16 Mart 2009 Pazartesi

CEVİZLİ AYVA TATLISI


Vişneli Ayva Tatlısı tarifime de bakmak isterseniz..

malzemeler:
5 tane ayva
1 tane elma
3 çay bardağı şeker(kahveci çay bardağı olacak)
1/2 su bardağı ceviz
1 tane tavuk poşedi
hazırlanışı:
Ayvaları soyun ikiye bölün içlerini oyun su dolu kabın içine bırakın.Elmanın kabuğunu soyup rendeleyin yarım ayvayıda rendeleyin.2 çay bardağı şekere ayvalar teker teker bulanarak tavuk poşetine koyulur.Birkaç tane soyulan kabuk ve ayva çekirdekleri de poşete atılır.Rendelenmiş elma ve ayvayı da poşetledikten sonra 1 çay bardağı şeker ve 1/2 çay bardağı su ilave edilip poşetin ağzı sıkı sıkı bağlanır.Poşet tekrar alüminyum folyo ile paketlenir.Fırında 45 dakika pişirilir soğuyuncaya kadar ağzı açılmaz.servis ederken rendelenmiş elmalar ceviz ile karıştırılıp ayvaların ,içine doldurulur.

Hiç yorum yok: