Malzemeler:
2 adet paskalya
1 kg süt
2 kahve fincanı un
1,5 su bardağı şeker
50gr kakao
1 yumurta
vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
paskalyaların kabukları soyulup küp küp doğranır.
krema için yağ ve vanilya hariç bütün malzemelerle muhallebi hazırlanır,ateşten alınca yağı ve vanilya ilave edilir.Yağ eridikten sonra 1 su bardağı soğuk su dökülür mikserle 1-2 dakika kadar
çırpılır.Bir tasın içine bir kat paskalya bir kat krema olarak tepeleme yığılır.En üste krem şanti sıkılır.Bir gece dinlenirse güzel olur.
2 yorum:
hiç denemedim ama eminim güzeldir...ellerine sağlık...iyi hafta sonları...
Görüntüsü harika.
Tadi zaten nefis olmustur.
Ellerine saglık.
Sıcacık sevgiler.
Yorum Gönder