11 Mart 2009 Çarşamba

KABAK BUĞLAMA VE KIYMALI MAKARNA


Hepinize iyi akşamlar diliyorum. Bugün iki yemek sunuyorum bildik kolay hemen yapılabilen tarif fakat sayfamda bulunması için yayımlıyorum.
önce kıymalı makarnayı nasıl mı hazırladım? 1-2 litre suyun içinde makarnaları haşladım yeteri kadar tuz ilavesi ile 10 dakika diğer tarafta bir soğanı yemeklik doğradım 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile şöyle bir çevirip kıymayı ilave ettim kıyma suyunu salıp çekince ateşten aldım fotoğrafdaki gibi servis yaptım.
kabak buğulama için kabakları bıçak ile traşladım yuvarlak yuvarlak doğradım tavaya aldım üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve yeterince tuz ilave edip kapağını kapattım .orta hararetli ateşte arada bir spatula ile kırmadan çevirdim pişince üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm .
afiyet olsun...

2 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

eline sağlık...bizim menüde de bugün benzer yemekler vardı...sevgiler

karamel mutfak dedi ki...

kabak bugulamayı daha önce hiç yemedim canım ama makarnan harika duruyor ellerine salık afiyetler olsun.