Merhabalar sevgili takipçilerim.Bu kadar tembellik yeter :)aslında tembellik değil de ,son günlerin moda deyimiyle Tükenmişlik sendromu yaşıyorum belki de:)şu sıralar zihnim çok dağınık arkadaşlar:)belli ki bir çok konuyu bir anda düşünüp çözüm aramaya çalışıyorum:)biraz dinlenmek,
biraz vitamin katkısı ,umarım iyi gelecektir,oysa size anlatacak ne çok şey var:)daha Bosch ve Gezgin Damaklar ile ile yaptığımız kuzey ege gezimizden bahsedeceğim:)
Yemeğimize gelirsek,hepinizin bildiği klasik türk mutfağı reçetelerinden biri.Daha önceki postumda Kabaklı versiyonunu hazırlamıştım,tercih sizin sıcak günler için çok ideal ana yemek.
Malzemeler:
4 tane uzun patlıcan
Köfte İçin:
500 kg kıyma
2 -3 dilim bayat ekmek içi
1 orta boy kuru
soğan rendesi
1 tane yumurta
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı tuz
1,5yemek kaşığı domates püresi
1,5 su
bardağı su
Hazırlanması:
Önce köfteyi hazırlayalım biraz dinlensin.Kıymanın üzerine ıslatılıp veya
incecik ufalanmış ekmek içini ince kıyılmış maydanozu ve sıra ile diğer
malzemeleri ilave edip güzelce yoğurup buzdolabına dinlenmeye bırakalım.Diğer
tarafta, alaca soyduğumuz patlıcanların üzerine çok az tuz serpiyoruz acı suyunu atmak için,sonra parçalamadan sıkarak acı suyunu atıyoruz.Patlıcanları mümkün olduğunca uzun boylu olandan seçmiştik ,sonra uzunlamasına 3 veya 4 dilime bölüyoruz.Aşağıdaki fotoğrafta göstermeye çalıştığım gibi....
Dilimlenmiş patlıcanları,
hafifçe kızartın.Ben üzerlerine yumurta fırçası ile yağ sürerek kızartıyorum.Tüm patlıcanların kızartma işlemi bitince soğumaya
bırakın.Buzdolabında dinlenmekte olan köfte hamurunuzu yumurta büyüklüğünde
parçalar kopararak şekillendirin.Mümkünse yağsız bir tavada hafifçe her iki
tarafını kızartın.Kızarmış patlıcanın bir ucuna köfteyi yerleştirip rulo sarın
,üzerine bir dilim domates ve biber ekleyin ,kürdanla açılmaması için tutturun.Aşağıda fotoğraflamaya çalıştığım gibi.Tüm
sarma işlemi bitince uygun bir tepsiye dizin.Domates püresi ile suyu karıştırıp
sarılmış patlıcanların üzerine dökün.200 derecedeki fırında 20-25 dakika
pişirin.İlk sıcaklığı çıkınca servis edin.Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder