Merhabalar herkes gibi bende katmer poğaçayı denedim ve çok nefis bir tat milföy tarzı börek sevenlere tavsiye ederim.milföyden daha hafif diyebilirim. Ben sayfamı açmadan önce izlediğim siteler vardı o zaman hünerli eller sayfasından alıp denedim .Bu arada gecikmelide olsa hünerli ellere bana yapmış oldukları ziyaret için teşekkür ederim.şimdi tarifi aynen aktarıyorum.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
20 gr. yaş maya veya (1 yemek kaşığı kurumaya)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içinde)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
(3,5 su bardağı kadar)
Arasına 75 gr. tereyağ oda ısısı
arası için:peynir
hazırlanışı:
tereyağ hariç hepsi ile hamur hazırlayın,mayalanmayı beklemeden hamuru 8 parçaya ayırın.Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp arasına oda ısısındaki tereyağ sürün en üste sürmeyin, üst üsteki hamurları fazla ezmeden hepsini beraber açın 60-70cm kadar sonra sigara böreği yapar gibi kesin ve arasına peynirini koyup sarın. kağıt serilmiş tepsiye alıp mayalanmasını bekleyin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin.
1 yorum:
Ellerine sağlık İnci Abla'cım. Poğçalar harika gözüküyorlar.
Yorum Gönder