31 Mart 2009 Salı
Zeytinyağlı Bakla
Herkese merhabalar.İlkbaharın en güzel sebzelerinden bakla,her ne kadar çocuklara yedirmekte
zorlansak bile benim daima pişirdiğim şeklimi yayımlamak istiyorum.
Malzemeler:
1 kg bakla
1 tane kuru soğan
yeterince zeytinyağ,tuz,şeker
dereotu
Hazırlanışı:
Tencerede bolca su kaynatılır,ayıklanmış baklalar bu suda haşlanır.Yarı pişmiş halde iken suyunun sizin istediğiniz kadar kısmı bırakılır gerisi süzülür.Tencere tekrar ocağa alınır baklaların üzerine yemeklik doğranmış soğan,şeker ,tuz ve zeytinyağı ilave edilir.Orta ateşte
kapağı kapalı ve hiç karıştırmadan pişirilir.çıkmak üzere dereotu serpilir soğuduğu zaman servis edilir.
Etiketler:
Zeytinyağlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Zeytinyağlıları çok severim. Nefis görünüyor, eline sağlık canım.
Bakla lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...
eline sağlık canım..ama inanır mısın ben hiç baklanın adını bilmem..bizim evde pişmezdi..eşim de hiç sormadı o yüzden de aklıma gelip te alıp yapmam...sevgiler...
deryacım erdekte çok lezzetli baklalar bulabilirsin.Benim tarifim çok hafif deneyebilirsin:)sevgiler.
emeğine sağlık çok severim seninkide harika görünüyor bol dereotlu ve yoğurtlu...
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
Yorum Gönder