgiyle kalın,
Yorum Gönder