27 Şubat 2009 Cuma

ORALETLİ PASTA

Malzemeler:
5 su bardağı su
5 dolu yemek kaşığı
Nişasta
5 tepeleme yemek kaşığı oralet
5 tepeleme yemek kaşığı şeker
2 paket burçak kakaolu bisküvi
1 paket vanilyalı puding

Hazırlanışı:
Öncelikle pasta yapılacak 30-32 çapındaki tepsi streç flim ile kaplanır. Kolay çıkarılabilmesi için
üzerine çok ince kesilmiş portakal veya mandalina dilimleri yerleştirilir. Su,nişasta,oralet,şeker hepsi ile muhallebi hazırlanır.Tepsiye dökülür.Daha sonra üzerine sütte batırılmış bisküviler dizilir iki sıra olacak şekilde.Onun da üzerine vanilyalı puding üzerinde yazıldığı gibi ve 1 yemek kaşığı nişasta ilavesi ile pişirilir.Bisküvilerin üzerine dökülür.Soğuduktan sonra servis edilecek tabağa ters çevrilir.



Hiç yorum yok: