31 Mart 2009 Salı

Zeytinyağlı Bakla


Herkese merhabalar.İlkbaharın en güzel sebzelerinden bakla,her ne kadar çocuklara yedirmekte
zorlansak bile benim daima pişirdiğim şeklimi yayımlamak istiyorum.
Malzemeler:
1 kg bakla
1 tane kuru soğan
yeterince zeytinyağ,tuz,şeker
dereotu
Hazırlanışı:
Tencerede bolca su kaynatılır,ayıklanmış baklalar bu suda haşlanır.Yarı pişmiş halde iken suyunun sizin istediğiniz kadar kısmı bırakılır gerisi süzülür.Tencere tekrar ocağa alınır baklaların üzerine yemeklik doğranmış soğan,şeker ,tuz ve zeytinyağı ilave edilir.Orta ateşte
kapağı kapalı ve hiç karıştırmadan pişirilir.çıkmak üzere dereotu serpilir soğuduğu zaman servis edilir.

6 yorum:

Armina dedi ki...

Zeytinyağlıları çok severim. Nefis görünüyor, eline sağlık canım.

ARKA PLANLAR dedi ki...

Bakla lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...

sihirlirloklava dedi ki...

eline sağlık canım..ama inanır mısın ben hiç baklanın adını bilmem..bizim evde pişmezdi..eşim de hiç sormadı o yüzden de aklıma gelip te alıp yapmam...sevgiler...

İnci Yemek dedi ki...

deryacım erdekte çok lezzetli baklalar bulabilirsin.Benim tarifim çok hafif deneyebilirsin:)sevgiler.

meltemmutfakta dedi ki...

emeğine sağlık çok severim seninkide harika görünüyor bol dereotlu ve yoğurtlu...
sevgiyle kal,

www.meltemmutfakta.com

meltemmutfakta dedi ki...

güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
sevgiyle kal,

www.meltemmutfakta.com