4 Mart 2009 Çarşamba

KURU FASULYE PİLAKİSİ


Malzemeler:
3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 tane soğan
1 havuç
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 tane kesme şeker
1 yemek kaşığı dolusu un
Yeterince zeytinyağı
Hazırlanışı:
Soğan çok ince kıyılır yağda biraz kavrulur. Üzerine halka halka doğranmış havuçlar ilave edilir. Kuru fasulye, şeker, salçalar katıldıktan sonra üzerine çıkacak kadar su koyulur ve pişmeye bırakılır. Diğer tarafta bir kaşık un su ile inceltilir. Yemeği ateşten almadan önce bir taraftan yemeği karıştırarak ilave edilir. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ateşten alınır.soğuyunca servis edilir.

3 yorum:

özge'nin sepeti dedi ki...

ellerine sağlık inci abla hayırlı olsun sende yeni başlamışsın geliba devamı gelir inşallah.

Öznur dedi ki...

Kuru fasülyeyi hiç böyle pişirmemiştim. Bir ara deneyeyim. Ellerine sağlık İnci Abla.

sarımutfak dedi ki...

süper görünüyor
ellerine sağlık cnm