16 Mart 2009 Pazartesi

PORTAKAL SULU KEREVİZ DOLMASI


Malzemeler:
3 adet kereviz
1 tane patates
1 tane havuç
1 tane soğan
1 küçük çay bardağı zeytinyağ
1/2 su bardağı bezelye
1tane portakal suyu
1/2 limon suyu
tuz
Hazırlanması:
kerevizlerin kabukları soyulup ortadan ikiye bölünür ve içleri oyulur, su dolu kabın içine bırakılır.Diğer tarafta soğan yemeklik doğranır ,zeytinyağ ile ateşe koyulur ısı almasından hemen sonra sırası ile küp doğranmış bütün sebzeler ilave edilir.Üzerlerine kerevizlerde dizilir, limon portakal suyu ve 1 su bardağı su, tuz ilavesi ile önce harlı daha sonra orta ateşte kapağı hiç açmadan pişirilir.Soğuyunca kıyılmış dereotu ile servis edilir.

1 yorum:

sarımutfak dedi ki...

ımmm şöyle limon sıkıp yemeği severim
ellerine sağlık