26 Şubat 2009 Perşembe

Ekşili Pırasa



Malzemeler:

1 kg Pırasa
2 tane Havuç
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
İki tane kesme şeker
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 kahve fincanı pirinç
1/2 limon


Hazırlanışı:

Pırasalar ayıklanıp verev şeklinde doğranır.Havuçlar halka halka doğranıp sıvı yağ ile tencereye alınır ve sotelenir.Daha sonra pırasalar ve salçalar ilave edilip kapak kapatılır kısık ateşte hiç kaşık sürmeden tencere sallanarak iyice pörsütülür şeker ilave edilir. 3 bardak sıcak su katılır ve pirinçleri üzerine serpilir kaynayıca altı kısılır pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir.ocaktan almadan önce limon suyu dökülür soğuyunca servis edlir.
Afiyet Olsun...

2 yorum:

Öznur dedi ki...

İnci Abla'cım,
Yeni siten hayırlı uğurlu olsun. Yemeklerinde harika gözüküyorlar. Ellerine sağlık.

İnci Yemek dedi ki...

Öznur'cuğum teşekkür ederim canım...
Seninde yeni tariflerini bekliyorum.